Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
mednarodno

Povračilo za nakupe tovornih vozil

10. APRIL 2019  |   Bojan Pečnik

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) se je povezala v sistem Fundacije Stichting Truck Claim (STC), ki bo vodila postopek s proizvajalci tovornih vozil za poravnavo preveč plačane kupnine v letih 1997-2011. Do začetka aprila smo vpisali že okoli 100 podjetij s približno 1000 vozili. Vsem tistim, ki so poslali podatek se zahvaljujemo in pričakujemo, da bo STC glede na aktivnosti in dosedanje pravne izkušnje proti kartelnim dogovarjanjem uspel iztržiti del kupnine, ki je bila zaradi dokazanih in sankcioniranih kartelnih dogovorov o cenah tovornih vozil, višja za več kot 10 %.

 

Posebej bi radi pojasnili, da vas po vašem posredovanju podatkov in kopij dokumentov v OZS vpišemo v portal STC. Takoj potem prejmete elektronsko sporočilo (kontrolirajte tudi nezaželeno e-pošto) preko katerega boste po vaši aktivaciji povezani v sistem. Pri tem morate z vaše strani iz portala sprintati Pogodbo o sodelovanju  (PoA document) ter jo podpisati (24 in 29 strani) ter jo v celoti skopirati v portal STC. Potrebno je skopirati v portal tudi kopijo o vašem Vpisu v register podjetij (Ajpes).

 

Naj vse tiste, ki še niso poslali podatkov in dokumentov na elektronski naslov truckclaim@ozs.si obvestimo, da bomo podatke in dokumente vpisovali samo do konca meseca maja 2019, ker bodo potem v drugi polovici leta 2019 potekala pogajanja za vračilo dela kupnine. Fundacija STC, ne bo v primeru neuspeha pogajanj ali sodnih postopkov zaračunala nikakršne stroške, če pa bodo uspeli zagotoviti vračilo dela kupnine za vozila bodo od dela sredstev, ki se bodo vrnila podjetju, zaračunali 15% provizijo  v primeru poravnave ali  20% v primeru sodnih postopkov kar je po nam znanih podatkih manj od nekaterih drugih, ki bodo za to zaračunali tudi 50%.

 

Vse tiste, ki se nameravajo vključiti v to prosimo, da nam podatke in dokumente začnejo pošiljati čim preje saj se želimo izogniti temu, da nebi zaradi količine in obsežnosti prejete dokumentacije do predvidenega termina, to ne uspeli vpisati.

 

 
 
 
Pišite nam