
SLADOLEDNA kreativnost brez meja tudi v gostilnah in restavracijah s Stefanom Marinuccijem
Avtor: Vlasta Markoja

Spoštovani!
Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenje vas vabita na brezplačno delavnico:
SLADOLEDNA kreativnost brez meja tudi v gostilnah in restavracijah s Stefanom Marinuccijem
in predstavitvijo strojev iz linije CARPIGIANI FOOD SERVICE
(Dodajte sladoled na vaše jedilnike – tudi h glavnim jedem)
Pomembno: delavnica bo izvedena v angleškem jeziku
Organizirali bomo dve delavnici, vi pa se odločite kateri dan vam bolj ustreza:
- v ponedeljek 27.3.2023, ob 10.00 uri do cca 14.00 ure - PRIJAVA - ponedeljek
- v torek 28.3.2023, ob 10.00 uri do cca 14.00 ure - PRIJAVA - torek
Kje: Delavnici bosta izvedeni v prostorih Gostilne Mihovec, Zgornje Pirniče 54, 1215 Medvode.
Delavnico bodo izvedli predstavniki podjetja Makabo v sodelovanju s Carpigianijem in docentom Carpigiani Gelato University Stefano Marinucci.
Predstavili bodo 4-5 različnih okusov sladoleda na meniju (apreitiv, predjed, glavna jed, sladica). Predstavljeni bodo zanimivi novi okusi sladoledov, kot na primer okus prosecco rose z jagodami in meto.
Rok za prijavo je 22.3.2023 oziroma do zasedbe prostih mest.
Kotizacija: za člane OZS in njihove zaposlene je brezplačno (prijava je obvezna)
za ostale udeležence (ki niso člani OZS) je 73,20 € (DDV vključen) – cena brez DDV je 60,00€
Prijava: Prijava je možna preko spletne prijavnice objavljene med dogodki OZS na spletni strani OZS ali kliknite na PRIJAVA – ponedeljek ali PRIJAVA - torek.
- v ponedeljek 27.3.2023, ob 10.00 uri do cca 14.00 ure - PRIJAVA - ponedeljek
- v torek 28.3.2023, ob 10.00 uri do cca 14.00 ure - PRIJAVA - torek
Plačilo kotizacije (za tiste, ki niso člani OZS): Kotizacijo za udeležbo na delavnici plačate ob prijavi na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (za sladoledna delavnica), na transakcijski račun št.: SI 56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, NLB d.d., Ljubljana. Potrdilo o plačilu pošljete pred srečanjem na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu 01 50 54 373. Pisne odjave so možne do 24.3.2023, po tem terminu kotizacije ne vračamo.
Kot že navedeno je za člane Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS s poravnano članarino je udeležba brezplačna. Pisne odjave so možne do 24.3.2023. Ob morebitni neudeležbi, brez pravočasne odjave, vam zaračunamo režijske stroške v višini 50,00 € na udeleženca.
Za vsa vprašanja se lahko obrnete na sekretarko sekcij pri OZS, ga. Vlasto Markoja, telefon 01/ 58 30 571,
Več informacij https://www.makaboshop.si/kreiranje-sladice-v-restavraciji
Stefano Marinucci ima desetletja izkušenj kot kuhar in izdelovalec sladoleda. Kot kuhar je delal za številne restavracije z zvezdicami in za televizijske programe. Danes je svetovalec in predavatelj na Carpigiani Gelato University.
Osredotočeni bomo predvsem na predstavitev strojev iz linije CARPIGIANI FOOD SERVICE, med drugim bo chef Marinucci prikazal kar nekaj zanimivih predlogov, kako sladoled – gelato vključiti v gostinsko/restavracijsko ponudbo, ne samo kot sladica.
SLADOLED je lahko pripravljen in ponujen kot predjed, glavna jed, sladica, pa tudi kot zdrav zajtrk, zakaj pa ne?