Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - tuji trgi

novica Vabilo za udeležbo v gospodarski delegaciji s področja vesolja na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, 20. - 24. oktober 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabita podjetja, ki delujejo na področju vesoljskih tehnologij, k udeležbi v gospodarsko delegacijo.
 
Podjetjem, ki se bodo udeležila gospodarske delegacije, bo omogočeno spoznavanje lokalnega in mednarodnega okolja, predstavitev na slovenskem paviljonu, ogledi paviljonov drugih držav, saj je udeležba ena od možnosti za prodor inovativnih izdelkov in storitev na svetovne trge.   
 
Okvirni program gospodarske delegacije s področja vesolja:
Sreda, 20. 10. 2021 -
1. DAN
  • Odhod iz Slovenije, prihod v Dubaj, transfer do hotela, prijava
Četrtek, 21. 10. 2021 -
2. DAN
Predvideno trajanje programa od 10. do 18. ure
  • Organiziran obisk zunanje institucije s področja vesolja v ZAE
  • Uraden sprejem in voden ogled po slovenskem paviljonu
  • Udeležba na poslovnem forumu 'Vesoljske tehnologije – slovenska podjetja kot inovativni in prebojni nišni igralci v vesoljskem sektorju' in okrogli mizi, ki bo sledila poslovnemu forumu na slovenskem paviljonu Expo2020 v Dubaju
Petek, 22. 10. 2021 -
3. DAN
Predvideno trajanje programa od 10. do 16. ure
  • Vodeni ogledi po izbranih paviljonih drugih držav ter poslovna mreženja na slovenskem paviljonu
  • Individualni ogledi tujih paviljonov
Sobota, 23. 10. 2021 -
4. DAN
Predvideno trajanje programa od 10. do 13. ure
  • Možnost udeležba na EU Honour Day na slovenskem paviljonu
  • Možnost za individualne oglede ter mednarodna strokovna in poslovna mreženja
Nedelja, 24. 10. 2021 -
5. DAN
  • Odhod iz Dubaja, povratek v Slovenijo
 
Podjetja obveščamo, da bo med 25. 10. 2021 in 29. 10. 2021 v Mohammed bin Rashid Space Centru v Dubaju potekal International Astronautical Congress, ki je eden od bolj prominentnih vsakoletnih dogodkov na področju vesoljskih tehnologij. 
 
Potovalni aranžma si podjetja zagotovijo sama. Aranžma je možno urediti preko turistične agencije V SVET, potovalna agencija in svetovanja, d.o.o., Neubergerjeva ulica 30, 1000 Ljubljana, telefon + 386 (0)1 – 232 0902, e-mail: nada@universum.si.  Informativni stroški potovalnega aranžmaja, ki jih krijejo udeleženci sami, znašajo okvirno od 1.090 EUR  in vključujejo povratno letalsko vozovnico v ekonomskem razredu, 4 nočitve z zajtrkom v enoposteljnih sobah v izbranem hotelu 4*, tridnevno vstopnico za Expo, zavarovanje rizika odpovedi v višini 6,55% (vključno s Covid – 19 zavarovanjem) in veljajo na dan objave vabila, ob predpostavki minimalno 10 naročnikov potovalnega aranžmaja.
 
Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad
 
Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je potrebno predložiti potrdilo o udeležbi v gospodarski delegaciji, ki ga izda SPIRIT Slovenija, javna agencija. Pri oddaji zahtevka za izplačilo stroškov mora podjetje predložiti potrdilo o dejanski udeležbi na poslovnem forumu, ki je del uradnega programa gospodarske delegacije ter potrdilo o izpolnitvi ankete o zadovoljstvu po koncu dogodka. Tudi to potrdilo izda SPIRIT Slovenija, javna agencija.  
 
Elektronski obrazec za prijavo je dostopen na spletni povezavi, rok za prijavo je 23. avgust 2021.

Število mest je omejeno.
 
Pisna odjava je možna do vključno 29.09.2021 na elektronski naslov jaka.perharic@spiritslovenia.si.
Po preteku navedenega roka bo agencija v primeru odjave prijavljenemu podjetju zaračunala administrativni strošek v višini 300 EUR na udeleženca.
 
Kontaktna oseba: Jaka Perharič, E: jaka.perharic@spiritslovenia.si, T: +386 59 089 514.
 
***
V času trajanja Expo 2020 Dubaj bo organiziranih 11 gospodarskih delegacij. Več informacij o tovrstnih gospodarskih delegacijah

Informacije o nastopu Slovenije na Expo 2020 Dubaj
Informacije o svetovni razstavi Expo 2020 Dubaj

novica Vabilo za udeležbo v gospodarski delegaciji 'Zeleno in krožno gospodarstvo' na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, 1. - 5. oktober 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabita slovenska podjetja k udeležbi v gospodarsko delegacijo 'Zeleno in krožno gospodarstvo'. Delegacija je namenjena zlasti podjetjem s sledečih področij: krožno in zeleno gospodarstvo, obnovljivi viri energije, uporaba odpadkov kot vira sekundarnih surovin oziroma vsem podjetjem, ki se ukvarjajo z aktivnostmi, ki znižujejo ogljični odtis. Udeležba v gospodarski delegaciji bo slovenskim podjetjem omogočila spoznavanje lokalnega in mednarodnega okolja, predstavitev na slovenskem paviljonu, oglede paviljonov drugih držav ter je ena od priložnosti za prodor inovativnih izdelkov in storitev slovenskih podjetij na svetovne trge.

novica Connect2Slovenia – Mednarodno poslovno srečanje za nove poslovne priložnosti

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Advantage Austria Ljubljana s partnerji v okvirju projekta Enterprise Europe Network organizira v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom "Connect2Slovenia", ki bo potekalo v četrtek, 16. 9. 2021, s pričetkom ob 10. uri, v Modri dvorani celjskega sejmišča.

novica Podaljšanje roka za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na sejmih v tujini

Ukrepi za zajezitev epidemije se postopoma sproščajo. Sejmišča ponovno odpirajo svoja vrata in organizatorji sejmov v prihodnjem obdobju načrtujejo izvedbo sejemskih dogodkov v fizični obliki. Podjetja lahko na tej osnovi ponovno načrtujejo udeležbo in predstavitve na sejemskih dogodkih v tujini.

novica Razpis za spodbude za digitalno transformacijo podjetij

V okviru javnega razpisa v vrednosti 30 mio EUR, bo sofinanciranih najmanj 300 projektov oz. podjetij, ki bodo izvedla digitalno transformacijo, dvig kompetenc zaposlenih v podprtih podjetjih ter povečala dodano vrednost na zaposlenega. Do prijave na razpis pa so upravičeni projekti iz obeh kohezijskih regij.

novica Uspeti v Franciji, izobraževalni program, junij in september 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija v juniju in septembru organizira izobraževalni program vezan na spoznavanje poslovnega okolja Francije. V okviru izobraževalnega programa bomo spoznavali posebnosti francoskega trga, načine pridobivanja informacij o trgu in vstopa na ta trg. Posebna pozornost bo namenjena področju vstopa na francoski trg preko spletne trgovine ter pravnim posebnostim poslovanja.

novica Poslovno sodelovanje - 1. 6. 2021

Celotna borza mednarodnega poslovnega sodelovanja je dostopna na spletnem naslovu: www.een.si/merlin/. Podrobnejše informacije o ponudbah lahko dobite pri ga. Edini Zejnić, edina.zejnic@ozs.si, t. 01 58 30 586.

novica 53. MOS BO!

Po letu in pol popolne prepovedi izvajanja sejemskih dogodkov, se v družbi Celjski sejem med ljudi vračamo s 53. MOS-om, ki bo potekal med 15. in 19. septembrom. Težko obdobje, ki smo ga prebrodili z veliko mero preudarnosti in potrpežljivosti, pa je prav tako predstavljalo priložnost za tehten razmislek. Razmislek, ki nas je hkrati spodbudil, da osrednji poslovno-sejemski dogodek Slovenije, MOS, vsebinsko dopolnimo in ga postavimo ob bok aktualnim evropskim in svetovnim trendom.

novica Webinar: Posebnosti avstrijskega trga

Avstrija je zanimiv gospodarski prostor za slovenska podjetja, ki se ustrezno pripravijo na ta pomemben korak.

novica VABILO NA UVODNO DELAVNICO O SODELOVANJU Z EVROPSKO VESOLJSKO AGENCIJO (ESA) ZA NOVE PARTNERJE – 3. 6. 2021

Nove partnerje, ki jih zanima sodelovanje z Evropsko vesoljsko agencijo (ESA), vabimo na uvodno delavnico o sodelovanju z ESA, ki bo potekala 3. 6. 2021. Delavnica bo namenjena predvsem novim podjetjem in institucijam, ki z ESA še ne sodelujejo, bi jih pa to zanimalo.
Pišite nam