Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

PKP8 - Sporočanje IRSD o delu na domu (dopolnjeno 3. 2. 2021)

26. JANUAR 2021  |   Nina Scortegagna Kavčnik

PKP8 podaljšuje ukrep sporočanja dela na domu IRSD preko portala SPOT od 1. aprila do 31. 12. 2021.

ZIUOPDVE (PKP 6) je vsebino obvestila, ki ga mora delodajalec pred prvim opravljanjem dela na domu poslati na IRSD, zakonsko določil. Delodajalec mora pred začetkom dela delavca na domu obvesti IRSD o (102. člen ZIUOPDVE):

· podatkih o delodajalcu (naziv, naslov, matična ptevilka in dejavnost, ki jo opravlja),

· podatkih, ki se nanašajo na delavca, ki bo opravljal delo na domu (ime in priimek, naziv delovnega mesta oziroma vrsta dela, s kratkim opisaom dela, ki ga bo delavec opravljal, delovna sredstva in delovna oprema, ki jo bo delavec opravljal, predvideno obdobje trajanja in predivden delež delovnega časa opravljanja dela na domu),

· morebitnem tveganju za varsnot in zdravje delavca pri opravljanju dela na domu.

Delodajalci, ki so vpisani v poslovni register, obvestilo vložijo elektornsko, preko informacijskega sistema SPOT. Ostali pa lahko obvestilo pošljejo priporočeno po pošti ali na elektronski naslov prijave.irsd@gov.si.