Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
REGULACIJA ELEKTRIKE IN PLINA

OZS pozdravlja napoved o podaljšanju regulacije cen elektrike in plina

13. 04. 2023
Avtor: Mira Črešnar
REGULACIJA ELEKTRIKE IN PLINA

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije smo zadovoljni z napovedjo Vlade, da bo podaljšala regulacijo drobnoprodajnih cen elektrike in plina za gospodinjstva, male poslovne odjemalce ter mala in srednje velika podjetja do konca leta. S tem se je prekinilo obdobje negotovosti, podjetja pa bodo svoje poslovanje sedaj lažje načrtovala.

Predlog uredbe predvideva enake cene električne energije in zemeljskega plina kot veljajo za prvo polovico leta. Blaž Cvar, predsednik OZS, ob tem opozarja: »Pričakovali smo sicer, da bodo regulirane cene še nižje. Naši člani, obrtniki in podjetniki, nas namreč vsak dan opozarjajo, da so cene električne energije in plina, kljub regulaciji, še vedno previsoke v primerjavi s cenami, ki jih imajo konkurenčna podjetja v sosednjih državah. Tako visoke cene električne energije in zemeljskega plina postavljajo naša podjetja v nekonkurenčen položaj«.

Uredba bo začela veljati 1. julija 2023 in bo veljala do 31. decembra 2023.

 

Iz sporočila za javnost po 45. redni seji Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji podaljšala regulacijo cen električne energije za gospodinjstva in male poslovne odjemalce do konca leta. Podaljšala je tudi veljavnost uredbe o določitvi najvišje dovoljene cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja.

Vlada je na seji podaljšala veljavnost Uredbe o določitvi najvišje dovoljene cene zemeljskega plina iz sistema. S predlogom nove uredbe se tako določi, da se ukrep obnovi za dodatne 4 mesece, in sicer do 31. 12. 2023. S tem bodo imeli znane pogoje tako odjemalci kot tudi dobavitelji.

Vir: SZJ - Vlada RS

 

Preberite tudi