Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Humanitarna pomoč

Humanitarna pomoč

humanitarna ustanova logo
Z Vami že 10 let

Živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa se tudi mnogo obrtnikov in podjetnikov ukvarja z dejavnostmi, ki so nevarne za zdravje ljudi in okolje, morebitne nesreče pa so lahko zelo obsežne in imajo nepredvidljive posledice. Zato so obrtniki in podjetniki že leta 2007 ustanovili Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, neprofitno organizacijo, ki članom OZS pomaga v primeru nesreč. 

Ustanova je od svoje ustanovitve pomagala svojim kolegom, obrtnikom in podjetnikom ob poplavah, žledu, potresu, požaru in ob smrti nosilca obrti. Vseh prejemnikov pomoči je bilo doslej več kot 175, mednje pa je ustanova razdelila več kot 187.000 evrov. 

Del svoje dohodnine namenite za humanitarno pomoč obrtnikom, namesto da ostane državi

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini – Zdoh-2 lahko vsak državljan zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnih koristnih (humanitarnih) namenov. Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom ima namreč status upravičenca do teh sredstev in poziva vse člane, naj svoj del dohodnine namenijo stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba). 

humanitarna ustanova požar  humanitarna ustanova poplave humanitarna ustanova

Dajmo raje sebi in stanovskim kolegom kot državi!

Izpolnjen obrazec (klik do obrazca), s katerim namenite del dohodnine Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, pošljite na naš naslov: Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.  

Kontaktni podatki:

- e-naslov: humanitarna.pomoc@ozs.si
- telefon: (01) 58 30 824.
 

Nikoli ne veste kdaj se boste morda tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči!

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom hvaležno sprejema tudi donacije in nakazila obrtnikom, ki niso vezana na del odmerjene dohodnine.

Dobrodelni prispevek lahko nakažete na: 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d.Št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 20  

 

Pripeti dokument:

Več o Humanitarni ustanovi za pomoč obrtnikom

 

novica Obrtniki in podjetniki pomagamo prizadetim v potresu na Hrvaškem

Hrvaška je te dni utrpela veliko naravno katastrofo, saj je uničujoči potres prizadel številna hrvaška mesta, v območju epicentra pa je prebivalstvo izgubilo svoja prebivališča, obrtniki in podjetniki svoje obratovalnice in sredstva za delo, žal nekateri tudi življenje.  

Prav je, da tudi obrtniki in podjetniki pomagamo svojim stanovskim kolegom in prebivalcem na Hrvaškem, zato smo se odločili za zbiranje finančnih sredstev, ki jih lahko nakažete na poseben račun Ustanove za humanitarno pomoč obrtnikom z naslednjimi podatki:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d.Št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1052  

potres Hrvaškapotres Hrvaškalogo humanitarna

Zbrana sredstva bodo namenjena kolegom iz najbolj prizadetih mest uničujočega potresa. Vsem, ki boste darovali sredstva, bo poslana prošnja za pomoč, ki bo služila kot dokazilo za knjigovodsko beleženje donacije.

Poleg tega zbiramo tudi interes za materialno pomoč v obliki gradbenega materiala, sanitetnega materiala in podobno (vabljena tudi prevozna podjetja, ki bi lahko ponudila prevoz zbranega blaga na Hrvaško). Svoj interes lahko najavite na Območno obrtno-podjetniško zbornico Krško, na elektronski naslov: janja.starc@ozs.si. OOZ Krško bo poskrbela za komuniciranje, organizacijo in logistiko do pomoči potrebnim na Hrvaškem.

Hvala za Vašo pomoč!

 

Pomagajmo pomoči potrebnim in ti bodo lahko pomagali tudi nam, ko bomo to pomoč potrebovali.

 

               

novica Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, 10 let humanitarne pomoči obrtnikom

Stanovski kolegi so si ob nesrečah od vedno pomagali, medsebojna pomoč je pomembna točka njihovega združevanja. Sodobni čas in spremenjena zakonodaja pa sta narekovala, da humanitarno pomoč organizirajo še institucionalno in tako je v krogu obrtnikov in podjetnikov nastala Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom.
Pišite nam