Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcije in odbori

slika british embasi Veleposlaništvo Velike Britanije - vabilo na ZOOM webinar v zvezi s pospeševanjem trgovine in varnostjo cestnega tovornega prometa med RS in VB

Veleposlaništvo Velike Britanije vas vabi k udeležbi na spletnem webinarju na temo pospeševanja trgovine in varnostjo cestnega tovornega prometa med Republiko Slovenijo in Veliko Britanijo.

ZOOM webinar bo 20.maja 2021, ob 13. uri (CET).

PRIJAVA: https://us02web.zoom.us/webinar/register/3016196146748/WN_nAAJsIDoRuuJ2bTeAkWTgQ

Predstavitev tematik bodo opravili predstavniki:
- UK Department for Transport (ministrstva za promet),
- HM Revenue & Customs (carine),
- UK Border Force (mejne policije),
- IRU (mednarodno združenje prevoznikov; izdajatelj TIR).

Dnevni red in vabilo objavljamo v pripetem dokumentu in nadaljevanju.

Udeležbo na webinarju svetujemo vsem, ki opravljate prevoze na relaciji Slovenija - Velika Britanija.

Trade Facilitation and Security Webinar

20 May 2021, 1300-1430 CET (1200-1330 UK), Zoom

Access URL: https://us02web.zoom.us/webinar/register/3016196146748/WN_nAAJsIDoRuuJ2bTeAkWTgQ

AGENDA (all times are CET)

13.00-13.10     Official Opening, H.E. Tiffany Sadler, UK Ambassador to Slovenia

13.10-13.25     Introductory presentation on transporting goods between the UK and the EU: guidance for hauliers and commercial drivers.
Osian Lewis, UK Department for Transport
David Vallely, Sylaja Mohandas, HM Revenue & Customs 

13.25-13.40     IRU Presentation on the benefits of TIR
Elina Bekauri, Senior Manager, TIR and Transit, IRU Geneva

13.40-13.55     UK Border Force: Security requirements and the Carriers Accreditation Scheme
Neil Gretton, UK Border Force

13.55-14.10      Raising awareness of smuggling risks associated with road haulage industry, and how to report concerns
Geraint Williams, HM Revenue & Customs   

14.10-14.30     Q & A

14.30   Close

Pripete datoteke

novica Pomoč družini umrlega kolega

Pred dobrim mesecem so prevozniki izgubili spoštovanega stanovskega kolega Roberta Svetca iz Šentjanža pri Dravogradu. S svojim tovornjakom je na samostojni podjetniški poti, na katero je stopil pri 22 letih, prevozil številne kilometre po tujini. Tudi na zadnji poti je bil v tujini, v bližini Münchna, kjer je pri nalaganju tovora doživel hud srčni infarkt, ki je bil zanj usoden.

novica Ravnanje z embalažo po novem

Vlada je 8. aprila sprejela novo Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja. Nova uredba ukinja količinski prag 15 ton embalaže za obveznosti, uvaja pa možnost plačila pavšala za manj kot eno tono, prinaša tudi spremembe v sistemu ravnanja z odpadno embalažo. Ne spreglejte, če na trg dajete embalažo, boste morali po novem z eno od družb za ravnanje z odpadno embalažo skleniti pogodbo in se vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo.

novica Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta v aprilu letos namenjena članom Sekcije trgovcev

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži Nova uredba vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije (RS) izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo.

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je zaradi omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 12.5.2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

novica Vlada je sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada je 12.5.2021 sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

novica Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta letos.

Strokovna sekcija grafičarjev in fotografov pri OZS organizira brezplačno izobraževanje. Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene : "Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta 8. aprila 2021" organizira sekcija grafičarjev in fotografov v sredo 19. 5.2021 ob 13.00 uri, preko spleta.

novica Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta letos.

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo. Z navedeno uredbo se ukinja količinski prag 15 ton dane embalaže letno na trg v Sloveniji za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo. Na seminarju boste izvedeli ali ste morda zavezanci in ste najkasneje do 24.5. 2021 dolžni skleniti pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo (DROE), vodenje evidenc … kdo mora poročati, če sami kupujemo izdelke v embalaži izven Slovenije … "Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta 8. aprila 2021" organizrajo sekcije frizerjev, kozmetikov, tekstilcev in vzdrževalcev tekstilij in predelovalcev kož bodo predstavljene, v torek 18. 5.2021 ob 15.00 uri, preko spleta.

novica Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta v aprilu letos namenjena članom Sekcije lesnih dejavnosti

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži Nova uredba vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije (RS) izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo.
Pišite nam