Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Humanitarna pomoč

Humanitarna pomoč

humanitarna ustanova logo
Z Vami že 10 let

Živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa se tudi mnogo obrtnikov in podjetnikov ukvarja z dejavnostmi, ki so nevarne za zdravje ljudi in okolje, morebitne nesreče pa so lahko zelo obsežne in imajo nepredvidljive posledice. Zato so obrtniki in podjetniki že leta 2007 ustanovili Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, neprofitno organizacijo, ki članom OZS pomaga v primeru nesreč. 

Ustanova je od svoje ustanovitve pomagala svojim kolegom, obrtnikom in podjetnikom ob poplavah, žledu, potresu, požaru in ob smrti nosilca obrti. Vseh prejemnikov pomoči je bilo doslej več kot 175, mednje pa je ustanova razdelila več kot 187.000 evrov. 

Del svoje dohodnine namenite za humanitarno pomoč obrtnikom, namesto da ostane državi

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini – Zdoh-2 lahko vsak državljan zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnih koristnih (humanitarnih) namenov. Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom ima namreč status upravičenca do teh sredstev in poziva vse člane, naj svoj del dohodnine namenijo stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba). 

humanitarna ustanova požar  humanitarna ustanova poplave humanitarna ustanova

Dajmo raje sebi in stanovskim kolegom kot državi!

Izpolnjen obrazec (klik do obrazca), s katerim namenite del dohodnine Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, pošljite na naš naslov: Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.  

Kontaktni podatki:

- e-naslov: humanitarna.pomoc@ozs.si
- telefon: (01) 58 30 824.
 

Nikoli ne veste kdaj se boste morda tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči!

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom hvaležno sprejema tudi donacije in nakazila obrtnikom, ki niso vezana na del odmerjene dohodnine.

Dobrodelni prispevek lahko nakažete na: 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d.Št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 20  

 

Pripeti dokument:

Več o Humanitarni ustanovi za pomoč obrtnikom

 

novica Zgorela je žaga v Rakitnici

V sredo, 3. junija, zvečer je ogenj v dobri uri popolnoma uničil žagarsko delavnico podjetja Grbajs d.o.o. iz Rakitnice pri Ribnici. Škoda je ogromna, kriminalisti pa predvidevajo, da je požar povzročil samovžig pod transporterjem hlodovine.

požar RibnicaPotem ko sta Janez in Andrej Grebenc okrog 18. ure končala vsakodnevno delo na žagi, je pozno zvečer požar prvi opazil sosed, prav tako obrtnik, ter nemudoma obvestil lastnika in gasilce. Grebenc je pred ognjem uspel rešiti viličarja, nakladalnik in kamion s prikolico, gospodarsko poslopje z nekaj opreme in materiala pa je zgorelo. Oče in sin sta lahko samo nemočna opazovala, kako ogenj uničuje njuno dolgoletno delo.

Požar je gasilo 55 gasilcev iz PGD Ribnica, Rakitnica, Dolenja vas, Prigorica, Grčarice in Lipovec, ki so morali varovati tudi sosednje stavbe, saj je veter ogenj nevarno razpihoval. Kriminalisti, ki so iskali vzrok požara, še niso izdali dokončnega mnenja, predvidevajo pa, da je šlo najbrž za samovžig pod transporterjem hlodov.

Podjetju Grbajs d. o. o., članu Območne obrtno-podejtniške zbornice Ribnica, so na pomoč že priskočili sosedje, prijatelji, znanci, kolegi obrtniki in Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki deluje v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija. Ob tem velja omeniti še, da, poleg ogromne  škode, ki v tem trenutku še ni natančno ocenjena, največjo težavo družini Grebenc predstavlja dejstvo, da ni mogoče delati naprej. Zato bodo ob odstranjevanju posledic požara in gradnji novega objekta izredno veseli tudi pomoči v materialu ali storitvah.

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom je z namenom zbiranja pomoči po požaru v Rakitnici odprla tudi svoj račun. Pomagate lahko z nakazilom na:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana 

Poslovni račun odprt pri NLB d.d.
št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X

Namen: Humanitarna pomoč – Požar žage v Rakitnici
Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1051

novica Zagorelo v kleparski delavnici

Pred nekaj dnevi je avtokleparju in avtoličarju Francu Soršaku iz Kamnice pri Mariboru ogenj uničil delavnico. Zgorelo je ostrešje delavnice, lakirna komora v celoti in en osebni avtomobil, ki je bil na popravilu. Po oceni policistov naj bi prišlo do samovžiga na električni napeljavi.
Pišite nam