Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Pričakuje se zeleni razpis EIC Accelator za start-upe

23. MAREC 2020  |   OZS

EIC Accelerator (European Innovation Counsil)  iz naslova »zelenega načrta – green deal«, ki ga je zastavila nova Evropska komisija,  že pripravlja razpis za start up, ki naj bi bil objavljen v marcu.

 

Program EIC Accelerator Pilot (nekdanji program SME Instrument, faza 2), ki je namenjen malim in srednjim podjetjem (MSP) za podporo pri raziskavah, razvoju in testiranju trgov. Program omogoča dva načina financiranja. Poleg nepovratnih sredstev, ki lahko znašajo od 0,5 do 2,5 milijona evrov (70 odstotkov upravičenih stroškov lahko krije subvencija), lahko startupi in MSP dodatno zaprosijo za kombinirano finančno naložbo – lastniško financiranje do vrednosti kar 15 milijonov evrov. Poleg finančne podpore jim Evropska komisija ponuja tudi usposabljanja in povezovanje v mednarodno mrežo.

 

Pričakuje se enkratni poziv za začetek „zelenih dogovorov“ in MSP, pri čemer bodo morali vlagatelji predložiti prijavo od 19. maja 2020, ki dokazuje kako njihova inovacija prispeva k ciljem evropskega zelenega dogovora.

 

 Več na https://ec.europa.eu/info/news/increase-funding-game-changing-green-innovation-and-woman-led-companies-2020-feb-10_en

 

Slika

Preberite tudi:

Pišite nam