Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica Gostinci proti povzročanju škode vsem gostincem

 

 

V nekaterih medijih je bil nedavno ponovno objavljen seznam pregledanih gostinskih obratov s strani Inšpekcije za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin. Ponovno so novinarji objavili vse odločbe v celoti. Ob objavi številnih gostincev je nemogoče, da bralec prebere vse odločbe, zato se je po nepotrebnem naredilo veliko škode. Inšpekcija je izdala veliko opozoril in ureditvenih odločb, ki ne povzročajo neposredne škode za zdravje. Namen pregledov je, da se pomanjkljivosti odpravijo, ne pa da se z zavajajočim naslovom nekaterih novinarjev dela poslovna škoda. Mnenje sekcije je, da takšno pisanje povzroča nepopravljivo gospodarsko škodo. Ker javnost dejanskih razlik ne pozna, saj je nemogoče prebrati vse odločbe, taki članki in seznami mečejo slabo luč na vse gostince, še posebej na tiste, ki so se znašli na seznamu zaradi manjših kršitev, ki nikakor niso ogrožale zdravja ljudi. Seveda pa je potrebno pri posameznikih, kjer so ugotovljene hujše kršitve pri nadzoru ustrezno ukrepati. Sekcija meni, da je ustrezen nadzor potreben, poudarjamo pa, da mora biti le ta izveden objektivno.  

Ob tem sekcija poudarja, da so odločbe iz leta 2018 in je večina nepravilnosti že odpravljenih. Prav tako so se v nekaj lokalih celo zamenjali najemniki, in sedaj slaba luč pade na nove najemnike, ki z odločbami prejšnjih najemnikov nimajo nič.

Tudi zahteve inšpektorjev v Sloveniji so velikokrat neživljenjske in so bistveno višje od zahtev inšpektorjev v sosednjih državah, zato se Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS zavzema za razbremenitev administrativnih obveznosti, ki jih je pri gostincih vsak dan več.

 

novica Vabljeni na 29. STROKOVNO SREČANJE KOVINARJEV, Črnomelj, 23. in 24. november 2019
Sekcija kovinarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bo 23. in 24. novembra 2019 v Beli krajini, natančneje v Črnomlju, organizirala že 29. Strokovno srečanje kovinarjev. Jesenska sobota in nedelja bosta namenjena izobraževanju in druženju tako članov OZS, kakor tudi tistim podjetjem, ki želijo, da pri njih zaposleni nadgradijo svoja znanja z aktualnimi vsebinami v stroki kovinarstva in splošno podjetniških vsebin, potrebnih za nemoteno opravljanje dejavnosti. Že skoraj tri desetletja sekcija kovinarjev pri OZS skrbi, da dvodnevno druženje poteka v prijetnem neformalnem okolju, ki doda posebno noto kvaliteti mreženja slušateljev, sponzorjev, razstavljavcev in partnerjev, zato bo ta tradicija dogodek povezovala tudi letos.
novica 31.10 in 1.11. bo marsikatera cvetličarna tudi letos OSTALA "PRISILNO" ZAPRTA
Zaradi prepovedi razporejanja delavcev na delo na praznike, ki so z zakon določeni kot dela prosti dnevi (43. člen kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije - KPDTS) že lani mnogo cvetličarn 31. oktobra in 1. novembra ni smelo/moglo poslovati. Tudi letos ne bo nič drugače.
novica Tradicionalno strokovno srečanje tekstilcev
Strokovno srečanje za vas organizira Sekcija tekstilcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Pred nami so novi strokovni izzivi, zanimiv program predavanj za vse člane, ustvarjalci in izdelovalci modnih oblačil, pletenin, delovnih oblačil, dekorativnega programa za dom in gospodinjstvo, spodnjega perila in spalnega programa ter ostali. Tudi letos bo skupna družabna večerja. Na zbor ste vabljeni vsi člani Sekcije tekstilcev pri Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije. Vabimo vas na 19. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 10. in 11. oktobra 2019 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v ANKARANU javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev.
novica Vozila lahko servisirajo vsi avtoserviserji, ne le pooblaščeni!
Zelo razveseljiv sklep za neodvisne avtoserviserje in večletna prizadevanja Sekcije avtoserviserjev pri OZS je nedavno sprejela Državna revizijska komisija in z njim razveljavila razpis FURS za vzdrževanje njihovih službenih vozil, ki je bil namenjen le pooblaščenim avtoserviserjem. V tej točki je država sama sebi in vsem nam, tako avtoserviserjem kot uporabnikom servisnih storitev dala jasno vedeti, da se zavzema za korektno izvajanje direktiv Evropske unije in dejstva, da servisiranje vozil, tudi tistih, ki so še v garancijskem roku, ni, ne more in ne sme biti le v domeni pooblaščenih avtoserviserjev.
novica TRADICIONALNA HUMANITARNO-TEKMOVALNA akcija SLIKOPLESKARJEV bo letos v OŠ Ormož
V sekciji slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS bodo 29. novembra v OŠ Ormož organizirali že 21. tradicionalno humanitarno akcijo slikopleskarjev, ki je v zadnjih šestih letih dobila mednarodni pridih, ter v njenih okvirih izvedli še državno tekmovanje slikopleskarjev, na katerem lahko sodelujejo člani omenjene sekcije v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.
novica FORUM GRAFIČARJEV PRI OZS - 20. IN 21. SEPTEMBRA 2019
Svet grafičarjev in tiskarske industrije prinaša Izjemno veliko hitrih sprememb, zato je potrebno nenehno slediti trendom. Pomembno je ohranjati nove priložnosti za izobraževanje in izpopolnjevanje znanja, zato ne smete zamuditi Strokovnega foruma 20. in 21. septembra 2019 v Mariboru. Zagotovite si mesto na predavanjih o najaktualnejših temah. Poleg aktualnih predavanj bodo na forumu predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces ter obilo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj z ostalimi udeleženci in sponzorji. NE SPREGLEJTE OGLEDA PRIMERA DOBRE PRAKSE! Ogledali si bomo tiskarno Demago Njihovi začetki segajo v leto 2008 in so se nanašali predvsem na izdelavo vizitk in letakov. Že deseto leto mineva in v tem obdobju so v asortima dodali ogromno novih in različnih produktov in materialov. Prepričani so, da je prava pot samo pot nenehnega razvoja in iskanja novih priložnosti. Njihovi tiskarski stroji so opremljeni z najnovejšo visokotehnološko opremo.
novica Strokovno srečanje lesarjev na Vranskem v petek 20.9.2019
Sekcija lesnih strok tudi to leto pripravlja že tradicionalno strokovno srečanje članov, ki bo v petek 20. septembra 2019, z uradnim pričetkom ob 12 uri na znani lokaciji Na jasi, Miklavž pri Taboru 12, 3304 Tabor.
Pišite nam