Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
HUMANITARNA POMOČ

Požar povzročil milijonsko škodo

01. 02. 2024
Avtor: Eva Mihelič
HUMANITARNA POMOČ

Slika je simbolična (foto: Sketcherpedia)

V Lokah na Ljubnem ob Savinji je na začetku januarja ogenj zajel poslovni objekt podjetja, v katerem izdelujejo leseno embalažo. Po ocenah lastnice je škode za najmanj dva milijona evrov, k sreči pa v požaru ni bil nihče poškodovan.

V podjetju, ki ga vodi Ana Tostovršnik, se ukvarjajo z izdelavo lesene embalaže, drugih lesenih izdelkov in gradbenega materiala, opravljajo pa tudi storitev razreza lesa. Ko se še niso povsem opomogli od poplav lanskega avgusta, ki so jih prav tako prizadele, je takoj po novem letu, ko bi morali po praznikih začeti delati, požar v celoti uničil proizvodni objekt in glavno žago. Od poslovnega objekta, na katerem je bila tudi šele pol leta delujoča sončna elektrarna razen zidov ni ostalo nič. Zagorelo je namreč ostrešju, ki se je nato porušilo in hudo poškodovalo proizvodne prostore in opremo ter povzročilo vsaj za dva milijona škode.

Oškodovani podjetnici so po požaru priskočili na pomoč številni prijatelji in dobri ljudje, pridružila pa se jim je tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je za namene zbiranja pomoči podjetnici iz Savinjske doline odprla poseben sklic na svojem računu. Pri nakazilu pomoči na račun Ustanove si lahko pomagate tudi s QR kodo, lahko pa solidarnost izkažete tudi s poslanim SMS sporočilom OBRTNIK10 na 1919.

 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikomTostovršnik
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana

Poslovni račun pri NLB d. d. št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Požar pri Ani Tostovršnik s.p.
Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1072

 

Oškodovanka se vsem donatorjem iskreno zahvaljuje za pomoč in izkazano podporo. 
Preberite tudi