Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcije in odbori

novica Hortikulturna delegacija v Aalsmeer in obisk Floriade

OZS, Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev je s podporo SPIRIT, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije ter  Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo organizirala obisk poslovne  delegacije v Alsmere na Nizozemskem,  v središču trgovine z rastlinami, skupaj z obiskom svetovne razstave FLORIADE.

Pred samim odhodom na Nizozemsko je delegacijo sprejel tudi ambasodor Nizezemske v Sloveniji, gospod  Johan Verboom in delegaciji zaželel veliko novih poslovnih kontaktov in novih strokovnih spoznanj s področja hortikulture in izrazil zadovoljstvo, da med Slovenijo in Nizezemsko poteka tako uspešno gospodarstvo sodelovanje  z močni gospodarskimi stiki.  Delegacija je imela zelo intenziven dvo dnevni program med 23 in 25. septembrom. Prvi dan so člani delegacije imeli možnost vzpostavitve neposrednih kontaktov z največjimi trgovci cvetja, lončnic in zelenih rastlin, spoznali  so tudi načine pospeševanje prodaje in nove poslovne modele, ki nastajajo zavoljo novih tehnologij v cvetličarstvu in vrtnarstvu. Drugi dan pa je bil namenjen obisku razstave Floriada.

.

novica Promocija poklica voznik/voznica v cestnem prometu

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je tudi na letošnjem MOS v Celju v sklopu Ulice obrti predstavila poklic voznika tovornega vozila in voznika avtobusa. Ulico obrti si je ogledalo več kot 2000 osnovnošolcev iz 40 osnovnih šol. Zahvaljujemo se podjetju MAN Truck & Bus Slovenija d.o.o. in podjetniku Slavko Šega s.p., ki sta nam omogočila kvalitetno izvedbo promocije.

novica Vabilo na strokovno predstavitev

Vabilo članom OZS na cvetličarsko predstavitev SVEŽ IN KOMBINIRAN JESENSKI ARANŽMA TER NASAD ZA VSE SVETE v nedeljo, 2.oktobra 2022, s pričetkom ob 9. uri, na OOZ Sevnica.

novica Na Ulici obrti letos več kot 2000 osnovnošolcev iz 40 šol

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je tudi na letošnjem MOS v Celju postavila Ulico obrti, kjer si lahko obiskovalci v živo ogledajo kar enajst obrtnih poklicev - mizar, elektrikar, kuhar, natakar, pek, slaščičar, oblikovalec kovin-orodjar, strojni mehanik, klepar-krovec, voznik in rokodelec. Zanimanje med mladimi je ogromno, letos si bo tako Ulico obrti ogledalo več kot 2000 osnovnošolcev iz 40 osnovnih šol.

novica Prevozniki opozorili na pomanjkanje voznikov in dolgotrajne postopke pridobivanja delovnih dovoljenj

V okviru nacionalne strateške konference, ki sta jo 9. septembra organizirali sekciji za promet pri OZS in GZS, se je danes odvila okrogla miza na temo kadrovske problematike. Prevozniki so pristojne opozorili tudi na zamudne postopke pri pridobivanju delovnih dovoljenj.

novica Strokovno srečanje lesarjev na Vranskem v četrtek 22.9.2022

Sekcija lesnih strok tudi to leto pripravlja že tradicionalno strokovno srečanje članov, ki bo v petek 20. septembra 2019, z uradnim pričetkom ob 12 uri na znani lokaciji Na jasi, Miklavž pri Taboru 12, 3304 Tabor.

novica Dogodki in predstavitve OZS na letošnjem MOS od 14. do 18. septembra v Celju

Letošnja predstavitev našega obrtno-podjetniškega zborničnega sistema in njegovih številnih aktivnosti bo v največji meri namenjena mladim, ki bodo na Ulici obrti lahko spoznali kar enajst zanje zelo perspektivnih poklicev. Samooskrba in trajnostni razvoj bosta rdeča nit osrednjega že tradicionalnega mednarodnega B2B poslovnega srečanja Connect2Slovenia, med hrvaškimi in slovenskimi kolegi pa bo potekala razprava o poslovnih izzivih v novih razmerah energetske krize. OZS se bo skupaj s sekcijami in odbori, območnimi zbornicami ter poslovnimi partnerji predstavila na običajni lokaciji v dvorani L1, v atriju sejmišča pa bodo obiskovalce očarali izdelovalci izdelkov domače in umetnostne obrti.

novica Potrjeno besedilo zakona o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo

Vlada RS je na seji 1.9.2022 potrdila besedilo zakona o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo in ga poslala v državni zbor po nujnem postopku.
Pišite nam