Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica Zgorela mizarska delavnica

V noči na 8. oktober je požar zajel mizarsko delavnico podjetja Kendales d.o.o. v Dolenjih Novakih pri Cerknem. Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, zgoreli so tudi izdelki, polizdelki, material za predelavo, stroji in pred delavnico parkirano tovorno vozilo.

 

Požar je najprej poskušal pogasiti lastnik sam, ker pa se je ogenj zelo hitro širil, je na pomoč poklical gasilce. Požar so pomagali gasiti gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina. V intervenciji je sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili.

V podjetju Kendales z več kot 50-letno tradicijo se ukvarjajo se s serijsko proizvodnjo lesenih izdelkov in izdelavo notranje opreme po meri. Podjetje je močno prisotno tudi na tujih trgih in razvojno naravnano. Je eno izmed uspešnejših malih podjetij v občini Cerkno, pomembno prispeva h gospodarskemu razvoju občine in odpiranju novih delovnih mest.

Lastnik Jože Kenda ocenjuje, da je požar povzročil za več kot 200 tisoč evrov gmotne škode, kakšna pa bo škoda zaradi izpada proizvodnje pa še ne zna oceniti. Družini Kenda so priskočili na pomoč prijatelji, znanci, sosedje, kolegi obrtniki, poseben račun pa je v ta namen odprla tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki deluje v okviru OZS. 

 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71

1000 Ljubljana 

 

Poslovni račun odprt pri NLB d.d.

št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

 

Namen: Humanitarna pomoč – požar mizarske delavnice in tovornjaka  

Koda namena: CHAR

Sklic: 00 10-1048 

 

Slike: PGD Cerkno

novica Hudournik poplavil mizarsko delavnico
Družinsko podjetje Mizarstvo Rokavec iz Šemnika v občini Zagorje ob Savi je 7. julija letos prizadela naravna nesreča. Hudournik, ki je nastal iz potoka, jim je v celoti uničil mizarsko delavnico.
Humanitarna pomoč
Ker nesreča ne počiva

Živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa se tudi mnogo obrtnikov in podjetnikov ukvarja z dejavnostmi, ki so nevarne za zdravje ljudi in okolje, morebitne nesreče pa so lahko zelo obsežne in imajo nepredvidljive posledice. Zato so obrtniki in podjetniki že leta 2007 ustanovili Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, neprofitno organizacijo, ki članom OZS pomaga v primeru nesreč. 

Ustanova je od svoje ustanovitve pomagala svojim kolegom, obrtnikom in podjetnikom ob poplavah, žledu, potresu, požaru in ob smrti nosilca obrti. Vseh prejemnikov pomoči je bilo doslej več kot 170, mednje pa je ustanova razdelila več kot 180.000 evrov. 

Del svoje dohodnine namenite za humanitarno pomoč obrtnikom, namesto da ostane državi

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini – Zdoh-2 lahko vsak državljan zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnih koristnih (humanitarnih) namenov. Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom ima namreč status upravičenca do teh sredstev in poziva vse člane, naj svoj del dohodnine namenijo stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba). 

 

Dajmo raje sebi in stanovskim kolegom kot državi!

Izpolnjen obrazec (klik do obrazca), s katerim namenite del dohodnine Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, pošljite na naš naslov: Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.  

 

Kontaktni podatki:

- e-naslov: humanitarna.pomoc@ozs.si
- telefon: (01) 58 30 824.
 

Nikoli ne veste kdaj se boste morda tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči!

Veseli smo seveda tudi donacij

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom hvaležno sprejema tudi donacije in nakazila obrtnikom, ki niso vezana na del odmerjene dohodnine.

Dobrodelni prispevek lahko nakažete na: 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d.Št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 20  

 

Pripeti dokument:

Več o Humanitarni ustanovi za pomoč obrtnikom

Pišite nam