Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Novice - tuji trgi

novica Razpis AMULET - Priložnost za financiranje inovacij na področju lahkih materialov

 

Mala in srednja podjetja opozarjamo na priložnost za financiranje inovacij na področju lahkih materialov, kot so zlitine lahkih kovin, keramični
kompoziti in kompoziti na osnovi polimerov. Odprt je tako prvi razpis v projektu za uporabo in proizvodnjo lahkih materialov pod imenom AMULET (angleško The Advanced Materials & Manufacturing United for LightwEighT).

AMULET bo organiziral dva odprta razpisa za pridobitev sredstev za odkrivanje inovacijskega potenciala MSP preko medsektorskega sodelovanja in izmenjave znanja. 

Na prvem razpisu, ki je že odprt, bodo izbrani konzorciji MSP, ki združujejo dve ali tri pravne osebe, ki bodo vodili razvojno naravnane projekte in demonstracijske aktivnosti v povezavi s tehnologijo in sistemi z 12-ih ciljnih področij. V okviru prvega razpisa je odprtih 26 izzivov, za katera lahko MSP predlagajo tehnološke rešitve. Izbrani konzorciji bodo prejeli do 120.000 evrov (do 60.000 evrov za vsak MSP) ter podporo pri tehničnem razvoju projekta, kot tudi pri usposabljanju na področju poslovnih vsebin.

AMULET bo organiziral tri spletne dogodke namenjene mreženju MSP, ki so zainteresirana za sodelovanje na prvem odprtem razpisu. MSP bodo preko platforme imela priložnost povezovanja z drugimi podjetji za skupno delo pri pripravi projektnega predloga.

Do 30. junija 2022 do 17:00 lahko preko spleta oddate projektne predloge, na uradni strani AMULET pa lahko preberete tudi več informacij o priložnostih za financiranje.

Vir: https://www.gov.si/novice

novica Mednarodna avtomobilska konferenca v Beogradu, 31.5. – 01.06. 2022 in poslovni sestanki

Avtomobilski grozd Srbije organizira mednarodno konferenco, ki bo potekal v Beogradu med 31. majem in 1. junijem 2022. To leto pričakujejo več kot 250 udeležencev najmanj 150 podjetij iz Jugovzhodne Evrope in več kot 20 eminentnih mednarodnih govornikov. Konferenca je odlična priložnost za srečanje z visokimi predstavniki velikih avtomobilskih firm, kot so: Northvolt, Robert Bosch, Brose, ZF, Continental, Nidec, Toyo, Hilex, Leoni, Mitshubishi electric, Konnect- Volkswagen Group Innovation Hub, Tel Aviv... .

novica Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini

Z namenom spodbujanja uspešnega mednarodnega poslovanja slovenskih podjetij, javna agencija SPIRIT Slovenija tudi v letu 2023 načrtuje izvedbo skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini. SPIRIT Slovenija vabi vsa podjetja, panožna združenja, sekcije in grozde oz. druga interesna gospodarska združenja, da posredujete svoj interes oz. interes vaših članov za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2023.

novica ACCESS2MARKETS - brezplačno spletno izobraževanje

Evropska komisija ponovno organizira kratko spletno izobraževanje glede uporabe baze podatkov »Access2Markets«, ki bo potekalo 1. junija 2002 od 9. do 11. ure in bo prevajano tudi v slovenski jezik.

novica Učinkovita predstavitev podjetja za potrebe tuje poslovne javnosti - spletni seminar

K udeležbi na dvodnevni delavnici (24. in 26. maj) v organizaciji SPIRIT vabljeni predstavniki mikro, malih in srednje velikih podjetij, ki pokrivate področje prodaje na tuje trge. Udeležba na delavnicah je brezplačna in omejena na 15 udeležencev iz mikro, malih in srednje velikih slovenskih podjetij. Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. Prijava: Prijave zbirajo do petka, 20. maja 2022 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest.

novica Mednarodni sejem podjetništva in obrti Gračanica Grapos Expo 2022

Od 17. do 22. maja 2022 se bo v Gračanici, Tuzlanski kanton, odvijal Mednarodni sejem podjetništva in obrti Gračanica Grapos Expo 2022. Organizatorji se priporočajo za čim prejšnje oziroma takojšnje prijave s strani podjetništva ali/in gospodarskih ustanov.

novica Mednarodni sejem podjetništva in obrti Gračanica Grapos Expo 2022

Od 17. do 22. maja 2022 se bo v Gračanici, Tuzlanski kanton, odvijal Mednarodni sejem podjetništva in obrti Gračanica Grapos Expo 2022. Organizatorji se priporočajo za čim prejšnje oziroma takojšnje prijave s strani podjetništva ali/in gospodarskih ustanov.

novica Mednarodna hortikulturna razstava FLORIADE EXPO 2022

Floriade je svetovna hortikulturna razstava, ki se na Nizozemskem odvija le enkrat na desetletje. Razstava je že sedmič na Nizozemskem, tokrat na čudoviti lokaciji v Almereju.

novica Green Tech Days - virtualno B2B poslovna srečanja

Enterprise Europe Avstrija s svojimi partnerji v okviru t.i. GREEN TECH DAYS organizira medarodno hibridno poslovno srečanje med 10-11. majem. Virualna udeležba je brezplačna.

novica B2B SREČANJA NA SEJMU HANOVER

Hibridna B2B srečanja na Technology & Business Cooperation Days 2022 30. maj – 2. junij 2022 Hanover/online, Nemčija
Pišite nam