Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Skupna izjava za medije predsednikov delodajalskih organizacij in zbornic

11. MAJ 2020  |   Mira Črešnar

Predsedniki Združenja delodajalcev Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Trgovinske zbornice Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije izražamo podporo naporom Vlade RS pri oblikovanju ukrepov v boju proti gospodarskim posledicam epidemije koronavirusa.

 

V preteklih dneh smo se na skupnem sestanku sestali predsedniki delodajalskih organizacij z namenom pregleda učinkovitosti že sprejetih vladnih ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi COVID-19.

 

V delodajalskih organizacijah in zbornicah, članicah Ekonomsko socialnega sveta, ugotavljamo, da je Vlada RS premišljeno oblikovala ukrepe prvega in drugega paketa v boju proti gospodarskim posledicam koronavirusa (PKP1 in PKP2). Število podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so se ukrepov poslužili, kaže na njihovo pravočasnost in vsebinsko ustreznost.

 

Gospodarstvo pa v nadaljevanju premagovanja ovir pri poslovanju, ki jih je postavila epidemija, pričakuje nadaljnje sodelovanje Vlade RS z delodajalskimi organizacijami in zbornicami pri oblikovanju tretjega paketa ukrepov PKP3.

 

Marjan Trobiš, predsednik ZDS

Boštjan Gorjup, predsednik GZS

Mariča Lah, predsednica TZS

Drago Delalut, predsednik ZDOPS

Branko Meh, predsednik OZS

 

Preberite tudi:

Pišite nam