Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

MASTER 4.1

 

slika                   -

Erasmus+ projekt »Master 4.1:  Okrepitev zagotavljanja kakovosti in promocija mojstrskih izpitov"

Projekt Erasmus + Master 4.1 je nadaljevanje zaključenega projekta Master 4.0, ki omogoča nadgradnjo in okrepitev zagotavljanja kakovosti mojstrskih izpitov. Mojstrski izpit zagotavlja napredovanje v poklicu in prednost pred konkurenco na trgu dela ter prepoznavnost v projektnih državah in Evropski uniji.

Navdihnjeni z uspehom zaključenega projekta Master 4.0 in rezultati nadaljujemo z nadgradnjo spletne platforme za mojstrske izpite, razvijamo metodologijo za izpitne programe in kataloge z evropskimi izkušnjami.

Splošni cilj projekta »Mojster 4.1: Okrepitev zagotavljanja kakovosti in promocija mojstrskega izpita« je nadgradnja programov in procesov zagotavljanja kakovosti na mojstrskem izpitu ter ozaveščanje o mojstrskih izpitih.

Projektni partnerji so: Obrtna zbornica Skopje (koordinator),  Hrvaška obrtna zbornica, Visoko šolo Algebra iz Hrvaške, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Inštitut za komunikologijo v Skopju.

 

Trajanje projekta:
01.12.2022 - 31.05.2024

Proračun projekta (za vse partnerje):
Skupni znesek odobrene finančne podpore Nacionalne agencije za evropske izobraževalne programe in mobilnost je 120.000 EUR.

Kontaktni podatki:

Alma Močilnikar

Telefon: 01 58 30 829

E-mail: alma.mocilnikar@ozs.si

 

Več o projektu:
 
spletna stran projekta Master 4.1
 
 
Novice
 
 

 
 
28.04.2023

 

Obrtna zbornica Skopje je 26. in 27. aprila 2023 organizirala prvi projektni sestanek za projekt "MASTER 4.1 - Krepitev zagotavljanja kakovosti in promocija magistrskega izpita Erasmus K2 Partnerstvo." Ta projekt financira Nacionalna agencija za evropske izobraževalne programe in mobilnost.

Srečanje je potekalo v prostorih Obrtne zbornice Skopje, udeležilo pa se ga je vseh pet projektnih partnerjev: Obrtna zbornica Skopje, Hrvaška obrtna zbornica – HOK, Obrtna zbornica Slovenije, Univerza Algebra iz Hrvaške in Inštitut za komunikologijo (IKS).

Na srečanju smo se pogovarjali o različnih aktivnostih s ciljem zagotoviti uspešno izvedbo projekta.

slika

26.05.2023

Obrtna zbornica Skopje je s pomočjo partnerja HOK začela z razvojem programov in katalogov, izpitnih vprašanj za mojstrske izpite. V okviru projekta Master 4.1 bodo izdelani Standardi kvalifikacij, Standardi poklicev, Izpitni programi za slaščičarskega mojstra in mojstra maserja. Izdelana bosta tudi dva mojstrska izpitna kataloga za kozmetičnega mojstra in mojstra frizerja. Opravljeni so bili sestanki z delovnimi skupinami, v  skladu s katerih so nastajali programi za mojstrske izpite in katalogi.

 
10.07.2023

 

Obrtna zbornica v Skopju, je imela sestanek s partnerjem, Inštitutom za komunikacijske študije (ICS), na katerem so razpravljali o načinih promocije mojstrskega izpita in najboljšem pristopu za predstavitev le-tega potencialnim kandidatom prek videa.

 

Na sestanku je bilo dogovorjeno, da bo ICS pripravil štiri scenarije, ki jih bo delil s partnerji iz Slovenije in Hrvaške, o najboljši rešitvi pa se bodo pogovorili na spletnih sestankih. V prihodnje ICS organizira spletna srečanja za pripravo videa za promocijo mojstrskega izpita.