Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
ČAKANJE NA DELO

Omogočena je elektronska oddaja vlog za čakanje na delo in skrajšani delovni čas po ZPGOPEK

28. 01. 2023
Avtor: Anton Šijanec
ČAKANJE NA DELO

Na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje je omogočena elektronska oddaja vlog za ukrepa omilitev posledic energetske krize po ZPGOPEK. Gre za za subvencioniranje skrajšanega delovnega časa in čakanja na delo.

Delodajalci morajo namreč v 15 dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom oziroma od napotitve delavca na začasno čakanje na delo elektronsko oddati vlogo pri zavodu za zaposlovanje.

Povezava na novico ZRSZ >>>

Povezava na portal za delodajalce na ZRSZ >>>


Ob tem je pomembno, da upravičenec ne more prejeti pomoči za gospodarstvo za zgoraj navedena ukrepa, v kolikor ima regulirano ceno, torej, če spada med odjemalce, kot jih določa 1. člen Uredbe o določitvi cen zemeljskega plina iz plinskega sistema (Uradni list RS, št. 98/22 in 138/22) oziroma 1. člen Uredbe o določitvi cen električne energije (Uradni list RS, št. 95/22 in 98/22).

 

Vlada je sprejela tudi popravek zakona ZPGOPEK, ki ga je v petek, 27. januarja 2023 sprejel državni zbor (Novela zakona ZPGOPEK), z njim pa želi preprečiti podvajanje pomoči vezano na uredbo o regulaciji cene električne energije, ki jo je sprejela konec lanskega leta, o čemer govori predhodno povezani prispevek Podvajanja pomoči po ZPGOPEK ne bo, referenca bo mesečna poraba >>>

 

O ukrepih čakanja na delo preberite tudi prispevka:

Ukrep čakanja na delo >>>
Skrajšan delovni čas >>>

Preberite tudi