Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
mednarodno

Prijave na osmi natečaj MOSovi podjetni talenti do 29. junija – 51. MOS znova priložnost za vse podjetnike

18. JUNIJ 2018  |   Edina Zejnić

»Startup podjetje potrebuje pomoč na številnih nivojih. Promocija na sejmu je nekaj kar si malokateri startup lahko privošči in vabilo, da se prijavimo na razpis MOSovi podjetni talenti je odlična priložnost. Obenem je dokaz, da se z dobro voljo lahko odpirajo vrata v kakovostne zgodbe, ki bodo imele odmev v širši družbi« je lanskoletno izkušnjo opisal  Rok Gulič iz podjetja Ollo d.o.o..  Metka Tratnik, ki se je lani predstavljala z žensko kravato Tiesy, dodaja, »da se je prodaja v tem času precej povečala, pridobila sem tudi ogromno kontaktov s katerimi že kujemo nove načrte in sodelovanja«. Tudi letos bo 10 najboljših podjetnih idej dobilo možnost predstavitve na 51. MOSu. Prijavo je mogoče oddati do 29. Septembra.

Na natečaj se lahko prijavijo podjetniki oziroma člani podjetniške skupine, stari od 18 do 35 let. Podjetnik oziroma skupina mora biti najmanj 25 % lastnik podjetja, podjetje ne sme biti starejše od treh let (ustanovitev po 1.6.2015). Najboljših 10 podjetniških idej bo dobilo paket storitev na MOSu, ki vključuje brezplačno predstavitev na skupnem razstavnem prostoru s potrebno opremo. Poskrbljeno bo za splošno promocijo MOSovih podjetnih talentov, osebno svetovanje pri poslovni ideji, nagrade pa bodo prispevali tudi partnerji natečaja. Ti bodo sestavljali tudi komisijo, ki bo izbrala 10 podjetnih talentov. Celjski sejem MOSove podjetne talente izvaja skupaj z Inkubatorjem Savinjske regije, Klubom Poslovnih angelov Slovenije, Univerzitetnim inkubatorjem Tovarna podjemov in podjetjem Smart Optometry.

V minulih sedmih letih so v Celjskem sejmu 45 mladim podjetjem in podjetnikom omogočili predstavitev na sejmu, letos pa jih bo lahko še 10 izkoristilo to priložnost. Na razpis (vse o njem na spletni strani Celjskega sejma) se lahko prijavijo mladi podjetniki iz Slovenije in drugih evropskih držav, izbranim podjetnicam in podjetnikom pa bo omogočen paket storitev na MOSu.

MOSovi podjetni talenti so pomagali pisati tudi že globalno uspešne zgodbe. Blaž Zafošnik iz podjetja Viar prijaviteljem priporoča, »da si pri prijavi vzamejo čas in vzamejo udeležbo karseda resno. Gre za edinstveno priložnost, da se vaše podjetje predstavi širšim množicam, od najpomembnejših slovenskih podjetij do velikih tujih multinacionalk.« Podjetje Viar je bilo devet mesecev po udeležbi na 48. MOS sprejet v prestižni ameriški pospeševalnik v Seattlu. »Tam ima sedaj naše podjetje svojo pisarno, od koder posluje tudi s podjetji, kot so Microsoft, Samsung in Disney.« Slovenski startup ekosistem je lani podjetje Viar razglasil za startup leta.

»Poleg same predstavitve podjetja je sejem dober trening za navezovanje stika z ljudmi, širjenje mnenj, znanja. Po pogovoru z obiskovalci ugotoviš tudi kaj so tvoje prednosti in slabosti, kako lahko izdelek še nadgradiš« prednosti vidi Simon Štampar iz podjetja Various design. Sejem kljub novim načinom komunikacije ostaja eden glavnih delov marketinških aktivnosti, kajti osebni stik z zainteresirano javnostjo doseže najboljše rezultate. Za manjša in mlajša podjetja z nižjimi sredstvi za promocijo je lahko sejemska predstavitev velik zalogaj, čeprav pogosto prav za njih pomeni enega ključnih orodij vstopa na trg.

»Priložnost kot so Podjetni talenti je odlična odskočna deska pred nastopom na tujih sejmih ter hkrati potrditev dosedanjega dela. Ker so posel ljudje, je udeležba na Podjetnih talentih prinesla veliko novih poznanstev, informacij in utrditve blagovne znamke Active Chair skozi našo osebno prezenco« pravi Sebastjan Štarkel, eden lanskih udeležencev, iz podjetja StarkMAT.  »Prijavo na MOSove Podjetne talente toplo priporočam, saj imajo tovrstne priložnosti ogromno dodano vrednost za mlado podjetje«, še dodaja.

Preberite tudi:

Pišite nam