Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Izbrani letošnji nominiranci za obrtnika leta 2019 in podjetnika leta 2019

04. NOVEMBER 2019  |   Edina Zejnić

Letošnji nominiranci za obrtnika leta so Aleksander Gorečan (Penzel, slikopleskarstvo, oblaganje tal in sten, Aleksander Gorečan s.p.) in Gorazd Kocbek (Oljarna Kocbek, Gorazd Kocbek s.p.) ter Stanislav Smrkol (Gostilna in pizzeria Furman, Stanislav Smrkol s.p.). Nominiranci za podjetnika leta so Helena Krevh Zorec (NEONART svetlobni in reklamni napisi Krevh d.o.o.)  in Iztok Stanonik (POLYCOM predelava plastičnih mas in orodjarstvo Škofja Loka d.o.o.) ter Peter Podlunšek (MEDICOP - specialna oprema d.o.o.). Vsi nominiranci za obrtnika leta bodo na slavnostnem dogodku prejeli priznanje obrtniški vzor in nominiranci za podjetnika oz. podjetnico leta bodo prejeli priznanje podjetniški vzor.

OZS je prejela 8 prijav na letošnji razpis za priznanje obrtnik leta in 14 prijav za priznanje podjetnik leta ter 8 prijav za priznanje najstarejši obrtnik leta iz celotne Slovenije.

Komisija za izbor obrtnika leta in podjetnika leta ter najstarejšega obrtnika leta, ki jo sestavljajo ugledni slovenski obrtniki in podjetniki: Miran Gracer (Grafika Gracer d.o.o.), predsednik komisije in člani Marko Kajzer (Kampo d.o.o.), Marko Lotrič (LOTRIČ Meroslovje d.o.o.), Franc Leskovec (F. Leskovec d.o.o.), Franci Novak (GLIDERSERVICE Novak d.o.o.), Janez Kunaver (Janez Kunaver s.p.) in Marjan Krmelj (PSC Marjan Krmelj s.p.), je v preteklem mesecu obiskala vse prijavljene kandidate na razpisu za podelitev priznanja obrtnik leta in podjetnik leta, ki izpolnjujejo vse pogoje ( članstvo v zbornici vsaj 5 let pred oddajo prijave na razpis, poravnane vse obveznosti do zbornice, podizvajalcev, zaposlenih in države, določeno število zaposlenih po razpisu). Člani komisije so z vsemi prijavljenimi opravili razgovor v skladu s kriteriji Pravilnikom o priznanjih OZS, in sicer o njihovi obrtniški in podjetniški poti ter si temeljito ogledali način dela, izdelke in storitve, poslovanje, urejenost in tehnološko opremljenost delavnic in proizvodnje, pretehtali ekološko zavest, vpetost v izobraževanje in lokalno okolje ter stanovsko organizacijo.

Priznanje obrtnik leta in podjetnik leta sta popolnoma enakovredni priznanji. Tudi merila za nagrado so enaka: poslovanje z dobičkom, poslovna uspešnost, razvoj dejavnosti, trajnost dosežkov, uvajanje inovacij, ustvarjalnost in izboljšave, skrb za okolje, kadre in njihovo usposabljanje, strategija razvoja, prispevek k razvoju okolja, v katerem poslujejo in aktivnost v stanovskih vrstah. Edina razlika med nagradama je v številu zaposlenih. Tisti, ki imajo do 5 zaposlenih, kandidirajo kot obrtniki. Tisti, ki imajo zaposlenih več, pa kandidirajo kot podjetniki.

Letošnji prejemnik priznanja najstarejši obrtnik leta je Ludvik Kavčič, Precisium d.o.o., ki ima najdaljše obdobje opravljanja dejavnosti med prijavljenimi na razpis najstarejši obrtnik leta.

OZS s podelitvijo prestižnih priznanj skrbi za dvig ugleda obrtne in podjetniške dejavnosti ter nagrajuje člane, ki jih odlikuje odličnost in inovativnost ter kakovost.

Preberite tudi:

Pišite nam