Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
Master 4.1.

Ključ do profesionalnega uspeha, odkrijte svoj potencial – Čast je biti mojster!

08. 03. 2024
Avtor: Alma Močilnikar
Master 4.1.

/           /          /

 

Članek je pripravljen  v sklopu projekta Master 4.1. ob finančni pomoči Evropske komisije. Izraža stališča samo svojih avtorjev in Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebujejo. Več o projektu in projektnih partnerjih >>>>>>

 

Odkrijte svoj potencial z MOJSTRSKIM IZPITOM: Ključ do profesionalnega uspeha – ČAST JE BITI MOJSTER

Vas zanima, kako dvigniti svojo kariero na višjo raven? Ključ do profesionalnega uspeha morda leži v pridobitvi mojstrskega izpita!

V nadaljevanju vam bomo predstavili, zakaj je pridobitev mojstrskega izpita ključna in kako vam lahko ta pridobitev odpre vrata do novega strokovnega vrhunca.

Zakaj pridobiti mojstrski izpit?

 • Mojster pridobi srednjo strokovno izobrazbo, kar je temelj za izjemno strokovno znanje in izkušnje na določenem področju.
 • Z opravljenim mojstrskim izpitom mojster lahko nadaljuje izobraževanje na višjih strokovnih šolah, odpirajoč pot k nenehnemu razvoju in rasti.
 • Mojster lahko postane mentor dijakom in študentom pri praktičnem usposabljanju pri delodajalcih (PUD), kar dodatno poudarja vlogo mojstra v izobraževanju novih generacij.
 • Z mojstrskim nazivom mojster izpolnjuje izobrazbene pogoje za opravljanje določenih obrtnih dejavnosti, v skladu z Uredbo o obrtnih dejavnostih.
 • Mojster je upravičen do vodenja gradbenih del in vpisa v imenik Vodij gradnje, kar omogoča izvajanje specifičnih nalog v gradbeni stroki.
 • Mojstrski naziv ni le formalnost; predstavlja časten naziv in hkrati blagovno znamko, ki na trgu pomeni znak odličnosti izdelkov in storitev.
 • Mojster je lahko ponosen član Kluba mojstrov Slovenije, ki omogoča povezovanje z drugimi uspešnimi posamezniki v panogi.

Prednosti mojstrskega izpita:

 • Mojstrstvo predstavlja karierni vzvod, ki omogoča dosego novih vrhuncev, višje položaje, boljše zaposlitvene možnosti in finančno rast.
 • Pridobitev mojstrskega izpita ni le formalnost, temveč predstavlja temeljito znanje in izjemne spretnosti, ki omogočajo osebno rast in razvoj.
 • Mojstrski status odpira vrata do raznolikih priložnosti, od mentorstva do sodelovanja pri projektih najvišje ravni.
 • Postanite del izbrane skupine mojstrov in gradite mrežo z uspešnimi posamezniki v vaši panogi.
 • Mojstri ne le izstopajo v svoji karieri, ampak tudi pozitivno vplivajo na svojo skupnost, prispevajo k razvoju in napredku.

Kako začeti pot k mojstrstvu?

 1. Izpolnite pogoje: Preverite, ali izpolnjujete pogoje za pristop k mojstrskemu izpitu. Izobrazba, delovne izkušnje in predhodno izobraževanje so ključni koraki. Izpolnjevanje pogojev za pristop k mojstrskemu izpitu, lahko preverite na naši spletni strani »mojstrski izpiti« ali pri ga. Suzani Kljun, tel. 01 58 30 574 oz. ga. Ani Treven 01 58 30 509
 2. Pripravite se na uspeh: Pridobitev mojstrskega izpita zahteva skrbno pripravo, ki vam omogoča premagovanje izzivov in doseganje vrhunskih rezultatov. Obrtno-podjetniška zbornica vam nudi številne možnosti za pripravo na vašo pot k mojstrstvu.
 • Mentorstvo: S pomočjo izkušenih mentorjev lahko pridobivate dragocene nasvete in izkušnje, ki vam bodo pomagali pri premagovanju izzivov na poti do mojstrstva.
 • Praktične izkušnje: Vključitev v praktična usposabljanja in projekte vam omogoča, da pridobite operativne izkušnje, ki so ključne za uspešno opravljanje praktičnega dela mojstrskega izpita.
 1. Osvajajte znanje in spretnosti: Osvajanje potrebnega znanja in spretnosti je ključno za uspešno opravljanje mojstrskega izpita. Obrtno-podjetniška zbornica vam ponuja različne vire, ki vam bodo pomagali pri tem koraku s:
 • Strokovnimi viri: Izkoristite različne strokovne vire, ki jih ponuja zbornica, vključno s knjigami, članki in gradivi, ki pokrivajo specifična področja, ki jih pokriva mojstrski izpit.
 • Priprave na pisni in praktični del izpita: Bodite temeljito pripravljeni na obe fazi izpita. Sodelujte v pripravljalnih delavnicah, ki vam bodo pomagale izpostaviti vašo izjemnost.

4. Ponosno postanite Mojster:

Ko uspešno opravite mojstrski izpit, vstopite v novo fazo svoje kariere. Ponosno pokažite svoje mojstrsko spričevalo, ki je simbol vaše predanosti, znanja in strokovnosti.

Zdaj je čas, da prevzamete krmilo svoje kariere in odkrijete moč mojstrske odličnosti. Z izjemnim znanjem, priznanjem in priložnostmi, ki jih prinaša mojstrski izpit, lahko dosežete vrhunec svojega poklicnega uspeha. Ne čakajte – postanite mojster svoje poti zdaj!

Več informacij na spletni strani OZS – mojstrski izpiti

 

/           /          /