Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - tuji trgi

novica JAVNO POVABILO ZA BREZPLAČNO TESTIRANJE ORODJA ZA MSPje ZA RAZLIČNE OBLIKE FINANČNE PODPORE

Logotip

PSO je zasnovan kot programsko (informacijsko) orodje za podporne institucije z namenom, da bi MSPje, ki načrtujejo oz se že ukvarjajo z razvojem inovativnih rešitev na področju zelene rasti, usmerili k ustreznim oblikam finančnih virov ali financerjev.

PSO je programsko orodje, ki je enostavno zasnovano in je uporabniku prijazno. Obsega 7 sklopov anketnih vprašanj v angleškem jeziku (inovacije, komunikacija & pozicioniranje, ustreznost za zeleno rast, finančna ocena, trženje & internacionalizacija, management in človeški kapital, premoženje).


 

Po testiranju PSOja so izbrana podjetja  dolžna izpolniti  vprašalnik in tako prispevati  povratne informacije o uporabnosti PSOja z namenom njegove izboljšave ali nadgradnje. Izpolnjevanje evalvacijskega anketnega vprašalnika bo trajalo približno 15 minut.

Okvirno obdobje celotnega procesa testiranja (testiranje orodja in zagotavljanje povratnih informacij) bo med decembrom 2019 in 17. januarjem 2020.

Testiranje je brezplačno. Za izpolnjevanje vprašalnika v angleščini bo prijavitelj potreboval približno 60 minut. V testiranje vključen prijavitelj (MSP) bo pridobil poročilo v obliki priporočil skupaj s povzetimi končnimi rezultati in z grafikoni, ki bodo ovrednotili finančno sposobnost,  trajnostno naravnanost,  skladnost in doslednost podjetja. On-line testiranje se bo izvajalo v prostorih prijavitelja ali v prostorih OZS, ob upoštevanju želja prijavitelja.

 

1. Izbirni postopek in pogoji upravičenosti:

Prijavitelj bo izbran po vrstnem redu prejetih prijav oziroma po načelu "prvi pride, prvi melje". Izbranih bo maksimalno 5 MSPjev. Za zagotovitev pravilnosti izbirnega postopka bo ustanovljen ad-hoc odbor, ki bo obenem izbral MSPje in objavil rezultate.

Prijavitelji morajo biti mala in srednja podjetja, ki poslujejo v zelenem sektorju in morajo imeti pogovorno stopnjo znanja angleščine.

Sestavni del prijavnice je podpis Sporazuma o sodelovanju, potrditev statusa MSPja, soglašanje o testiranju orodja v angleščini in soglašanje posredovanja povratne informacije po testiranju prav tako v angleščini.

  1. Prijava
    Rok za elektronsko predložitev prijave je 16. december 2019. Zainteresirani MSPji naj posredujejo izpolnjen in podpisan prijavni obrazec po e-pošti na interreg.euprojekti@ozs.si oz izpolnijo e-prijavnico.
    Rezultati bodo objavljeni na internet strani OZS, www.ozs.si in prav tako predstavljeni na raznih konferencah, javnih dogodkih ipd.

3. Vprašanja/Odgovori

Potencialni prijavitelji naj vprašanja v zvezi z javnim povabilom posredujejo do 11. decembra 2019 na e-naslov interreg.euprojekti@ozs.si. 

4. Pomembne informacije:

· Iz praktičnih razlogov je PSO izključno v angleščini.

· Prijavnice, oddane s strani zainteresiranih MSPjev, bodo obravnavane izključno za namen javnega povabila, pri čemer se zainteresirani MSPji izrecno strinjajo s predložitvijo prijave in omogočajo obdelavo in uporabo osebnih podatkov, navedenih v prijavi, za namene tega javnega poziva.

 

Glede na EU definicijo kaj je MSP (malo in srednje veliko podjetje) je definirano v »EU recommendation 2003/361«. Glavni dejavniki, ki določajo, ali je podjetje MSP, so: gospodarska dejavnost, število zaposlenih, promet ali bilančna vsota. Da se lahko kvalificira za MSP, mora organizacija ustrezati definiciji ES o MSP (več o tem na http://ec.europa.eu/growth/smes/business-friendly-environment/sme-definition/index_en.htm).

 

***

O projektu finMED:

OZS je partner v projektu finMED, ki ga podpira program »Interreg MED 2014–2020«. Projekt združuje 15 partnerjev iz 9 sredozemskih držav, vključno z regionalnimi oblastmi, regionalnimi agencijami, grozdi, gospodarskimi zbornicami, univerzami in raziskovalnimi centri ter razvojnimi agencijami. Cilj projekta je spodbuditi financiranje inovacij v sektorjih zelene rasti z izboljšanim izvajanjem politik in strategij ter uvedbo inovativnih storitev grozdov v korist MSPjev. Glede na slednje so partnerji finMED razvili orodje PSO, katerega namen je povečati razumevanje, znanje in zmogljivosti, povezane z mehanizmi in rešitvami za financiranje inovacij v zelenem sektorju s strani javnih in zasebnih akterjev na področju MED.

Za več informacij o projektu finMED obiščite spletno stran, kjer boste dostopali do podrobnejših informacij, dokumentov, novic in linkov za Interreg MED Program!

HTTPS://FINMED.INTERREG-MED.EU/

 

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije (OZS)

Celovška c. 71, 1000 Ljubljana

 

 

novica Izbrani letošnji nominiranci za obrtnika leta 2019 in podjetnika leta 2019

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo razglasila najvišji priznanji obrtnik leta in podjetnik leta, ki jo prejmeta člana OZS, obrtnik in podjetnik za izjemne poslovne dosežke, inovativnost in odličnost v obrti in podjetništvu v Sloveniji. Priznanji bosta podeljeni na slavnostnem dogodku 5. 12. 2019, v Grand hotelu Union, v Ljubljani. Na dogodku bo OZS obeležila tudi 50 letnico delovanja in podelila mojstrske diplome ter priznanje najstarejši obrtnik leta.

novica Letošnji MOS v znamenju praznovanja 50-letnice OZS

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) letos praznuje 50-letnico obstoja, zato bo predstavitev zborničnega sistema na letošnjem 52. MOS slavnostno obarvana. Med osrednjimi dogodki bo okrogla miza o polstoletni zgodovini stanovskega povezovanja, ulica obrti s predstavitvijo obrtnih poklicev ter poslovno srečanje, ki bo letos privabilo podjetnike iz kar osmih držav. OZS se bo v dvorani L1 predstavila skupaj z območnimi zbornicami, člani, panožnimi sekcijami ter poslovnimi partnerji. Vse dni sejma bo potekala tudi nagradna igra ob 50-letnici OZS.

novica Sejemska priznanja OZS na 52. MOS

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija bo tudi letos podelila tradicionalna sejemska priznanja OZS – Cehi na letošnjem 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju. Na razpis se lahko prijavijo člani OZS, ki razstavljajo na letošnjem MOS. Rok za prijavo je 30. 8. 2019 (prijava se pošlje na naslov: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, “Razpis-Cehi”, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana ali po e-pošti na edina.zejnic@ozs.si).

novica Na MOS-u v Vesolje

MOS v letu 2019 strumno koraka naprej in letos prinaša še bogatejšo ponudbo. Največji sejem v regiji, ki se bo odvijal od 10. do 15. septembra v Celju, ostaja zvest lanski segmentaciji na pet ključnih področij: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Širok spekter različnih področij je največja prednost obiska sejma, saj omogoča hitro in enostavno informiranje o vsem, kar potrebujete.

novica Kooperacijsko srečanje Meet4Business Agra 2019 na področju KMETIJSTVA IN ŽIVILSTVA 27. avgust 2019

Mariborska razvojna agencija in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v okviru Enterprise Europe Network organizirata kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS Agra 2019, ki bo potekalo 27. avgusta 2019 v Gornji Radgoni v okviru 57. Mednarodnega Kmetijsko Živilskega Sejma AGRA 2019.

novica Vabilo na mednarodno poslovno srečanje "Uspešno v Sloveniji" v okviru 52. MOS, Celje, 12. 9. 2019

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s partnerji Advantage Austria Ljubljana in mrežo zbornic New Alpe Adria ter Enterprise Europe Network organizira v okviru 52. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom "Uspešno v Sloveniji", ki bo potekalo v četrtek, 12. 9. 2019, s pričetkom ob 10. uri, v Modri dvorani celjskega sejmišča. Mednarodno poslovno srečanje ponuja priložnost malim in srednje velikim podjetjem za promocijo podjetja, pridobitev novih poslov, izmenjavo izkušenj in razvijanje idej o novih projektih ter navezovanje stikov za izvedbo le-teh s tujimi podjetji iz regije Alpe Adria.

novica Zbiranje interesa za udeležbo na predstavitvi slovenskih podjetij in izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija, oktober 2019

V okviru »Dneva slovenskih dobaviteljev« bodo podjetja imela možnost osebno predstaviti svoje izdelke na centrali podjetja SPAR Avstrija. Prav tako bo predstavljena mednarodna aktivnost trgovinske verige SPAR Avstrija. Neposredno ob predstavitvenem omizju pa bodo potekali razgovori med udeleženimi podjetji ter nabavniki verige SPAR Avstrija.

novica Slovenskim podjetjem na voljo 100 milijonov evrov kapitala

SID banka in Evropski investicijski sklad (v nadaljevanju EIF), sta danes predstavila 100 milijonov EUR obsežen Slovenski naložbeni program kapitalske rasti (v nadaljevanju SEGIP), v katerega EIF in SID banka vlagata vsak po 50 milijonov evrov. SEGIP je bil ustanovljen novembra 2017, njegovi glavni cilji pa so: lastniško financirati slovenska mala in srednje velika podjetja ter mid-cap[1] podjetja, privabiti mednarodne naložbe zasebnega kapitala v Slovenijo in krepiti lokalne zmogljivosti s podporo uveljavljajočim upravljavcem skladov zasebnega kapitala, ki velik del svojih naložb usmerjajo v slovenska podjetja.

novica Sestanek deležnikov, ki delujejo na področju finančnih instrumentov

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije se je udeležila kot partner v projektu finMED 2 sestanka deležnikov, ki delujejo na področju finančnih instrumentov.
Pišite nam