Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Obrtnik leta

novica Nominiranec za Obrtnika leta 2021 tudi Marko Godec

Drugi nominiranec za Obrtnika leta 2021 je Marko Godec iz Jevnice. Kotlarstvo Godec je družinsko podjetje, v katerem že od leta 1947 izdelujejo kotle za žganjekuho in druge izdelke iz bakra in nerjavne pločevine. Markov oče Jože je znanje in veščine osvojil pri mojstru Kaplju v Ljubljani, obrtno delavnico pa je pozneje postavil doma, v Jevnici. Danes bogato tradicijo kotlarske obrti nadaljujeta sin Marko in vnuk Gašper, blagovna znamka Kotlarstvo Godec pa je po zaslugi vseh treh generacij in trdega dela postala tako rekoč sinonim za destilacijske kotle in Jevnico.

Vsak destilacijski kotel za kuhanje žganja, za izdelavo sirov, za pridobivanje eteričnih olj, za hobi uporabo, vsak kotliček za kuhanje v naravi in vsi drugi izdelki so zgodba zase. Vsakemu namenijo popolno pozornost in natančnost pri izdelavi. Rezultat je vrhunski ročno izdelan unikat, ki je ob pravilni uporabi neuničljiv.

V Kotlarstvu Godec ob upoštevanju starih modrosti, ročnem delu in prvinski obdelavi kovin ves čas dopolnjujejo in nadgrajujejo metode dela in tehnologijo. Tako imajo sodobni kotli že vgrajeno tudi elektroniko, ki uravnava temperaturo in pritisk ter omogoča nadzorovane okoliščine destilacije.

Kotlarstvo Godec je že vrsto let prisotno na vseh obrtnih in kmetijsko-živilskih sejmih doma in v tujini. Poleg domačega veliko pozornost namenjajo avstrijskemu trgu. Posamezne izdelke sicer prodajo tudi v druge evropske države (na primer na Hrvaško, Madžarsko ali v Nemčijo), prizadevajo pa si, da bi bila blagovna znamka Kotlarstvo Godec na teh trgih še bolj prisotna in prepoznavna.


Marko Godec

novica Nominiranec za Obrtnika leta 2021 je Jože Krmelj

Nominiranec za Obrtnika leta 2021 je kovač Jože Krmelj. Kovaštvo je v družini Krmelj že od leta 1870. Jože Krmelj, ki predstavlja že sedmo generacijo, je dejavnost prevzel leta 1991. Na sedanji lokaciji v Logu nad Škofjo Loko se kovaštvo Krmelj nahaja od leta 1926, ko je kovaški mojster Matevž Krmelj kupil star mlin in zgradil svojo kovačnico. Kovačija Krmelj je ves čas svojega delovanja posvečena tradicionalnemu načinu izdelave rezilnega orodja. Že od začetka se ukvarjajo s kovanjem rezilnega gozdarskega orodja, pozneje pa so začeli izdelovati tudi slikopleskarsko, zidarsko, kamnoseško, mesarsko in gasilsko orodje.

novica Podjetje Marovt je nominiranec za Podjetnika leta 2021

Četrti nominiranec za Podjetnika leta 2021 je podjetje Marovt, d. o. o., iz Stranic, ki ga vodita zakonca Tomaž in Metka Marovt. Podjetje je eno izmed najnaprednejših, digitaliziranih in avtomatiziranih proizvodenj kovanja v Evropi. Glavna dejavnost tega podjetja s 50-letno tradicijo je visokokakovostno kovanje, izdelava in obdelava odkovkov ter izdelava stružnih delov za najprestižnejše vodilne znamke v izjemno zahtevni avtomobilski industriji, v zadnjem obdobju pa so se začeli spogledovati tudi z letalsko, navtično in obrambno industrijo ter medicino.

novica Nominiranec za Podjetnika leta 2021 tudi podjetje Vitanest

Tretji nominiranec za Podjetnika leta 2021 je podjetje Vitanest trgovina in storitve, d. o. o., iz Nove Gorice, ki ga vodita zakonca Karmen in Primož Kompara.

novica Drugi nominiranec za Podjetnika leta 2021

Drugi nominiranec za Podjetnika leta je Jožef Prosen, lastnik podjetja Prosen com, d.o.o., iz Šenčurja. Jožef Prosen se je s čiščenjem poslovnih prostorov začel ukvarjati že leta 1982 kot samostojni podjetnik. Njegove storitve so bile sprva omejene le na čiščenje stekel in talnih oblog v poslovnih objektih. Leta 2000 je Prosen ustanovil podjetje Prosen COM, d. o. o., ki je danes eno največjih čistilnih podjetij v Sloveniji, njihove storitve pa zelo cenijo tudi v tujini.

novica Prvi nominiranec za Podjetnika leta 2021

Prvi nominiranec za Podjetnika leta 2021 je podjetje Menard RA, d.o.o., iz Logatca, ki ga vodijo bratje Damjan, Miha in Domen Menard. Temelje podjetju Menard RA je leta 1978 postavil Berto Menard, ko se je kot samostojni podjetnik začel ukvarjati s servisiranjem bele tehnike in hladilnih sistemov, dejavnost pa je pozneje še razvijal in širil. Ustanovitelj podjetja je ob prevzemu županovanja občine Logatec podjetje, ki se je preoblikovalo v d. o. o., predal svojim trem sinovom. S svojim znanjem in drznimi mladostnimi idejami so vsi trije sinovi pripomogli k rasti in kakovostnim izdelkom lastne izdelave, ki se brez kančka sramežljivosti lahko kosajo s konkurenčnimi izdelki drugih priznanih blagovnih znamk.

novica Četrti nominiranec za Podjetnika leta 2020

Četrti nominiranec za Podjetnika leta 2020 je Oton Filipič. Oton Filipič, direktor podjetja Ralux iz Nove Gorice, je svojo dejavnost začel pred dobrimi tremi desetletji. Danes vodi uspešno družinsko podjetje, ki se lahko pohvali z zmerno in zanesljivo rastjo, s 14 zaposlenimi za nedoločen čas, kot tudi s pogodbenimi sodelavci. Specializirani so za proizvodnjo in vgradnjo široke palete senčil za dom in profesionalno uporabo.

novica Tretji nominiranec za Podjetnika leta 2020

Tretji nominiranec za Podjetnika leta 2020 je Marijan Hertiš. Marijan Hertiš, direktor podjetja Seltron, d. o. o., Maribor, je delni lastnik in dolgoletni direktor podjetja z več kot 30-letno tradicijo, podjetje v vseh pogledih zmerno, uspešno in zanesljivo raste. Na področju regulacij ogrevanja in racionalne rabe energije za ogrevanje združujejo sodobno tehnologijo z dolgoletnimi izkušnjami.

novica Drugi nominiranec za Podjetnika leta 2020

Drugi nominiranec za Podjetnika leta 2020 je Damjan Žvelc. Damjan Žvelc, direktor podjetja Kovinc, d. o. o., je družinsko podjetje v Lahovčah, ki se ukvarja s strojno obdelavo kovin in izdelavo kovinskih konstrukcij ter opreme, prevzel od očeta na prelomu tisočletja. Nedavno so praznovali 40 let uspešnega delovanja in z vizijo ter odločnostjo stopajo v prihodnost.

novica Prvi nominiranec za Podjetnika leta 2020

Prvi nominiranec za Podjetnika leta 2020 je Andrej Malgaj, direktor podjetja Avtohiša Malgaj, d. o. o., ki zelo uspešno vodi in nadgrajuje družinsko podjetje. To se lahko pohvali z eno najdaljših tradicij pri nas, saj so z avtoservisno dejavnostjo in prodajo vozil, ki je še danes njihova osrednja dejavnost, začeli že daljnega leta 1894.
Pišite nam