Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Humanitarna pomoč

Humanitarna pomoč

humanitarna ustanova logo
Z Vami že 10 let

Živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa se tudi mnogo obrtnikov in podjetnikov ukvarja z dejavnostmi, ki so nevarne za zdravje ljudi in okolje, morebitne nesreče pa so lahko zelo obsežne in imajo nepredvidljive posledice. Zato so obrtniki in podjetniki že leta 2007 ustanovili Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, neprofitno organizacijo, ki članom OZS pomaga v primeru nesreč. 

Ustanova je od svoje ustanovitve pomagala svojim kolegom, obrtnikom in podjetnikom ob poplavah, žledu, potresu, požaru in ob smrti nosilca obrti. Vseh prejemnikov pomoči je bilo doslej več kot 175, mednje pa je ustanova razdelila več kot 187.000 evrov. 

Del svoje dohodnine namenite za humanitarno pomoč obrtnikom, namesto da ostane državi

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini – Zdoh-2 lahko vsak državljan zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnih koristnih (humanitarnih) namenov. Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom ima namreč status upravičenca do teh sredstev in poziva vse člane, naj svoj del dohodnine namenijo stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba). 

humanitarna ustanova požar  humanitarna ustanova poplave humanitarna ustanova

Dajmo raje sebi in stanovskim kolegom kot državi!

Izpolnjen obrazec (klik do obrazca), s katerim namenite del dohodnine Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, pošljite na naš naslov: Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.  

 

Kontaktni podatki:

- e-naslov: humanitarna.pomoc@ozs.si
- telefon: (01) 58 30 824.
 

Nikoli ne veste kdaj se boste morda tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči!

Veseli smo seveda tudi donacij

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom hvaležno sprejema tudi donacije in nakazila obrtnikom, ki niso vezana na del odmerjene dohodnine.

Dobrodelni prispevek lahko nakažete na: 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d.Št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 20  

 

Pripeti dokument:

Več o Humanitarni ustanovi za pomoč obrtnikom

 

novica Škoda po požaru je ogromna

požar, dravogradPred časom je v Šentjanžu pri Dravogradu ogenj uničil večji montažni šotor, v katerem je bilo okrog 300 ton peletov, dva viličarja, različen material in osebne stvari. V požaru sta v celoti zgoreli tudi dve tovorni vozili, parkirani pred skladiščem.

»Gorelo je vse, vse je gorelo. Nihče nas ni spustil blizu. Nismo vedeli, kaj gori, tako močan ogenj je bil. Ko so gasilci pogasili ogenj, je bilo moč opaziti dejansko stanje. Zgorelo ni le moje premoženje, ampak stvari vse družine. Sin je ponudil prostor v šotoru, zato smo vanj shranili ne le poslovne, ampak tudi osebne predmete,« je dogodek opisala Urška Uršnik, vsestranska samostojna podjetnica, ki z možem že 28 let vodi podjetje Urška, poslovno pa sodeluje s sinom in njegovim podjetjem Biomasa Uršnik, ki je staršema dal na razpolago skladiščni prostor, ki je zgorel v omenjenem požaru. Škoda po požaru je ogromna. V nesreči so družini Uršnik priskočili na pomoč stanovski kolegi, Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom pa je za zbiranje pomoči odprla svoj račun.

Pomagate lahko z nakazilom na:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71

1000 Ljubljana

 

Poslovni račun odprt pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

Namen: Humanitarna pomoč – Požar »Urška« na Otiškem vrhu

Koda namena: CHAR Sklic: 00 10-1038

novica Zgorela mizarska delavnica

V noči na 8. oktober je požar zajel mizarsko delavnico podjetja Kendales d.o.o. v Dolenjih Novakih pri Cerknem. Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, zgoreli so tudi izdelki, polizdelki, material za predelavo, stroji in pred delavnico parkirano tovorno vozilo.
Pišite nam