Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcije in odbori

novica Povračilo dela cestnine za tovorna vozila v Nemčiji – velja za vse, ki še niste podali vloge

Prejeli smo ponudbo nemške odvetniške pisarne URSUS, ki vodi skupinski postopek za povračilo cestnine za tovorna vozila v Nemčiji:

»Kot slovenski mednarodni prevoznik imate v skladu s sodbo Sodišča Evropske unije (zadeva C-321/19) možnost zahtevati delno povračilo za cestnino za tovorna vozila za uporabo nemških avtocest in zveznih cest od leta 2018 naprej. Sodišče Evropske unije je razsodilo, da je Zvezna republika Nemčija stroške prometne policije nezakonito vključila v cestninske tarife.

Nemška odvetniška pisarna “URSUS Rechtsanwaltskanzlei” ob informacijski podpori OZS trenutno vzpostavlja skupinski postopek za uveljavljanje zahtevkov prevoznikov iz izbranih evropskih držav, med katere je vključena tudi Slovenija.

Če se želite pridružiti skupinskemu postopku, morate do 31. oktobra 2021 izpolniti prijavnico, ki jo najdete na spletni strani ursus.de/si.

Skupinskemu postopku se lahko pridružite popolnoma brez tveganja kakršnih koli vnaprejšnjih plačil. Samo v primeru pozitivnega izida bo treba plačati zmerno visoko pristojbino za uspeh, pri čemer boste člani OZS upravičeni do 10-odstotnega znižanja pristojbine.

Več informacij o skupinskem postopku “URSUS Rechtsanwaltskanzlei” najdete na zgoraj navedeni spletni strani.

Kontaktni podatki:

URSUS Rechtsanwaltskanzlei

Christburger Str. 23

10405 Berlin

Tel.: + 49 (30) 629 307 993

Faks: + 49 (30) 221 877 74

E-naslov: toll@ursus.de

novica Vabljeni na tri spletne sklope seminarjev (4.11., 9.11. in 11.11.2021)

V času, ko se želimo ponovno vrniti v tirnice življenja in poslovnega okolja, ki smo jih bili vajeni pred epidemijo virusa corone, Sekciji kovinarjev in plastičarjev pri OZS v terminu, ko bi sicer potekalo dvodnevno strokovno srečanje, organizirata tri spletne (on- line) strokovne sklope seminarjev. Ti bodo zato, da se jih boste lahko udeležili v čim večjem številu in da bodo hkrati časovno čim bolj prijazni tudi urnikom opravljanja vaših dejavnosti, potekali v treh različnih datumskih terminih: - v četrtek, 04.11.2021 – spletni SEMINAR na temo SPLOŠNIH AKTUALNIH VSEBIN - v torek, 09.11.2021 – spletni STROKOVNI SEMINAR za DEJAVNOSTI PLASTIČARJEV - v četrtek, 11.11.2021 – spletni STROKOVNI SEMINAR ZA DEJAVNOSTI KOVINARJEV Ker se nekaterim članom (npr. kovinoplastikom) strokovne vsebine v praksi prekrivajo oz. dopolnjujejo, boste/ste na vse tri seminarje vljudno vabljeni tako člani sekcije kovinarjev, kakor tudi člani sekcije plastičarjev.

novica Strokovno predavanje aktualnih strokovnih tem s področja trgovinske dejavnosti

Vljudno vabljeni na strokovno predavanje aktualnih strokovnih tem s področja trgovinske dejavnosti, ki bo potekalo v ponedeljek, 8. 11. 2021 ob 16. uri, v prostorih OOZ M. Sobota, Lendavska ulica 33, v M. Soboti.

dkv-mala slika Kartica DKV CARD za cestninski sistem e-Toll na Poljskem je aktivirana

DKV Mobility strankam na Poljskem nudi večjo prilagodljivost pri prehodu z viaTOLL na e-TOLL.

novica Nova sekretarka sekcije

Konec avgusta 2021 je prišlo do menjave strokovne osebe, ki je na OZS zadolžena za sekcijo cvetličarjev in vrtnarjev. Od 24.8.2021 je delo sekretarke sekcije prevzela Edina Zejnić, ki jo mnogi člani poznajo še od prej, saj na OZS že vrsto let pokriva področje internacionalizacije. Kontaktni podatki nove sekretarke sekcije

novica Zaradi pogoja PCT velik upad prometa tudi pri trgovcih

Na velik upad prometa zaradi pogoja PCT opozarjajo tudi trgovci. Več kot polovica trgovcev namreč beleži upad prometa za 20 do 50 odstotkov, medtem ko jih kar 60 odstotkov ocenjuje, da trenutni ukrepi omejujejo njihovo poslovanje. Skoraj polovica trgovcev se zaradi razmer povezanih s pandemijo sooča tudi s težavami pri dobavi blaga, 13 odstotkov trgovcev pa razmišlja celo o zaprtju svojih trgovin. To je med drugim pokazala anketa, ki jo je sekcija trgovcev pri OZS izvedla med svojimi člani.

novica Seminar: KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO, SI-PASS, sms-PASS, 22.10.2021

Vsebina: • Kvalificirano digitalno potrdilo • SI-PASS • smsPASS - mobilna identiteta • Podpisovanje dokumentov z e-podpisom v Word-u in Adobe Acrobat Reader-ju • Uporaba identitet na državnih portalih
Pišite nam