Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Humanitarna pomoč

Humanitarna pomoč

humanitarna ustanova logo
Z Vami že 10 let

Živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa se tudi mnogo obrtnikov in podjetnikov ukvarja z dejavnostmi, ki so nevarne za zdravje ljudi in okolje, morebitne nesreče pa so lahko zelo obsežne in imajo nepredvidljive posledice. Zato so obrtniki in podjetniki že leta 2007 ustanovili Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, neprofitno organizacijo, ki članom OZS pomaga v primeru nesreč. 

Ustanova je od svoje ustanovitve pomagala svojim kolegom, obrtnikom in podjetnikom ob poplavah, žledu, potresu, požaru in ob smrti nosilca obrti. Vseh prejemnikov pomoči je bilo doslej več kot 175, mednje pa je ustanova razdelila več kot 187.000 evrov. 

Del svoje dohodnine namenite za humanitarno pomoč obrtnikom, namesto da ostane državi

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini – Zdoh-2 lahko vsak državljan zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnih koristnih (humanitarnih) namenov. Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom ima namreč status upravičenca do teh sredstev in poziva vse člane, naj svoj del dohodnine namenijo stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba). 

humanitarna ustanova požar  humanitarna ustanova poplave humanitarna ustanova

Dajmo raje sebi in stanovskim kolegom kot državi!

Izpolnjen obrazec (klik do obrazca), s katerim namenite del dohodnine Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, pošljite na naš naslov: Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.  

Kontaktni podatki:

- e-naslov: humanitarna.pomoc@ozs.si
- telefon: (01) 58 30 824.
 

Nikoli ne veste kdaj se boste morda tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči!

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom hvaležno sprejema tudi donacije in nakazila obrtnikom, ki niso vezana na del odmerjene dohodnine.

Dobrodelni prispevek lahko nakažete na: 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d.Št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 20  

 

Pripeti dokument:

Več o Humanitarni ustanovi za pomoč obrtnikom

 

novica Obsežen požar prizadel belokranjskega avtoprevoznika

V soboto, 25. aprila, zjutraj je podjetje Avtoprevozništvo Jože Dragovan s.p. iz Drašičev pri Metliki prizadel požar. V intervenciji je sodelovalo 84 gasilcev, škoda po požaru pa je ogromna.

 

požar DragovanKot kaže, je zagorelo v drvarnici, od tam pa se je požar razširil na hlev, skedenj in ostrešje stanovanjske hiše. Drvarnica, leseni del hleva in skedenj so v celoti pogoreli, pogorelo je tudi 200 m2 ostrešja stanovanjske hiše. Poleg tega sta zgoreli še dve osebni vozili, parkirani pred objektom, nakladalnik za seno, dve motorni kolesi in več kmetijskih priključkov, zgorela je tudi večja količina skladiščenih lesenih palet, ki so jih uporabljali v dejavnosti, med gašenjem pa so bili poškodovani tudi poslovni prostori.

V intervenciji je sodelovalo 84 gasilcev, a so bili precej nemočni. Škoda po požaru je namreč ogromna. »Vse se je zgodilo v nekaj minutah. Niti osebnih avtomobilov, ki sta bila zunaj, nismo uspeli umakniti,« je še vedno v šoku povedal Jože Dragovan, avtoprevoznik zadnjih 13 let.

Članu metliške obrtno-podjetniške zbornice so na pomoč že priskočili prijatelji, znanci, sosedje, kolegi obrtniki, Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki deluje v okviru OZS,  je oškodovancu nekaj sredstev že nakazala, za zbiranje pomoči pa je odprla tudi svoj račun.

 

Pomagate lahko z nakazilom na:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana

 

Poslovni račun odprt pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

Namen: Humanitarna pomoč – Požar v Drašičih

Koda namena: CHAR

Sklic: 00 10-1049

 

novica Škoda po požaru je ogromna

Pred časom je v Šentjanžu pri Dravogradu ogenj uničil večji montažni šotor, v katerem je bilo okrog 300 ton peletov, dva viličarja, različen material in osebne stvari. V požaru sta v celoti zgoreli tudi dve tovorni vozili, parkirani pred skladiščem.
Pišite nam