Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Vedno velja zadnja izjava

V zvezi z izjavami o namenitvi dela dohodnine (do 0,5 %) v različne dobrodelne namene je treba vedeti, da finančna uprava vedno upošteva le zadnjo izjavo, ki ji jo je poslal davčni zavezanec – veljala pa bo toliko časa, dokler ne bo dobila nove.
 

Seznam upravičencev do 0,5-odstotnega deleža dohodnine (teh je lahko od enega do pet, odvisno od naše volje, skupaj pa morajo deleži znesti 0,5 %) je mogoče kadarkoli spremeniti. Pri tem je tudi pomembno, opozarjajo v obrtniški humanitarni ustanovi, da pri izpolnjevanju izjave ne pozabimo navesti vseh upravičencev, seveda, če smo se odločili svojo dohodnino nameniti večim. V nasprotnem bo manjkajoči delež oziroma razliko do 0,5 odstotka pobral integralni državni proračun.

Če želi zavezanec del svoje dohodnine nameniti Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, je treba izpolniti obrazec in ga poslati:

  • Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom (Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana)
     

Pripet dokument:

Namenite del dohodnine svoji obrtniški humanitarni ustanovi - obrazec