Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

SPOT 2018-2022

SPOT Svetovanje Osrednjeslovenske regije

Logotipi
Spoštovani,

V sodelovanju z Pomurskim tehnološkim parkom ponujamo priložnost, da se slovenska podjetja predstavijo uglednim svetovno znanim nemškim korporacijam, ki iščejo ponudnike tehnoloških rešitev na področju INDUSTRIJE 4.0 (avtomatizacija in robotizacija, simulacija, analiza podatkov, senzorske tehnologije, proizvodne tehnologije) in na področju PAMETNIH MEST/REGIJE (mobilnost in logistika, energija, gradnja in zgradbe, geo-podatkovne storitve, okolje in trajnostne tehnologije).

Iščejo se podjetja, katera lahko dokažejo funkcionalnost svoje rešitve in katera iščejo strateškega partnerja, investitorja, razvojno sodelovanje, uporabniško izkušnjo preko manjšega demo projekta ali zgolj želijo predstaviti rešitev potencialnemu kupcu.

V okviru programa sta trenutno odprta dva poziva. Rok prijave na področju PAMETNIH MEST/REGIJE je 31. januar 2021 pod koordinacijo nemškega partnerja in 10. februar 2021 na področju INDUSTRIJE 4.0 pod koordinacijo Pomurskega tehnološkega parka.

Kratka in nezahtevna prijava se odda v elektronski obliki. Vse do zaključka zbiranja prijav je osebje Pomurskega tehnološkega parka prijaviteljem na razpolago za osebne konzultacije pri izpolnjevanju vloge.

Več informacij za poziv:

· INDUSTRIJA 4.0: http://p-tech.si/en/1st-open-call-scaleup4europe-am/

· PAMETNA MESTA/REGIJE: https://scaleup4.eu/scaleup-labs/smart-region/


Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije je v Uradnem listu RS št. 6/2018 z dne 2.2. 2018 objavila javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018-2022 – za statistično regijo Jugovzhodna Slovenija, Osrednje slovenska in Primorsko-notranjska.

Za področje Osrednje Slovenije smo se v konzorcij povezali partnerji Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija, Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale, Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec in Data d.o.o.

Namen javnega razpisa je financiranje izvajanja brezplačnih storitev za ciljne skupine v okviru subjektov inovativnega okolja, ki bodo z izvedbo aktivnosti, ki so predmet tega javnega razpisa, oblikovali uravnoteženo programsko podporo za zagon, rast in razvoj podjetij ter s tem prispevali k:

 • povečevanju števila novoustanovljenih podjetij, predvsem tistih, ki dosegajo višjo dodano vrednost v primerjavi s slovenskim povprečjem;
 • povečevanju stopnje preživetja novoustanovljenih podjetij;
 • premagovanju ovir hitro rastočih podjetij.

Cilj javnega razpisa je prispevati k spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij ter spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«

Pri prijavi na razpis smo bili uspešni in tako bo v prihodnjih petih letih (od 1. 3. 2018 do 31. 12. 2022) 10 svetovalcev SPOT Osrednje Slovenije (sedež SPOT Osrednje Slovenije je v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana) skrbelo za:

 • informiranje,
 • svetovanje – podjetnikom in potencialnim podjetnikom,
 • animiranje in povezovanje regionalnega okolja,
 • promocijo in informiranje o podjetništvu,
 • usposabljanja in delavnice,
 • izmenjavo dobrih praks v Sloveniji in tujini,
 • odpiranje poslovnih priložnosti,
 • srečanja podpornega okolja v regiji,
 • showroome.

Pomembna povezava:  www.eu-skladi.si

Logotipi 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Pišite nam