Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - tuji trgi

novica Javno povabilo za sodelovanje na sejmu MEGRA Gornja Radgona, 25.-28. 3. 2020

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v sodelovanju s Pomurskim sejmom vabi članstvo, da se predstavi na mednarodnem sejmu gradbeništva, energetike, komunale in obrti MEGRA, ki bo potekal od 25. do 28. 3. 2020, v Gorni Radgoni.

V letu 2019 se je na sejmu predstavilo 220 razstavljavcev, iz 11 držav, obiskalo pa ga je več kot 8.000 obiskovalcev. Sejem je namenjen predstavitvi obrtnih izdelkov, gradbeništva, materialov za gradnjo, stavbnega pohištva, gradbene mehanizacije, opreme in orodja, sodobne hiše, ostrešja in kritine itd. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: http://www.megra.pomurski-sejem.si/

S tem povabilom vabimo vse zainteresirane člane, da se predstavijo na skupnem razstavnem prostoru ali individualno:

1. Skupni razstavni prostor: cena opremljenega prostora znaša 30 evrov m² (+ddv), in vsebuje stene, talno oblogo, info pult, mizo, štiri stole, koš za smeti, wifi, tipski napis podjetja, skupno skladišče z zaveso, obešalnik in reflektorje.

 

2. Individualni razstavni prostor:

a) Cena neopremljenega prostora v dvorani znaša 27 evrov m² (+ddv),

b) Cena opremljenega prostora v dvorani znaša 54 evrov m² (+ddv), in vsebuje predelne stene, talno oblogo, info pult, ,izo, štiri stole, koš, wifi, tipski napis podjetja, skladišče z zaveso, obešalnik in reflektorje.

c) Cena zunanjega neopremljenega prostora znaša 15 evrov m² (+ddv).

Rok za prijavo je 24. 1. 2020. Izpolnjen prijavni obrazec pošljite na janko.rozman@ozs.si. Za vse dodatne informacije kontaktirajte: g. Janko Rozman (t. 01 58 30 540, janko.rozman@ozs.si).

***

V okviru sejma MEGRA bo potekalo tudi kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS, v dvorani A2, v sredo, 25. 3. 2020. Kooperacijsko srečanje predstavlja edinstveno priložnost za navezovanje stikov in izmenjavo izkušenj s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Evropskih držav. Program je sestavljen tako, da omogoča podjetjem na podlagi vnaprej izbranih srečanj individualne sestanke s potencialnimi partnerji. Udeležba je brezplačna.

Rok za prijave je 10. 3. 2020, na http://meet4businessmegra2020.talkb2b.net/

novica Zbiranje informacij o kraji blaga v Mehiki

Delegacija EU v Mehiki nas je obvestila, da zbirajo informacije o kraji blaga, s katero se srečujejo EU podjetja v Mehiki.

novica Vabilo za predstavitev sodobnega slovenskega notranjega pohištva na 3daysofdesign, 14.-16. maj 2020, Kopenhagen, Danska

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju Veleposlaništvom Republike Slovenije v Kopenhagnu in Centrom za kreativnost (CzK), ki deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabi podjetja k udeležbi na dogodku 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem.

novica Objavljen je seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2020

V letu 2020 bo SPIRIT Slovenija, javna agencija organizirala skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na enajstih mednarodnih sejmih v tujini.

novica Finančne spodbude za mikro, mala in srednje velika podjetja

Slovenski podjetniški sklad, ki je izvajalska institucija Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je lani vzpostavil vavčerski sistem, ki omogoča mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP), sofinanciranje različnih storitev za krepitev kompetenc in konkurenčnosti podjetij v Sloveniji in tujini. Minimalna višina sofinanciranja določenega vavčerja je do 60 %. MSP ima lahko v izvajanju največ tri vavčerje in lahko koristi vavčerje v višini 30.000 evrov na leto. Vavčerji so odprti do leta 2023 oziroma do porabe sredstev.

novica »Delo in zaposlovanje tujcev«

Za delodajalce je bila 8.1.2020 objavljena novica na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Ta opozarja delodajalce, da se bo nadzor »dela in zaposlovanja tujcev« v prihodnosti še bolj okrepil.

novica EU Business Register = prevara!

Ponovno krožijo elektronska sporočila tujega ponudnika spletnega imenika »EU Business Register«, ki vabi podjetja k vpisu v spletni imenik. Podjetja lahko mislijo, da je vpis v imenik brezplačen, vendar je v drobnem tisku na prijavnici navedeno, da je vpis plačljiv in znaša 995 evrov letno.

novica Povabilo svetovalnim podjetjem za vpis v EVIDENCO SVETOVALCEV za različna področja podjetniškega svetovanja

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) vzpostavlja interno evidenco zunanjih izvajalcev - svetovalnih podjetij s kompetentnimi strokovnjaki za podporo in ekspertno svetovanje pri projektnih dejavnostih OZS, svetovanje članom OZS in ostalim malim in srednjim velikim podjetjem na različnih strokovnih področjih na njihovi poti do večje konkurenčnosti.

novica JAVNO POVABILO ZA BREZPLAČNO TESTIRANJE ORODJA ZA MSPje ZA RAZLIČNE OBLIKE FINANČNE PODPORE

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v okviru projekta finMED razpisuje javno povabilo za inovativna zelena mala in srednja podjetja (MSP), za testiranje “Podporno servisnega orodja” (PSO) za identifikacijo različnih oblike finančne podpore ob tehnični podpori OZS osebja.
Pišite nam