Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Blaž Cvar je novi predsednik OZS

04. JULIJ 2022  |   Mira Črešnar

Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS) bo prihodnja štiri leta vodil gostinec Blaž Cvar. Na današnji volilni seji skupščine OZS je zanj glasovalo 52 od prisotnih 92 poslancev. V svojem programu Cvar poudarja spoštljivost, dialog in delo v korist vseh članov.

Blaž Cvar je še pred glasovanjem poslancem predstavil svoje usmeritve pri vodenju zbornice. Te bodo spoštljivost, dostojanstvo in odprtost za dialog. »Nobenih težav ne bom imel stališča zbornice predstavljati navzven. Bistveno je, da smo tukaj zaradi naših članov. Dajem vam zavezo, da bom svojemu poslanstvu predan v celoti,« je med drugim poudaril novoizvoljeni predsednik OZS Blaž Cvar.

Za mesto predsednika OZS se je potegovalo osem kandidatov. Poleg Cvara so bili kandidati še Branko Goričan, Marko Kajzer, Alojz Kovšca, Ivan Meh, Bogdan Oblak, Peter Pišek in Bojan Železnik. Volitve so se izvedle v dveh krogih. V prvem krogu sta največ glasov dobila Blaž Cvar in Bogdan Oblak, ki sta se nato pomerila v drugem krogu. Cvar je v drugem krogu zmagal z 52 glasovi. 

Cvar je v svojem volilnem programu med drugim izpostavil številne izzive, ki so pred nami. »Čas je, da se ozremo proti novim generacijam in s tem k novim izzivom. To nam bo odpiralo nove priložnosti in zagotavljalo pogoje, da se naša vizija in poslanstvo ohranjata. Prav to bo učinkovalo širše, saj bo vitalna, privlačnejša in predvsem še bolj v stroko usmerjena in usposobljena zbornica zagotovilo za vaše zadovoljstvo. In tistih novih, ki bodo v naših vrstah našli tisto, kar jim bo koristilo in kar potrebujejo,« je med drugim zapisal v svojem programu Cvar.

Cvar je po izvolitvi predstavil tudi člane novega upravnega odbora OZS. To so postali: Peter Pišek, Zoran Simčič, Bogdan Oblak, Mojca Andolšek, Henrika Zupan, Verica Banfi, Smiljan Škarica, Srečko Kunst, Aleš Seidel, Andrej Papež, Jernej Bortolato, Marko Gorjak, Tomaž Sodnik, Marjan Koren in Jernej Dolinar. Direktor OZS ostaja Danijel Lamperger.

Predsednika OZS je izvolila skupščina OZS, ki jo sestavlja 92 poslancev, predstavnikov 62 območnih zbornic in 30 strokovnih sekcij. Na volilni seji skupščine je bilo prisotnih vseh 92 poslancev.

»Od novega predsednika pričakujem, da bo zbornico vodil pošteno in transparentno. Le tako bodo člani ohranili zaupanje v zbornico. Želim si, da bomo čez štiri leta imeli še močnejšo zbornico in s še večjim številom članov,« je pred glasovanjem med drugim poudaril zdaj že nekdanji predsednik OZS Branko Meh. Meh je bil na čelu OZS devet let, ob zaključku mandata pa je prejel tudi naziv častnega člana OZS.

Na seji so bili izvoljeni tudi člani nadzornega odbora OZS. Predsednik NO je postal Aleš Pulko. Za člane nadzornega odbora pa so bili izvoljeni Sandra Gomboc, Nataša Mikulin, Marko Dolinšek in Andrej Kos. 

Programi in predstavitve kandidatov so objavljeni na tej povezavi.

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam