Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Krepitev novih oblik sodelovanja med start up podjetji in velikimi podjetji

19. MAREC 2020  |   Larisa Vodeb

V zadnjih letih je Evropa močno napredovala pri ustvarjanju novih startupov (novih zagonskih podjetij), vendar število povečanje obsega ostaja prenizko. V povprečju ima Evropa danes približno 1 start up na vsakih 100.000 prebivalcev, od 2017 pa smo priča njihovi stabilni rasti. 

OZS se je odločila, da bo sprejela povabilo gospodarske zbornice iz  Bolgarije za sodelovanje v projektu, ki naslavlja izziv sodelovanja med start up in korporacijami oziroma večjimi podjetji, in je bil potrjen v okviru programa Erasmus +. 

Bolgarska zbornica je poleg OZS k sodelovanju povabila še Univerzo iz Bilbaa, Evropsko mrežo start upov iz Bruslja, Inkubator Leewarden iz Nizozemske in zavod za strategijo, management in inovacije iz Sofije.

Prvič smo se projektni partnerji sestali  pri vodilnemu partnerju v Sofiji in določili prve aktivnosti v projektu. Šest projektnih partnerjev bo v dveletnem projektu, ki ga je naslovilo »Upskilling Lab 4.0«   oblikovalo  model spretnosti tovrstnega sodelovanja med podjetji, izvedlo pilotno usposabljanje za  uvajanje koncepta odprte inovacije in oblikovalo skupno spletno stran oziroma platformo, ki bo spodbujala različne oblike sodelovanja v okviru odprtih inovacij.

Prvi konkretni rezultati aktivnega konzorcija so že vidni v skupni spletni strani : https://www.upskillinglab.eu/, v maju pa je predviden naslednji sestanek partnerjev, ki ga bo gostila OZS .

Slika        Slika 1

Preberite tudi:

Pišite nam