Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
novica

OZS na 53. mednarodnem sejmu obrti in podjetništva MOS v Celju

05. AVGUST 2021  |   Edina Zejnić

MOS je osrednja poslovno-sejemska prireditev, razdeljena na 5 področij: MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B2B in MOS Plus. MOS, kot eden izmed najmočnejših prodajnih in predstavitvenih kanalov,  je stičišče inovativnih podjetij, državnih institucij in kupcev, ki vsako leto spodbudi nakupe in nove poslovne dogovore. Letošnja država partnerica sejma bo Madžarska, kar dodatno olajša vzpostavitev gospodarskih vezi med državama.

Sejemska predstavitev obrtno-podjetniškega zborničnega sistema Slovenije bo potekala v nadstropju dvorane L1 in drugih sejemskih dvoranah na razstavni površini več kot 500 m², kjer se bodo predstavile OZS, strokovne sekcije pri OZS, območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) s člani ter domači poslovni partnerji. V dvorani L1 se bo predstavila tudi Ulica obrti s predstavitvijo obrtnih poklicev. V času sejma bodo potekali tudi obsejemski dogodki sistema OZS in podelitev tradicionalnih zborničnih sejemskih priznanj (Cehi).

slika

Brezplačna vstopnica

Za ogled prvega dne sejma MOS (sreda, 15. 9. 2021) so za člane OZS na voljo brezplačne vstopnice. Prevzamete jih lahko na vaši Območno obrtno-podjetniški zbornici.

 

Predstavitev OZS
 

Na razstavnem prostoru OZS, v dvorani L1 bodo potekale predstavitve celovitih podpornih storitev za obrt in podjetništvo. Od srede do petka, od 10. do 16.00 ure bodo potekala tudi svetovanja svetovalcev Svetovalnega centra OZS.

 

Predstavitev strokovnih sekcij OZS in članov

Letos se bosta predstavili dve strokovni sekciji OZS in Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS s člani v dvorani L1, in sicer:

· Odbor za znanost in tehnologijo OZS

· Sekcija kovinarjev

· Sekcija plastičarjev


Predstavitev območnih obrtno-podjetniških zbornic in članov

Letos se bo predstavila OOZ Ormož in OOZ Krško s člani, in partnerji v dvorani L1.


Ulica Obrti – predstavitev obrtnih poklicev

Kljub velikim možnostim za zaposlitev in nadaljnjo poklicno kariero in prizadevanj gospodarstva premalo otrok odloča za izobraževanje na srednjem poklicnem nivoju. Veliko poklicev na srednji poklicni ravni je deficitarnih, zato je promocija poklicev in predstavitev kariernih možnosti mladim zelo pomembna.

Obrtno–podjetniška zbornica Slovenije s svojimi člani in območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami v sodelovanju s Centrom RS za poklicno izobraževanje, ter srednjimi poklicnimi in strokovnimi šolami, bo tudi letos pripravila tako imenovano Ulico obrti, v dvorani L1, kjer bo predstavljenih 11 zanimivih obrtnih poklicev ter domača in umetnostna obrt. Osrednja točka ulice bo »Vajeniška pisarna«, kje bodo lahko vsi zainteresirani prejeli vse informacije o vajeniškem sistemu izobraževanja v Sloveniji.

Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati lahko videli demonstracijo posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in Centra RS za poklicno izobraževanje ter spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.


Predstavitev kartice Mozaik podjetnih


Na razstavnem prostoru OZS v dvorani L1 bodo potekale predstavitve partnerjev kartice Mozaik podjetnih. Partnerji Mozaika podjetnih bodo predstavljali ugodnosti, ki so v okviru sodelovanja z OZS na voljo članom.


Predstavitev domačih partnerjev OZS


V okviru OZS predstavitve v dvorani L1 se bo predstavil domači partnerji OZS, in sicer SID Banka s predstavitvijo finančnih instrumentov in zavarovanj za mala in srednje velika podjetja.


Obsejemski program

Slavnostno odprtje 53. MOS bo v sredo, 15. 9. 2021, ob 11.00 uri,  v Modri dvorani, v poslovni stavbi Celjskega sejmišča. Slavnostni otvoritelj bo predsednik vlade RS Janez Janša.

V četrtek, 16. 9. 2021, ob 10. uri, v Modri dvorani, v poslovni stavbi Celjskega sejmišča, bo potekalo tradicionalno mednarodno poslovno srečanje z naslovom »Connect2Slovenia«, Dogodek je namenjen poslovnem povezovanju malim in srednje velikim podjetjem ter start up podjetjem, ki proizvajajo izdelke in nudijo storitve ter inovativne rešitve na področju: avtomobilske industrije, kovinsko predelovalne industrije, lesno predelovalne industrije, trajnostne gradnje, elektrike in elektronike, plastike in kompozitov, obnovljivih virov energije, rešitev v industriji 4.0 / tehnologije (pametni stroji, roboti, pametna logistika, kibernetska varnost, itd.), raziskovanja, razvoja in prenosa tehnologij, transporta in logistike, trgovine.

Z izvedbo dogodka želimo omogočiti našim članom nove poslovne stike s tujimi poslovnimi partnerji, kar naj bi tudi vodilo do sklenitve novih poslov in posledično do razvojne rasti podjetij. Poslovno srečanje z vnaprej pripravljenimi individualnimi sestanki so odlična poslovna priložnost za navezovanje poslovnih stikov za bodoče sodelovanje in za izmenjavo izkušenj ter poslovnih informacij.

V času sejma bodo potekala brezplačna poslovna in pravna svetovanja Svetovalnega centra OZS, od srede do petka, od 10. do 16. ure, na razstavnem prostoru OZS, v dvorani L1. Več na: https://www.ozs.si/koledar


Sejemska priznanja OZS – Cehi 2021

OZS bo v sodelovanju s Celjskim sejmom in Mestno Občino Celje najuspešnejšim razstavljavcem podelila sejemska priznanja OZS - zlati, srebrni in bronasti ceh. Slavnostna podelitev najvišjih zborničnih sejemskih priznanj, bo potekala v četrtek, 16. 9. 2021, ob 17.30 uri, pri fontani v dvorani L.

 

Vabljeni, da nas obiščete na našem razstavnem prostoru v dvorani L1.

Preberite tudi:

Pišite nam