Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcije in odbori

novica Poteka strokovno srečanje naših zlatarjev in draguljarjev

Danes, 18. septembra 2020 v Jeruzalemu poteka strokovno srečanje Sekcije zlatarjev in draguljarjev pri OZS. Z njim so člani ene naših manjših strokovnih sekcij uspešno prebili led in okove korona krize ter v vsem novih razmerah kot naša prva strokovna sekcija ponovno izvedli svoje strokovno srečanje, ki je poleg članic in članov povezalo tudi njihove goste s katerimi pri svojem delu sodelujejo.

Strokovni in izobraževalni del srečanja se je začel s predavanjem predstavnikov Urada RS za meroslovje, beseda je tekla o dokumentaciji, ki jo zlatarji potrebujejo za samodeklariranje in za pridobitev žiga uvoznika. V nadaljevanju so predstavniki urada predstavili še novosti nadzora na področju prometa izdelkov iz plemenitih kovin, ki ga opravljajo inšpektorji urada v skladu z Zakonom o izdelkih iz plemenitih kovin. Sledilo je izobraževanje s Klemenom Radovanom Navodarjem o izvoru, razvrstitvi in lastnostih dragih in poldragih kamnov, njihovem prepoznavanju ter uporabi v zlatarstvu in draguljarstvu s prikazom široke palete vzorcev. Strokovni del so zaključili predstavniki podjetja Regros d.o.o., predstavili so paleto sodobnih laserskih rezalnikov oz. gravirnih strojev in prikazali tudi njihovo praktično uporabno vrednost ter delovanje.

Čas odmorov srečanja, popoldanski plenarni del s posvetom in večerni družabni del pa bodo udeleženci srečanja s pridom izkoristili za izmenjavo mnenj, strokovno druženje in povezovanje ter kovanje načrtov za prihajajoče aktivnosti sekcije v letošnji jeseni in bolj oddaljeni prihodnosti.

Srečanje je poteklo v skladu z vsemi zdravstvenimi priporočili, program pa je bil oblikovan tako, da je lahko združil vse običajne in nove vsebine. Več o dogodku bo v prihajajoči reviji Obrtnik podjetnik.

novica Spremembe na področju cestninjenja – 1.9.2020

DARS s 1.9.2020 ukinja rabate pri poplačniškem sistemu plačevanja cestnine.

novica Srečanje predstavnikov turističnega gospodarstva za pripravo Akcijskega načrta okrevanja slovenskega turizma

V sredo, 9. septembra, je potekalo srečanje predstavnikov slovenskega turizma z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter Slovensko turistično organizacijo (STO) z namenom preučitve ključnih točk na poti do okrevanja slovenskega turizma.

novica Obisk lesnega sejma in B2B srečanje z avstrijskimi podjetji s področja lesarstva, lesne gradnje in gozdarstva

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Advantage Austria Ljubljana v sodelovanju s partnerjem projekta Enterprise Europe Network vabi na poslovno srečanje z avstrijskimi predstavniki podjetij s področja lesarstva, lesene gradnje in gozdarstva in ogled mednarodnega lesnega sejma, ki bo potekalo 14. in 15. 10. 2020, v Celovcu.

novica NIJZ posodobil nekatere ukrepe v priporočilih glede uporabe časopisov.

NIJZ je na spletni strani objavil dopolnitev priporočil in ukrepov, ki se nanašajo na uporabo časopisov. Tako imamo sedaj objavljena dopolnjena priporočila NIJZ za frizersko dejavnost, kozmetično dejavnost in gostinstvo in turizem.

novica Posebna ponudba za nakup pnevmatik za člane OZS in GZS

Tudi v letošnjem letu smo skupaj z Združenjem za promet pri GZS pristopili k zbiranju najugodnejših ponudb za nakup pnevmatik.

novica Dopis Ministrstvu za infrastrukturo glede zavarovanje kreditov SID banke

Dopis Ministrstvu za infrastrukturo glede zavarovanje kreditov SID banke

novica Strokovno - družabno srečanje zlatarjev pri OZS

Spoštovane / spoštovani! Sekcija zlatarjev in draguljarjev pri OZS organizira že tradicionalni strokovno-družaben dogodek, namenjen informiranju glede zakonodaje, izpopolnjevanju poznavanja dragih ter poldragih kamnov in posameznih tehnik izdelovanja zlatarskih izdelkov. Strokovno izobraževanje ter druženje s člani Sekcije zlatarjev in draguljarjev pri OZS bo v soboto, 19. septembra 2020 v Gostišču Vinski hram Brenholc, Jeruzalem. www.brenholc.com Vabljeni vsi obrtniki in podjetniki te stroke ter ostali, ki vas ta obrt zanima! Srečanja se bo pričelo ob 10:30 uri
Pišite nam