Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Požar v livarni Blisk v Stražišču pri Kranju

16. 08. 2022
Avtor: Eva Mihelič

Konec julija je v industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju zagorel objekt podjetja Blisk, ki so ga uporabljali za dodelavo izdelkov. Goreti je začelo na podstrešju objekta, ogenj pa se je razširil na celotno ostrešje. Kriminalisti so izključili možnost človeške krivde, tako da je bil najverjetneje za požar kriv kratek stik na električni napeljavi.

kranj požarKot je povedal direktor podjetja Blisk Boštjan Bašelj, je ogenj povzročil večjo materialno škodo. »Pomožni objekt smo morali popolnoma porušiti, ker je bila stavba preveč uničena in bi bila kakršna koli obnova kritična. Poleg stavbe so nam pogorele tudi merilne naprave, ki jih

dnevno potrebujemo za kontrolo proizvodnega procesa in ulitkov,« je povedal direktor, ki se vsem, ki so jim in jim še bodo ob tem dogodku namenili neprecenljivo pomoč, iskreno zahvaljuje.

 

 

 

Za namen zbiranja pomoči oškodovanemu podjetniku je svoj račun odprla tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom. Pomagate lahko z nakazilom na (lahko tudi poskenirate QR kodo):

kranj požar 2Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 

Poslovni račun pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Požar v podjetju Blisk

Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1059

 

 

 

 

 

 

Preberite tudi