Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica Zgorela mizarska delavnica

V noči na 8. oktober je požar zajel mizarsko delavnico podjetja Kendales d.o.o. v Dolenjih Novakih pri Cerknem. Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, zgoreli so tudi izdelki, polizdelki, material za predelavo, stroji in pred delavnico parkirano tovorno vozilo.

 

Požar je najprej poskušal pogasiti lastnik sam, ker pa se je ogenj zelo hitro širil, je na pomoč poklical gasilce. Požar so pomagali gasiti gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina. V intervenciji je sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili.

V podjetju Kendales z več kot 50-letno tradicijo se ukvarjajo se s serijsko proizvodnjo lesenih izdelkov in izdelavo notranje opreme po meri. Podjetje je močno prisotno tudi na tujih trgih in razvojno naravnano. Je eno izmed uspešnejših malih podjetij v občini Cerkno, pomembno prispeva h gospodarskemu razvoju občine in odpiranju novih delovnih mest.

Lastnik Jože Kenda ocenjuje, da je požar povzročil za več kot 200 tisoč evrov gmotne škode, kakšna pa bo škoda zaradi izpada proizvodnje pa še ne zna oceniti. Družini Kenda so priskočili na pomoč prijatelji, znanci, sosedje, kolegi obrtniki, poseben račun pa je v ta namen odprla tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki deluje v okviru OZS. 

 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71

1000 Ljubljana 

 

Poslovni račun odprt pri NLB d.d.

št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

 

Namen: Humanitarna pomoč – požar mizarske delavnice in tovornjaka  

Koda namena: CHAR

Sklic: 00 10-1048 

 

Slike: PGD Cerkno

novica Hudournik poplavil mizarsko delavnico
Družinsko podjetje Mizarstvo Rokavec iz Šemnika v občini Zagorje ob Savi je 7. julija letos prizadela naravna nesreča. Hudournik, ki je nastal iz potoka, jim je v celoti uničil mizarsko delavnico.
novica Požar na Petkovcu
V ponedeljek, 22. aprila, je družinsko podjetje AN-JAN, cvetličarstvo in vrtnarstvo, d.o.o. prizadel požar na delu njihove domačije na Petkovcu. Požar je povzročil precejšnjo gmotno škodo na ostrešju in delu nestanovanjske zgradbe. Tega so morali porušiti in ga bo potrebno zgraditi na novo.
novica Veter povzročal škodo na Ravnah
Veter, ki je divjal po Koroškem, je povzročil precej škode. Pustošil je po gozdovih in dvigoval strehe na gospodarskih objektih in hišah. Oškodovanim je na pomoč priskočila Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v namen zbiranja sredstev za prizadete obrtnike in podjetnike odprla svoj transakcijski račun.
novica Koroško prizadele številne nevihte
V minulih mesecih je Koroško prizadelo več neviht, ki so povzročale narasle vode in poplave. Voda je vdirala v številne kleti in poslovne prostore ter povzročila ogromno škode. Med prizadetimi so tudi obrtniki in podjetniki, člani OZS. Na pomoč jim je priskočila Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v namen zbiranja sredstev za prizadete odprla tudi svoj transakcijski račun.
novica Toča klestila v Črnomlju in Semiču
Močno neurje s točo, debelo kot jabolko, je junija prizadela prebivalce občin Črnomelj in Semič. Poškodovala je več sto objektov, uničila ves pridelek in razbila vse avtomobile, ki so bili parkirani na prostem. Močan veter, močno deževje in toča so povzročili veliko težav in ogromno škode, ki gre v milijone evrov. Poleg stanovanjskih hiši in večstanovanjskih objektov so poškodovani tudi poslovni objekti, skladišča, izdelki in infrastruktura številnih podjetij, tudi članov OZS.
Pišite nam