Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica Letošnji MOS v znamenju praznovanja 50-letnice OZS

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) letos praznuje 50-letnico obstoja, zato bo predstavitev zborničnega sistema na letošnjem 52. MOS slavnostno obarvana. Med osrednjimi dogodki bo okrogla miza o polstoletni zgodovini stanovskega povezovanja, ulica obrti s predstavitvijo obrtnih poklicev ter poslovno srečanje, ki bo letos privabilo več kot 200 podjetnikov iz osmih držav. OZS se bo v dvorani L1 predstavila skupaj z območnimi zbornicami, člani, panožnimi sekcijami ter poslovnimi partnerji. Vse dni sejma bo potekala tudi nagradna igra ob 50-letnici OZS.  

Okrogla miza »Pol stoletja stanovskega povezovanja obrtnikov in podjetnikov«

Ob 50-letnici OZS bomo na letošnjem MOS priredili okroglo mizo z naslovom »Pol stoletja stanovskega povezovanja obrtnikov in podjetnikov«, ki bo v petek, 13. septembra, ob 10. uri, v modri dvorani celjskega sejmišča. Na njej bomo predstavili razvoj obrti in podjetništva v minuli polstoletni zgodovini, razvoj zborničnega sistema in opozorili na ključne mejnike, ki so zaznamovali obrt in podjetništvo na slovenskih tleh. Govorci na okrogli mizi bodo aktualni predsednik OZS Branko Meh, nekdanja predsednika Franjo Verdnik in Štefan Pavlinjek, predsednik Sekcije frizerjev pri OZS Mitja Sojer (Mič Styling) in predsednica Sekcije optikov pri OZS Anja Sever (Optika Sever).

Ulica obrti – predstavitev 12 obrtnih poklicev

Letošnja predstavitevu ulice obrti bo že šesta po vrsti, na njej pa bomo na privlačen način predstavili kar dvanajst obrtnih poklicev, in sicer: klepar – krovec, elektrikar, mizar, oblikovalec kovin – orodjar, strojni mehanik, tesar, zidar, avtoserviser, pek, slaščičar, kuhar in natakar. Osrednja točka ulice obrti bo ponovno vajeniška pisarna, kjer bodo obiskovalci prejeli vse informacije o vajeništvu. Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj bo hkrati potekala predstavitev posameznih poklicev in vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, obiskovalci pa bodo dobili tudi informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu. Na ulici obrti bo predstavljena tudi lončarska delavnica.

Na mednarodnem poslovnem srečanju več kot 200 podjetnikov iz osmih držav

Tradicionalno mednarodno poslovno srečanje je letos k sodelovanju pritegnilo več kot 200 podjetnikov iz osmih držav. Organizatorji pričakujejo, da bodo na dogodku izvedli več kot 500 individualnih sestankov. Dogodek, ki je za udeležence brezplačen, je odlična priložnost za promocijo podjetja, mreženje, izmenjavo izkušenj, pridobivanje novih poslovnih stikov, novih poslov in informacij o poslovnih priložnostih v regiji Alpe Adria. Podjetja se lahko na dogodek prijavijo še vse do 9. septembra, prek spletne prijave: https://successful-in-slovenia.b2match.io/. V plenarnem delu dogodka pa bodo uspešna slovenska podjetja (KGL d.o.o., Lotrič Meroslovje d.o.o. itd.) predstavila svoje izkušnje pri vstopu na trge regije Alpe Adrie, praktične vidike iskanja novih poslovnih partnerjev v tujini in izzive uspešne prodaje izdelkov v tujini. Srečanje bo v četrtek, 12. 9., ob 10. uri, v modri dvorani celjskega sejmišča.

Razstava izdelkov domače in umetnostne obrti

Z razstavami in predstavitvijo posameznih rokodelskih dejavnosti je Sekcija za domačo in umetnostno obrt pri OZS na MOS prisotna že od leta 1987. Na rokodelskih delavnicah mojstri vsako leto v živo prikazujejo proces nastajanja izdelkov iz gline, lesa, stekla, testa, tekstilij, železa in s tem promovirajo poklice, iz katerih izhajajo vse sodobne obrtniške dejavnosti. Na tokratnem sejmu se bodo v atriju sejmišča predstavile prodajne delavnice lončarstva, steklarstva, lectarstva in svečarstva. V sklopu ulice obrti pa bo predstavljena lončarska delavnica. Sekcija bo v hali L1 postavila tudi pregledno razstavo vrhunskih rokodelskih izdelkov, ki so prejeli certifikat »Rokodelstvo -Art & Craft- Slovenija« in izdelke mojstrov, dobitnikov naziva »Zlata vitica«.

Nagradna igra »50 let OZS na 52. MOS«

Vse dni sejma bo na protokolarnem prostoru OZS v dvorani L1 potekala nagradna igra s kolesom sreče. 50 nagrad v obliki izdelkov in vrednostnih bonov bodo prispevali člani OZS - Mič Styling (Sojer d.o.o.), Optika Sever,  Mamoru, Crystal Nails, Mesarija Štajnbirt,  Perger 1757, Avtomojster, Mateja Morel Rutar s.p. in Tri remi.

Predstavitev območnih zbornic, strokovnih sekcij OZS, odbora in članov

Člani Sekcije kovinarjev in plastičarjev pri OZS bodo ponovno razstavljali na skupnem razstavnem prostoru v dvorani C1. Svoje izdelke bo letos predstavilo več kot 25 članov. Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS (OZT) se bo skupaj s člani, partnerji, šolami, institucijami in fakultetami, s katerimi sodeluje, predstavil v dvorani L1. Predstavili bodo dosežke in  podporne storitve znotraj različnih strok (strojništvo, elektronika, računalništvo, informatika,  plastika itd.). V dvorani L1 se bodo skupaj s člani in partnerji predstavile tudi območne zbornice, in sicer OOZ Metlika, OOZ Črnomelj, OOZ Krško ter OOZ Ormož.

Predstavitev partnerjev kartice Mozaik podjetnih ter ostalih partnerjev

Na razstavnem prostoru OZS v dvorani L1 bodo potekale predstavitve partnerjev kartice Mozaik podjetnih, ki članom prinaša številne popuste pri nakupu izdelkov in storitev. Predstavili se bodo tudi domači in tuji partnerji OZS - SID Banka, Slovensko deželno gospodarsko združenje Trst in Slovenska gospodarska zveza iz Celovca.

Brezplačno svetovanje

Na protokolarnem prostoru v dvorani L1 bodo od torka do petka, med 10. in 16. uro, obiskovalcem na voljo brezplačna svetovanja pravnih in davčnih svetovalcev OZS.

Sejemska priznanja OZS – Cehi 2019

OZS bo v sodelovanju s Celjskim sejmom in Mestno Občino Celje najuspešnejšim razstavljavcem podelila zlati, srebrni in bronasti ceh. Slavnostna podelitev najvišjih zborničnih sejemskih priznanj bo potekala v četrtek, 12. 9. 2019.

 

novica Sejemska priznanja OZS na 52. MOS
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija bo tudi letos podelila tradicionalna sejemska priznanja OZS – Cehi na letošnjem 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju. Na razpis se lahko prijavijo člani OZS, ki razstavljajo na letošnjem MOS. Rok za prijavo je 30. 8. 2019 (prijava se pošlje na naslov: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, “Razpis-Cehi”, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana ali po e-pošti na edina.zejnic@ozs.si).
novica Na MOS-u v Vesolje
MOS v letu 2019 strumno koraka naprej in letos prinaša še bogatejšo ponudbo. Največji sejem v regiji, ki se bo odvijal od 10. do 15. septembra v Celju, ostaja zvest lanski segmentaciji na pet ključnih področij: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Širok spekter različnih področij je največja prednost obiska sejma, saj omogoča hitro in enostavno informiranje o vsem, kar potrebujete.
novica Kooperacijsko srečanje Meet4Business Agra 2019 na področju KMETIJSTVA IN ŽIVILSTVA 27. avgust 2019
Mariborska razvojna agencija in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v okviru Enterprise Europe Network organizirata kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS Agra 2019, ki bo potekalo 27. avgusta 2019 v Gornji Radgoni v okviru 57. Mednarodnega Kmetijsko Živilskega Sejma AGRA 2019.
novica Vabilo na mednarodno poslovno srečanje "Uspešno v Sloveniji" v okviru 52. MOS, Celje, 12. 9. 2019
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s partnerji Advantage Austria Ljubljana in mrežo zbornic New Alpe Adria ter Enterprise Europe Network organizira v okviru 52. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom "Uspešno v Sloveniji", ki bo potekalo v četrtek, 12. 9. 2019, s pričetkom ob 10. uri, v Modri dvorani celjskega sejmišča. Mednarodno poslovno srečanje ponuja priložnost malim in srednje velikim podjetjem za promocijo podjetja, pridobitev novih poslov, izmenjavo izkušenj in razvijanje idej o novih projektih ter navezovanje stikov za izvedbo le-teh s tujimi podjetji iz regije Alpe Adria.
novica Zbiranje interesa za udeležbo na predstavitvi slovenskih podjetij in izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija, oktober 2019
V okviru »Dneva slovenskih dobaviteljev« bodo podjetja imela možnost osebno predstaviti svoje izdelke na centrali podjetja SPAR Avstrija. Prav tako bo predstavljena mednarodna aktivnost trgovinske verige SPAR Avstrija. Neposredno ob predstavitvenem omizju pa bodo potekali razgovori med udeleženimi podjetji ter nabavniki verige SPAR Avstrija.
novica Slovenskim podjetjem na voljo 100 milijonov evrov kapitala
SID banka in Evropski investicijski sklad (v nadaljevanju EIF), sta danes predstavila 100 milijonov EUR obsežen Slovenski naložbeni program kapitalske rasti (v nadaljevanju SEGIP), v katerega EIF in SID banka vlagata vsak po 50 milijonov evrov. SEGIP je bil ustanovljen novembra 2017, njegovi glavni cilji pa so: lastniško financirati slovenska mala in srednje velika podjetja ter mid-cap[1] podjetja, privabiti mednarodne naložbe zasebnega kapitala v Slovenijo in krepiti lokalne zmogljivosti s podporo uveljavljajočim upravljavcem skladov zasebnega kapitala, ki velik del svojih naložb usmerjajo v slovenska podjetja.
novica Sestanek deležnikov, ki delujejo na področju finančnih instrumentov
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije se je udeležila kot partner v projektu finMED 2 sestanka deležnikov, ki delujejo na področju finančnih instrumentov.
novica Poslovno srečanje avtomobilske industrije v Domelu
Vabimo vas na poslovno srečanje podjetij iz avtomobilske industrije v sodelovanju s podjetjem Domel d.d., ki ga organizira ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana.
novica Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu IMM, Köln, Nemčija, 13.-19. januar 2020
Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu IMM, ki bo potekal od 13. do 19. januarja 2020 v Kölnu, Nemčija. Sejem IMM je eden od vodilnih sejmov na svojem področju. V letu 2019 je sejm obiskalo 150.000 obiskovalcev.
Pišite nam