Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DONIRAJTE ZA HUMANITARNO POMOČ

Pobuda za donacije in zahvala pomoči kolegom prizadetih v poplavah

14. 12. 2023
Avtor: Anton Šijanec
DONIRAJTE ZA HUMANITARNO POMOČ

Avgustovske poplave so prizadele res veliko število ljudi, poleg njihovih domov in življenjsko potrebne infrastrukture pa so močno prizadele tudi številne obrtnike in podjetnike, ki so čez noč ostali brez svojih obratovalnic. Tudi tokrat se je takoj odzvala Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je prizadetim kar se le da hitro finančno pomagala, organizirala pa je tudi telefonsko zbiranje humanitarnih prispevkov za pomoč prizadetim kolegom v poplavah.

 

Dobro desetletje humanitarnega delovanja

Živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa nesreča tudi sama od sebe nikoli ne počiva in ko se ta zgodi je pomoč stanovskih kolegov nepogrešljiva. Ustanova je tako od svoje ustanovitve leta 2007 obrtnikom in podjetnikom pomagala ob poplavah, žledu, potresu in požarih, vseh prejemnikov pomoči pa je bilo do sedaj več kot 400.

 

humanitarna logo

 

Solidarnostna vez do prizadetih

Zahvala gre v prvi vrsti donatorjem, ki so do sedaj v sklad ustanove zbrali dobrih 450.000 evrov sredstev, ustanova pa jih je naprej namenila prizadetim stanovskim kolegom. Na tem mestu ne moremo tudi mimo območnih obrtno-podjetniških zbornic s katerimi ustanova pri dodeljevanju pomoči največ sodeluje, te so so v primeru nesreč prve na terenu in hkrati tudi najbolj vedo, kdo je potreben pomoči.

 

Pomoč ob avgustovskih poplavah

Katastrofalne poplave so avgusta prizadele številne tudi obrtnike in podjetnike. Ustanova je ob sodelovanju z območnimi zbornicami z najbolj prizadetih področij takoj organizirala zbiranje humanitarnih prispevkov na posebnem še vedno aktivnem računu in hkrati najbolj prizadetim takoj nakazala prva sredstva za odpravo posledic vodne ujme, v nadaljevanju pa razdelila še sredstva, ki so se med tem zbirala na posebnem računu in ob poplavah tako pomagala več kot 160 stanovskim kolegom.

 

ppvezani smo 141223

 

Donirajte tudi v prihodnje

Ustanova za svoje poslanstvo potrebuje sredstva, ki jih lahko zbira le s prostovoljnimi donacijami. Zato vas vljudno vabimo, da tudi vi donirate prostovoljni prispevek, ki ga lahko v primeru pravne osebe uveljavite tudi za zmanjšanje davčne osnove.

humanitarna qr splosni 141223

Za donacije je pri Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana, odprt poseben bančni račun SI56 0201 3025 7684 878, z namenom; Humanitarna pomoč, CHAR in sklicem; 00 20, kamor lahko nakažete svoje donacije, še lažje pa to naredite s pomočjo zgornje QR kode.

 

Obrtnik10 na 1919

Ustanova je zbiranje sredstev razširila tudi izven kroga obrtnikov in podjetnikov ter v ta namen organizirala posebno telefonsko številko 1919, kjer s sporočilom OBRTNIK10 lahko ustanovi še danes prispevate svojo pomoč.

humanitarna sms splosni 14122023

 

Solidarnostna pomoč med stanovskimi kolegi je nepogrešljiva, nikoli pa tudi ne veste, kdaj boste ravno vi tisti, ki je boste deležni.

Preberite tudi
VIZIONAR ŽE V ARHIVU

O uspehu s stikali in vtičnicami, za pravičen odnos zavarovalnic do avtoserviserjev in zelo iskanih varilcih

V aktualni oddaji Vizionar – obrtnik in podjetnik smo obiskali uspešno podjetje Elektromaterial Lendava, kjer že sedmo desetletje razvijajo in izdelujejo stikala in vtičnice. Podjetje je uspešno preživelo čase tranzicije, ni se odreklo starim tehnologijam vsem znanih bakelitnih stikal in vtičnic ter tako s kombinacijo starih in kasnejših novih tehnologij ob preudarnem razvoju nadvse uspešno konkurirajo na tujih trgih kamor izvozijo veliko večino svojih izdelkov. Njihova posebnost je tudi, da vse naredijo sami, od načrtovanja, proizvodnje vseh sestavnih delov, do montaže in distribucije, s tem lažje konkurirajo, so neodvisni in hkrati zelo odporni na spremembe in morebitne težave poslovnega okolja. V studiu smo gostili Mirana Andrejeka, predsednika Sekcije avtoserviserjev pri OZS, ki nam je več povedal o prizadevanjih avtoserviserjev za bolj pravično usklajevanje cen njihovih storitev pri kritju škodnih zahtevkov z zavarovalnicami, slednje namreč s cenami, ki jih avtoserviserjem priznavajo, stroko postavljajo v nemogoč položaj in mnoge tudi že pred strečaj. Svoj sanjski poklic so nam tokrat predstavili varilci, kljub avtomatizaciji je človeška roka pri najbolj specialnih varilskih delih še vedno nenadomestljiva. Poklic varilca je deficitaren in zato zelo iskan. Delo varilcev smo spoznavali v prevaljskem podjetju ADteh, v katerem je okoli 45 zaposlenih. Večina njihovih varilcev prihaja iz držav nekdanje Jugoslavije, kjer še šolajo za ta poklic, v Sloveniji potekajo izobraževanja zgolj po podjetjih.
27. 05. 2024