Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KLUBI MLADIH

Medsebojno se učimo, izmenjujemo izkušnje ter napredujemo osebno in poslovno

21. 02. 2024
Avtor: Tadeja Zabret
KLUBI MLADIH

Tokrat vam v seriji prispevkov, v katerih predstavljamo klube mladih obrtnikov in podjetnikov, predstavljamo Klub mladih podjetnikov OOZ Novo mesto. Ta deluje od leta 2020, za mlade podjetnike in obrtnike pa pripravljajo veliko izobraževalnih dogodkov, ekskurzij in druženj, ki člane močno bogatijo. V klubu mladih podjetnikov se torej medsebojno učijo, izmenjujejo izkušnje in napredujejo tako osebno kot poslovno!

 

Novomeški Klub mladih podjetnikov

 

kmpnm 05

Novomeški Klub mladih podjetnikov (KMP) deluje od leta 2020 in svojim članom ponuja strokovna izobraževanja, delavnice, posvete, ekskurzije, pa tudi možnost druženja in povezovanja. Klub, ki ima približno 30 članov, spodbuja sodelovanje mladih na območju Novega mesta, pa tudi širše s področja Dolenjske in Posavja.

 

Prostor, ki nudi učenje, podporo, izmenjavo izkušenj in mreženje

 

kmp nm 01

»Za mlade je to kraj, kjer se lahko učijo iz izkušenj drugih, delijo mnenja, razpravljajo o izzivih, se mrežijo, iščejo poslovne partnerje, možnosti širjenja podjetja v tujino, prejmejo podporo razvoju lastnega podjetja ter najdejo prave odgovore na svoja vprašanja,« pravi Leo Andolšek, vodja KMP OOZ Novo mesto. Namen kluba je tudi širša podpora razvoju podjetništva v  regiji ter spodbujanje razvoja mladih podjetij.

V KMP OOZ Novo mesto za mlade na mesečni ravni pripravljajo tudi dogodke, namenjene druženju. »Tu pogovor teče o poslu, izmenjujejo se izkušnje, podjetniki se spoznavajo, rojevajo pa se tudi nova partnerstva,« poudarja Andolšek, ki je s podjetništvom odraščal, saj so v družini v novomeško območno obrtno-podjetniško zbornico vpeti že vse od pradedka dalje. 26-letni diplomirani ekonomist je sin podjetnikov po mamini in očetovi strani, deloval je v turizmu in na področju visokega tehnološkega razvoja, izkušnje pa je dve leti nabiral tudi v tujini.

»Trudimo se, da je res veliko dogodkov, da se čim več vidimo, pridobimo čim več informacij, tudi o novih trendih,« pravi Andolšek, ki v KMP OOZ NM vidi veliko priložnost za mlade podjetnike in obrtnike, prednosti članstva pa vidi predvsem v podpornem okolju in v dejstvu, da za klubom stoji tudi zbornica, ki ponuja številne storitve in ima v Novem mestu že več kot pol stoletno tradicijo.

 

Vabijo ambiciozne mlade, naslednike domačih podjetij in vse s podjetniško idejo

 

kmp nm 2aaa

Klub tako združuje in povezuje mlade, ki so nasledniki domačih podjetij ter tiste, ki so ambiciozni, si želijo  v podjetništvu doseči nekaj več ali pa imajo podjetniško idejo v kakršnikoli obliki, a morda ne vedo, kako jo realizirati in stopiti na podjetniško pot. »V Klubu mladih podjetnikov se medsebojno učimo, izmenjujemo izkušnje in napredujemo tako osebno kot poslovno,« izpostavlja Andolšek.

Mladi se prek KMP lahko vključujejo tudi v strateške in gospodarske odločitve. Tako so povezani denimo z Mladinskim svetom Novo mesto, močno podporo pa jim nudi tudi OOZ Novo mesto, kamor vsi člani kluba lahko vedno pridejo po nasvet, bodi si na samo zbornico ali njeno SPOT točko.

»Mladim želimo pomagati s čim več podjetniškimi nasveti, delavnicami, seminarji na pomembne teme in vključevanjem pri udeležbi na ekskurzijah, poslovnih srečanjih doma in v tujini ter omogočanjem sodelovanja pri kreiranju programa dela, ki je hkrati tudi del programa OOZ Novo mesto. Starejši podjetniki bodo vključeni v sodelovanje kot mentorji za prenos poslovnih izkušenj ter strokovnega znanja na mlade,« pa o podpori lokalnemu KMP dodaja mag. Emilija Bratož, direktorica OOZ Novo mesto.

 

Mladi spodbujajo tudi medgeneracijsko sodelovanje

 

kmp nm 03

Člani KMP OOZ Novo mesto tako na svoje dogodke vabijo tudi druge, starejše člane OOZ Novo mesto, s čimer tudi KMP v lokalno zbornično enoto prinaša svoje ideje, vizijo, sodobno, predvsem digitalno delovanje, mladi pa svoje cilje lahko uresničujejo ob podpori izkušenih mentorjev. Tako v kratkem organizirajo predavanje na temo uporabe umetne inteligence v podjetjih, načrtujejo pa tudi izobraževanji na temo ABC podjetništva - kako stopiti na podjetniško pot ter izobraževanje na temo finančne in računovodske pismenosti.

Članstvo v Klubu mladih podjetnikov je za dijake in študente prvo leto brezplačno, člani pa lahko postanejo mladi podjetniki med 18. in 41. letom starosti.

 

Kontakt

Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto
info@ooz-novomesto.si

Klub mladih podjetnikov OOZ Novo mesto
kmp@ooz-novomesto.si