Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Pomoč družini preminulega obrtnika

30. 11. 2022
Avtor: Eva Mihelič

Obrtniške kroge je pretresla novica, da je umrl član upravnega odbora Sekcije kleparjev krovcev pri OZS in izredno aktiven član OOZ Cerknica Franc Turšič. Eden najbolj znanih krovcev v tem delu Slovenije je zapustil ženo, dva mladoletna otroka in podjetje, ki je ostalo brez gonilne sile.

Franc Turšič je bil zadnja dva mandata poslanec skupščine Sekcije kleparjev krovcev pri OZS in član upravnega odbora sekcije, aktivno vlogo pa je imel tudi v skupščini in upravnem odboru OOZ Cerknica. Vsako delo, tudi delo funkcionarja v stanovski organizaciji je opravljal s polno odgovornostjo in vedno prispeval konstruktivne predloge in ideje.

Bil je mojster svoje stroke, tesar, krovec in klepar, izredno cenjen, spoštovan in iskan. Poleg odgovorno in dobro opravljenega dela in predanosti svoji družini – brez moža in očeta so ostali žena Jana ter sinova Žiga in Žan – je bil vedno pripravljen delati za dobro vasi, gasilcev, župnije, zbornice in posameznikov.

Zbiranju pomoči družini Turšič se je pridružila tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je za ta namen odprla poseben sklic (za nakazilo pomoči lahko uporabite tudi QR kodo):  

Humanitarna Cerknica TuršičUstanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana

Poslovni račun pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Pomoč družini Turšič
Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1062