Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - tuji trgi

novica Anketa: Izzivi podjetij po izstopu Združenega kraljestva iz EU

Britansko-slovenska gospodarska zbornica je v sodelovanju z Britanskimi gospodarskimi zbornicami pripravila anketo na temo izzivov, s katerimi se slovenska podjetja soočajo po izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

 

Podjetja so vabljena, da izpolnijo kratek vprašalnik. Povratne informacije bodo pomagale neposredno vplivati na oblikovanje politik v vladi Združenega kraljestva in ustvarjanje boljših pogojev poslovanja.

 

Anketa je anonimna, za izpolnjevanje boste potrebovali dobrih par minut.
 

Anketa je dostopna preko spodnje povezave:
 
 

Končni rok za sodelovanje v anketi je 31. oktober 2021.

 

 


 

novica Slovenski podjetniški sklad objavil nova vavčerja

Slovenski podjetniški sklad je dodatno objavil še dva nova javna poziva za vavčerje iz sredstev REACT EU. Podjetjem sta tako dodatno na voljo še Vavčer za tržne raziskave tujih trgov in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc.

novica Spletna delavnica: 7 RESNIC TRAJNOSTNEGA POSLOVANJA

SPIRIT Slovenija vas vabi na 4 on line delavnico v seriji » Poslovni modeli n preizkušnji« Skupaj z dr. Adrijano Rejc Buhovac, članico ekspertne ekipe Trajnostne strateške transformacije slovenskih podjetij, ki se izvaja pod okriljem SPIRIT Slovenija, bomo poiskali konkretne odgovore na 7 bistvenih vprašanj trajnostnega poslovanja:

novica Brezplačno spletno izobraževanje - Access2Markets

Obveščamo vas, da Evropska komisija ponovno organizira kratko spletno izobraževanje glede uporabe platforme/baze podatkov »Access2Markets«, ki bo potekalo 17. novembra 2021 od 9:00 do 11:00 ure in bo predvidoma prevajano tudi v slovenščino.

novica Delavnica: Učinkovit prodajni nagovor, 5. in 7. oktober 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija izvaja izobraževalni program - Učinkovita predstavitev podjetja za potrebe tuje poslovne javnosti. Program vključuje delavnice s področij prodajnega nagovora (business pitch), učinkovitih sejemskih predstavitev na tujih trgih, kakor tudi predstavitev na spletnih straneh in socialnih omrežjih. V okviru delavnice, ki jo bomo ponovno izvedli 5. in 7. oktobra 2021, se bomo osredotočili na učinkovit prodajni nagovor. K udeležbi na dvodnevni delavnici vabimo predstavnike mikro, malih in srednje velikih podjetij, ki pokrivajo področje prodaje na tuje trge.

novica Vabilo za udeležbo v gospodarski delegaciji na EXPO Dubaj

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, v partnerstvu s SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi predstavnike slovenskih podjetij k udeležbi v gospodarski delegaciji »Potovanja, povezovanja in mobilnost«, ki bo potekala od 12. do 16. januarja 2022, v okviru svetovne razstave EXPO Dubaj, v Združenih arabskih emiratih.

novica Vabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji: Napredni materiali in tehnično-tehnološke rešitve za pametne tovarne, EXPO 2020 Dubaj, 21. - 25. november 2021

Predstavnike slovenskih podjetij s področij naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, ki želijo obiskati svetovno razstavo EXPO 2020 Dubaj in se na slovenskem in izbranih tujih paviljonih srečati z novimi potencialnimi poslovnimi partnerji, vljudno vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo potekala od 21. do 24. novembra 2021.

novica Vabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji: Digitalizacija in umetna inteligenca, EXPO 2020 Dubaj, 12. - 15. december 2021

Predstavnike slovenskih podjetij s področij digitalizacije in umetne inteligence, ki želijo obiskati svetovno razstavo EXPO 2020 Dubaj in se na slovenskem in izbranih tujih paviljonih srečati z novimi potencialnimi poslovnimi partnerji, vljudno vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo potekala od 12. do 15. decembra 2021.

novica Trije novi vavčerji iz sredstev REACTEU

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS), je danes, 17. septembra 2021, v Uradnem listu in na svoji spletni strani, objavil tri nove vavčerske javne pozive. Medtem, ko sta Vavčer za udeležbo na mednarodnih forumih in Vavčer za udeležbo gospodarskih delegacij v tujino že poznana, je Vavčer za celostno vrednotenje okoljskih vplivov (LCA), popolnoma nov in ga bodo podjetja lahko koristila prvič. Trenutno je poleg omenjenih vavčerjev na voljo še Vavčer za prenos lastništva, postopoma pa se bodo objavljali še ostali vavčerji.
Pišite nam