Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DUALNI SISTEM IZOBRAŽEVANJA

Projekt FutureSkills4Trainers je združil partnerje iz štirih različnih držav

24. 08. 2023
Avtor: Jana Franetič
DUALNI SISTEM IZOBRAŽEVANJA

Projekt FutureSkills4Trainers, s katerim smo pričeli v oktobru 2022, je v polnem teku. Preko projekta razvijamo usposabljanje kombiniranega učenja za nadaljnje usposabljanje inštruktorjev/mentorjev poklicnega izobraževanja in usposabljanja v dualnem izobraževanju v Sloveniji in državah projektnih partnerjev. Delo na kurikulumih pospešeno poteka in bo predvidoma zaključeno do konca tega leta.

Združili šest partnerjev

Pojekt FutureSkills4Trainers je projekt v okviru programa Erasmus +, ki je združil 6 partnerjev z dolgoletnimi izkušnjami s področij dualnega sistema izobraževanja iz 4 različnih držav: Avstrije, Nemčije, Italije in Slovenije. Vlogo vodilnega partnerja v projektu je prevzela Obrtna zbornica za München in Zgornjo Bavarsko. Ob tem je zaživela tudi spletna stran projekta FutureSkills4Trainers, zato vas vljudno vabimo, da si jo ogledate in spoznate več informacij o projektu.

Dualni sistem izobraževanja - kombinacija teorije in prakse

Dualni sistem izobraževanja je kombinacija teorije in prakse, kjer dijaki teoretično znanje pridobivajo v šolah, praktično pa neposredno pri delodajalcih je pereč problem tako v Sloveniji kot tudi v drugih evropskih državah.

V dualnem izobraževalnem sistemu gre za srednje poklicno izobraževanje, kjer dijaki med šolanjem pridobivajo izkušnje pri izbranem delodajalcu, s katerim podpišejo učno pogodbo in s tem pridobijo status vajenca ter si tako zagotovijo vpis v poklicno šolo brez obveznega opravljanja pripravništva. Vajeništvo ima velik vpliv na  zaposlovanje mladih, saj dijaki tekom vajeništva pridobivajo dragocene delovne izkušnje, ki so še kako pomembne pri iskanju prve zaposlitve.

Uradna spletna stran projekta v angleščini >>>

Več o projektu v slovenščini na strani OZS >>>

logo futureskills12072023