
13. Strokovno srečanje gostincev, Hotel Maestoso Lipica 2021
Avtor: Vlasta Markoja
Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira že tradicionalno 13. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek, 4. 10. 2021 in v torek, 5. 10. 2021 v Hotelu Maestoso v Lipici. Prijavite se lahko preko Spletne prijave ali izpolnite prijavnico v prilogi.
Osrednji dan Strokovnega srečanja bo v torek 5.10.2021 v Hotelu Maestoso v Lipici.
Tudi v okviru letošnjega srečanja bodo predstavljene zanimive strokovne teme. Govorili bomo o aktualni problematiki na področju gostinstva in drugih zanimivih temah ter se družili z gostinci iz vse Slovenije. Srečanje gostincev bo letos v znamenju odprave administrativnih ovir, vpliva pandemije COVID-19 na gostinstvo in iskanju skupnih rešitev za obstoj in pridobitev novih kadrov v panogi. O tem bomo spregovorili na osrednjem FORUMU z naslovom: PROBLEMATIKA GOSTINSKEGA KADRA V TURIZMU IN INVESTICIJE V GOSTINSTVU, kjer se nam bodo med drugim pridružili gostje iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za delo družino, socialo in enake možnosti, Zavoda RS za zaposlovanje in šolstva.
Že dopoldan pa bomo spregovorili tudi o Davčni zakonodaji in aktivnosti FURS za odpravo administrativnih ovir.
Popoldanski del predavanj bomo začeli s predavanjem o Vplivu pandemije COVID-19 na spremembe v povpraševanju in ponudbi v gostinskih obratih, iz TURISTICE Fakultete za turistične študije Portorož.
Kot vsako leto bomo tudi letos podelili priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu in sicer na popoldanskem piknik kosilu na senu s kraškimi gostinci ter večer zaključili ob večerji z glasbo!
Pripravili smo tudi program za ponedeljek 4.10.2021, kjer se nam lahko pridružite na Kulinarični turi po Brkinih! (cca 17.00 – 23.00 ure)
Za udeležbo na srečanju v ponedeljek 4.10. in torek 5.10 je potrebno izpolnjevati pogoj PCT – preboleli, cepljeni, testirani (HAG 48 ur, PCR 72 ur od odvzema brisa).
PROGRAM 13. STROKOVNEGA SREČANJA GOSTINCEV
Ponedeljek, 4. 10. 2021
15.00 Seja UO sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS in seja strokovnega sveta za gostinstvo pri OZS – Muzej kulinarike Lipica
17.00 – 23.00 Kulinarična tura po Krasu
Torek, 5. 10. 2021 Hotel Maestoso Lipica / ob večji prijavi v jahalnici
8:30 – 9:30 Testiranje HAG test (obvezna predprijava) – kdor nima PCT pogoja
9.00 – 9.30 Registracija udeležencev in druženje ob kavi
9.30 - 10.00 Pozdravni nagovori
Branko Meh, predsednik OZS
Simon Zajc, državni sekretar Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije
Matej Oset, Direktor Kobilarna Lipica
Jernej Bortolato, Predsednik OOZ Sežana
Blaž Cvar, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS – aktualno iz sekcije
10.00 - 10.45 Predlogi sprememb davčne zakonodaje in aktivnosti FURS za odpravo administrativnih ovir, mag. Ivan Simič, v.d. generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije
10.45 – 11.00 Vlaganje v turizem iz EU sredstev
Ksenija Flegar, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT
11.00 – 11.30 TRAJNOST KOT KAŽIPOT SLOVENSKEGA GOSTINSTVA IN TURIZMA
Nataša Hočevar, Slovenska turistična organizacija
11.30 – 12.30 Odmor s penino Vinakras in kraškim pršutom Pršutarna Lokev na Krasu
12.30 - 13.15 "Vpliv pandemije COVID-19 na spremembe v povpraševanju in ponudbi v gostinskih obratih” dr. Marko Kukanja, TURISTICA Fakulteta za turistične študije Portorož
13.15 – 14.45 FORUM: PROBLEMATIKA GOSTINSKEGA KADRA V TURIZMU IN INVESTICIJE V GOSTINSTVU Sodelujejo:
- Janez Cigler Kralj, minister - Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
- Simon Zajc, državni sekretar - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
- Mitja Bobnar, generalni direktor - Zavod RS za zaposlovanje
- Iztok Leskovar, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje
- Blaž Cvar, predsednik Sekcije za gostinstvo ni turizem pri OZS
Moderira: mag. Helena Cvikl
Možnost ogleda tudi On-line preko zoom-a
15:30 – 18.30 Piknik kosilo na senu s kraškimi gostinci (v jahalnici) – v sodelovanju in organizaciji sekcije gostincev pri OOZ Sežana
Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubilejev v poslovanju Moderira: Marjana Grčman
19.30 – Večerja v restavraciji Hotela Maestoso, ob glasbi (chef Marino Furlan)
Strokovno srečanje, ponedeljek, 4.10.2021
· Avtobusna tura po Krasu ; 50 €/osebo za člane, plačilo v gotovini na avtobusu; maksimalno število 50seb (pogoj PCT)
Strokovno srečanje, torek, 5. 10. 2021
· Udeležba na strokovnem srečanju z večerjo; 70 €/ osebo za člane *, 90 €/ osebo za ostale udeležence*
· Udeležba na strokovnem srečanju brez večerje (samo predavanja in druženje s podelitvijo); 35 €/ osebo za člane *, 50 €/ osebo za ostale udeležence *
Testiranje HAG test (obvezna predprijava), torek 5.10.2021 8:30 – 9:30
- HAG test; 12 € / osebo; plačilo v gotovini na licu mesta
* Vse cene vključujejo DDV
NOČITEV Z ZAJTRKOM V HOTELU MAESTOSO****: T: 05 73 91 708, E-mail: booking@lipica.org
Single room: 72,00€/oseba
Double room: 49,50€/oseba
Rok za prijavo je 29.9.2021 oziroma do zasedbe prostih mest. Dodatna možnost omejitve števila prijav glede na COVID ukrepe v tistem času.
Članske cene veljajo za člane OZS, ki imajo poravnano članarino, in njihove družinske člane in zaposlene.
Splošni pogoji prijave in odjave
Prijave sprejemamo preko e-naslova vlasta.markoja@ozs.si ali preko Spletne prijave, oz. po telefaksu 01 50 54 373, do srede, 29. 9. 2021, oziroma do zasedbe prostih mest. Pisne odjave poslane na vlasta.markoja@ozs.si upoštevamo do 4 dni pred srečanjem. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.
Kotizacijo za udeležbo »Kulinarična tura po Krasu z avtobusom «, ki bo 4.10.2021 poravnate na avtobusu.
Kotizacijo za udeležbo na srečanju predhodno nakažite na račun OZS: NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR. Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu na tel. št. 01 50 54 373.
Informacije in dodatna pojasnila
Vlasta Markoja, sekretarka sekcije gostincev, telefon 01 58 30 571 ali e-naslov vlasta.markoja@ozs.si
Zlati pokrovitelj: Slovenska turistična organizacija
Srebrni pokrovitelji srečanja gostincev: Pos Elektronček, Pivovarna Laško Union d.o.o., part of the HEINEKEN, SAZAS
Pokrovitelji : VINAKRAS, CELJSKE MESNINE, NEKTAR NATURA
ROK ZA PRIJAVE: 29.9..2021 oziroma do zasedbe prostih mest, možnost omejitve števila prijav glede na COVID ukrepe v tistem času. Kdor se prej prijavi. Pogoj za obisk PCT.