Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Podjetje Marovt je nominiranec za Podjetnika leta 2021

25. NOVEMBER 2021  |   Mira Črešnar

Četrti nominiranec za Podjetnika leta 2021 je podjetje Marovt, d. o. o., iz Stranic, ki ga vodita zakonca Tomaž in Metka Marovt. Podjetje je eno izmed najnaprednejših, digitaliziranih in avtomatiziranih proizvodenj kovanja v Evropi. Glavna dejavnost tega podjetja s 50-letno tradicijo je visokokakovostno kovanje, izdelava in obdelava odkovkov ter izdelava stružnih delov za najprestižnejše vodilne znamke v izjemno zahtevni avtomobilski industriji, v zadnjem obdobju pa so se začeli spogledovati tudi z letalsko, navtično in obrambno industrijo ter medicino.

Strankam omogočajo uresničitev tudi najbolj zahtevnih projektov, saj jim ponudijo celostno storitev od razvoja do izvedbe. Moderne kovaške linije jim omogočajo butično in serijsko proizvodnjo, simulacija proizvodnih procesov, lastna orodjarna in CNC obdelava vseh proizvodov, ki so ključni pri doseganju kratkih dobavnih rokov za vzorce, pa so tri izmed glavnih konkurenčnih prednosti podjetja.

S popolno modernizacijo vseh proizvodnih obratov ter proizvodnih procesov so že razmeroma zgodaj stopili na pot Industrije 4.0, pri tem pa so se v celoti zanesli na domače znanje in izkušnje. Kot rezultat razvoja danes delujeta v skupini še podjetje M-teh, ki se ukvarja z avtomatizacijo in robotizacijo, ter računalniško podjetje Inkolteh, ki se ukvarja z digitalizacijo proizvodenj.

Visoka raven avtomatizacije in digitalizacije jim omogoča fleksibilnost in hiter odziv na spremembe na trgu, poleg tega pa so ob modernizaciji lastnega podjetja razvili produkt, ki ga v času, ko je digitalizacija postala nujnost, lahko uspešno ponudijo tudi trgu.


Marovt

Preberite tudi:

Pišite nam