Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - tuji trgi

novica Uporaba spletnega portala Acccess2Markets, 25. februar 2021 ob 9.00 uri

Evropska komisija, Generalni direktorat za trgovino, organizira vrsto seminarjev s ciljem predstavitve nove spletne platforme Access2Markets. Spletna predstavitev s prevodom v slovenščino bo potekala 25. februarja 2021 od 9:00 do 11:00 ure. Ciljna skupina so podjetja, poslovne organizacije, združenja ter vsi, ki jih zanima delovanje in uporaba portala Access2Markets. Udeležba je brezplačna.

 

Potrditev udeležbe na spletnem seminarju 25. februarja 2021. 

Slovenski udeleženci se lahko udeležijo tudi vseh ostalih izobraževanj glede portala v drugih jezikih.

Povezava do spletne strani z izobraževalnimi seminarji vezanimi na uporabo spletne strani Access2Markets.


Kaj nudi  spletni portal Access2Markets?

Spletni portal Access2Markets je zasnovan z namenom, da bi pomagal podjetjem, še posebej malim in srednje velikim, pri trgovanju z državami izven EU, da bi čim bolje izkoristila prednosti trgovinskih sporazumov EU.  

V pomoč je lahko tako podjetjem, ki že trgujejo mednarodno kot tudi tistim, ki šele začenjajo raziskovati priložnosti na tujih trgih. Na portalu  so na voljo podatki o izvozu kot tudi uvozu v EU za posamezne izdelke glede carinskih stopenj in davkov, carinskih postopkov,  pravil o poreklu blaga, trgovinskih ovir, zahtev za posamezni izdelek, statistike,…  

Podatki so na voljo za vse države EU in za več kot 120 izvoznih trgov po vsem svetu.  Portal vsebuje pregled in možnosti, kako izkoristiti prednosti trgovinskih sporazumov EU

Vključuje tudi glavno novost, ki podjetjem pomaga razumeti in uporabljati pravila o poreklu blaga: orodje za samoocenjevanje pravil o poreklu blaga ROSA, ki filtrira in razloži pravila ter zagotovi prilagojen seznam. Na voljo je v vseh 24 uradnih jezikih EU. Njegova uporaba je brezplačna.  
  

Uporabne povezave

-           Video predstavitev portala v angleškem jeziku, kjer je na kratko opisana uporaba portala
-           Predstavitvena brošura portala v slovenskem jeziku
-           Predstavitve izkušenj evropskih podjetij   
-           Spletna orodja in storitve za manjša podjetja
 

novica Objavljen javni poziv za sodelovanje v nacionalni kampanji za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.«

SPIRIT Slovenija je na svojih spletnih straneh www.spiritslovenia.si in www.podjetniski-portal.si objavila javni poziv za sodelovanje v nacionalni kampanji za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.« Rok za prijavo je petek, 12. marec 2021.

novica Oddaja interesa za poslovanje z Združenimi arabskimi emirati

Ob obisku ministra Zdravka Počivalška v Združenih arabskih emiratih (ZAE) je emiratska stran izrazila interes za povečanje sodelovanja oziroma povečanje izvoza slovenskih proizvodov v ZAE. Pri tem so izrazili tudi interes za uvoz živilskih proizvodov (uvažajo več kot 90% teh proizvodov za 10 milijonov prebivalcev).

novica Aktualna ponudba ugodnih programov neposrednega in posrednega financiranja SID banke

SID banka nudi ugodne programe neposrednega in posrednega financiranja za MSP.

novica Ponovno odprti VAVČERJI – enostavne spodbude malih vrednosti za MSP

Vavčerje bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja (organizirana kot d.o.o., s.p. ali zadruge) za različne poslovne storitve. Na voljo je nekaj več kot 10 mio EUR za podporo okoli 2.500 vavčerskih projektov za leto 2021!

novica Izobraževanje glede uporabe spletne platforme »ACCESS2MARKETS«

Evropska komisija, Generalni direktorat za trgovino načrtuje vrsto seminarjev glede nove spletne platforme »Access2Markets«.

novica V mesecu februarju ponovno prihajajo enostavne spodbude malih vrednosti za MSP - vavčerji

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) bo v letošnjem letu ponovno odprl vavčerje za večjo konkurenčnost mikro, malih in srednje velikih podjetij!

novica Najava razpisov in javnih pozivov v letu 2021

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je od začetka COVID-19 krize pomagal čez 8.000 podjetjem, od tega direktno s COVID spodbudami preko 6.000 podjetjem z 163 mio EUR. V letu 2021 se ta pomoč nadaljuje, za številna mala in srednja podjetja bo velik izziv zagotavljanje likvidnosti. Pri tem bo pomembno vlogo odigral zopet SPS ter svoj program pomoči za leto 2021 še razširil. Z vsemi finančnimi in vsebinskimi spodbudami bo SPS letos skupno z okoli 280 mio EUR podprl okoli 7.100 MSP-jev, vložena sredstva pa bodo spodbudila za okoli 422 mio eur novih investicij.

novica Razvojne spodbude v letu 2021

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v letu 2021 gospodarstvu namenilo skupno 659,3 milijonov evrov sredstev. Od tega bo iz naslova nepovratnih sredstev na voljo 248,8 milijonov evrov ter 410,5 milijonov evrov povratnih sredstev.

novica DigithON: kooperacijsko srečanje na področju digitalizacije v turizmu

DigithON: Inovacije in digitalizacija v turizmu je dogodek virtualnega mreženja, ki bo potekal 24. februarja 2021 (10:00 – 16:00) v okviru projekta BE-READI ALPS.
Pišite nam