Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Poročilo o delovanju ustanove

Poslovno poročilo za leto 2019 - z Vami že 10 letustanova za humanitarno pomoč obrtnikom logo

 

Ustanova je bila ustanovljena izključno za nudenje pomoči članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, v prvi vrsti za pomoč kot ublažitev težav, ki nastanejo članu, ki je utrpel elementarno nesrečo.

Člani uprave delujejo izključno na prostovoljni osnovi, osnovna naloga je informiranje članstva o nujnosti takšne organizacije in aktivno delovanje vseh pri pridobivanju solidarnostnih in donacijskih sredstev za delovanje Ustanove, torej nudenje pomoči.

Vsi člani uprave Ustanove se zavedajo, da živimo in delamo na področju, kjer so elementarne nesreče dokaj pogoste, poleg tega pa se tudi mnogo naših članov ukvarja z dejavnostmi, ki so tudi nevarne za zdravje ljudi in okolju nevarne, morebitne nesreče pa lahko zavzamejo velik obseg in nepredvidljive posledice. Zato je bila v večini članstva ustanovitev naše skupne Ustanove toplo pozdravljena in podprta.

V sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in z območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami po Sloveniji je Ustanova organizirala zbiranja sredstev za pomoč pri naravnih nesrečah.

 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom je v 10. letih nakazala

več kot 187.000 €, 176 upravičencem.

 

Ustanova si je za program dela zadala nalogo pridobiti čim več donatorjev iz naslova dela dohodnine, ki ga lahko posamezni državljan nameni v višini 0,5 % katerikoli humanitarni ustanovi. S to akcijo bomo nadaljevali tudi v letu 2020.

Vsekakor si člani uprave Ustanove želijo zbrati v letu 2020 čim več sredstev od donatorjev in sponzorjev, našemu članstvu pa prav nobene naravne ali druge nesreče.

 

 Pripeti dokument:

Poslovno poročilo o delu Ustanove za humanitarno pomoč obrtnikom za leto 2019

Pišite nam