Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Humanitarna pomoč

novica Škoda po požaru je ogromna

požar, dravogradPred časom je v Šentjanžu pri Dravogradu ogenj uničil večji montažni šotor, v katerem je bilo okrog 300 ton peletov, dva viličarja, različen material in osebne stvari. V požaru sta v celoti zgoreli tudi dve tovorni vozili, parkirani pred skladiščem.

»Gorelo je vse, vse je gorelo. Nihče nas ni spustil blizu. Nismo vedeli, kaj gori, tako močan ogenj je bil. Ko so gasilci pogasili ogenj, je bilo moč opaziti dejansko stanje. Zgorelo ni le moje premoženje, ampak stvari vse družine. Sin je ponudil prostor v šotoru, zato smo vanj shranili ne le poslovne, ampak tudi osebne predmete,« je dogodek opisala Urška Uršnik, vsestranska samostojna podjetnica, ki z možem že 28 let vodi podjetje Urška, poslovno pa sodeluje s sinom in njegovim podjetjem Biomasa Uršnik, ki je staršema dal na razpolago skladiščni prostor, ki je zgorel v omenjenem požaru. Škoda po požaru je ogromna. V nesreči so družini Uršnik priskočili na pomoč stanovski kolegi, Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom pa je za zbiranje pomoči odprla svoj račun.

Pomagate lahko z nakazilom na:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71

1000 Ljubljana

 

Poslovni račun odprt pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

Namen: Humanitarna pomoč – Požar »Urška« na Otiškem vrhu

Koda namena: CHAR Sklic: 00 10-1038

novica Zgorela mizarska delavnica

V noči na 8. oktober je požar zajel mizarsko delavnico podjetja Kendales d.o.o. v Dolenjih Novakih pri Cerknem. Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, zgoreli so tudi izdelki, polizdelki, material za predelavo, stroji in pred delavnico parkirano tovorno vozilo.

novica Hudournik poplavil mizarsko delavnico

Družinsko podjetje Mizarstvo Rokavec iz Šemnika v občini Zagorje ob Savi je 7. julija letos prizadela naravna nesreča. Hudournik, ki je nastal iz potoka, jim je v celoti uničil mizarsko delavnico.

novica Požar na Petkovcu

V ponedeljek, 22. aprila, je družinsko podjetje AN-JAN, cvetličarstvo in vrtnarstvo, d.o.o. prizadel požar na delu njihove domačije na Petkovcu. Požar je povzročil precejšnjo gmotno škodo na ostrešju in delu nestanovanjske zgradbe. Tega so morali porušiti in ga bo potrebno zgraditi na novo.

novica Veter povzročal škodo na Ravnah

Veter, ki je divjal po Koroškem, je povzročil precej škode. Pustošil je po gozdovih in dvigoval strehe na gospodarskih objektih in hišah. Oškodovanim je na pomoč priskočila Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v namen zbiranja sredstev za prizadete obrtnike in podjetnike odprla svoj transakcijski račun.

novica Koroško prizadele številne nevihte

V minulih mesecih je Koroško prizadelo več neviht, ki so povzročale narasle vode in poplave. Voda je vdirala v številne kleti in poslovne prostore ter povzročila ogromno škode. Med prizadetimi so tudi obrtniki in podjetniki, člani OZS. Na pomoč jim je priskočila Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v namen zbiranja sredstev za prizadete odprla tudi svoj transakcijski račun.

novica Toča klestila v Črnomlju in Semiču

Močno neurje s točo, debelo kot jabolko, je junija prizadela prebivalce občin Črnomelj in Semič. Poškodovala je več sto objektov, uničila ves pridelek in razbila vse avtomobile, ki so bili parkirani na prostem. Močan veter, močno deževje in toča so povzročili veliko težav in ogromno škode, ki gre v milijone evrov. Poleg stanovanjskih hiši in večstanovanjskih objektov so poškodovani tudi poslovni objekti, skladišča, izdelki in infrastruktura številnih podjetij, tudi članov OZS.
Pišite nam