Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
OLAJŠAVA ZA VLAGANJE

Olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod

13. 03. 2023
Avtor: Jasmina Malnar Molek
OLAJŠAVA ZA VLAGANJE

Pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, lahko za določena vlaganja uveljavljajo olajšavo za vlaganja v digitalni in zeleni prehod.

Olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod se lahko v davčnem obračunu DDPO in DohDej (ki mora biti oddan do 31. marca 2023) uveljavlja za vlaganja, ki so bila izvedena v letu 2022. Pravne podlage so 55.c člen Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb – ZDDPO-2, 65.a člen Zakona o dohodnini – ZDoh-2 in Pravilnik o uveljavljanju davčnih olajšav za vlaganja v digitalni in zeleni prehod.

V zvezi z navedenim vas obveščamo, da smo v pomoč pri presoji, ali ste upravičeni do uveljavljanja olajšave za posamezna vlaganja, pripravili Podrobnejši opis z naslovom: Olajšava za digitalni in zeleni prehod, ki je objavljen na spletnih straneh FURS.

Vir: FURS