Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
TEKSTILCI

Označite svoje tekstilne izdelke

01. 02. 2023
Avtor: Adrijana Poljanšek
TEKSTILCI

Člani Upravnega odbora Sekcije tekstilcev pri OZS so minuli mesec obravnavali poročilo o delu sekcije za preteklo leto in program dela sekcije za leto 2023. Dogovorili so se, da bodo pripravili strokovno ekskurzijo v prvem delu leta in strokovno srečanje tekstilcev v drugem delu leta, predvidoma meseca oktobra.

Člani upravnega odbora so največ pozornosti na seji namenili kolektivni znamki Izdelek slovenske obrti in idejam kako spodbuditi stranke, da bi kupovale slovenske izdelke. Večina potrošnikov se pri nakupu izdelkov ozira le na ceno, veliko bolj pa bi se morali zavedati, da z nakupom domačih izdelkov skrbimo tudi za ohranjanje delovnih mest, izdelke, ki jih kupimo so kakovostni, prodajalci pa nam zagotavljajo tudi možnost popravil ali vračil izdelkov.
»Kupujmo slovensko« mora priti v zavest potrošnikov. V poplavi bolj ali manj kakovostnega tekstila od vsepovsod se to ne bo zgodilo čez noč. Z vztrajnostjo, doslednostjo in pogostostjo opozarjanja na prednosti izdelkov, narejenih doma, pa bodo rezultati zagotovo vidni.

 

logo izdelek slovenske obrti
Tekstilci so že pred časom pripravili pravilnik o uporabi kolektivne znamke Izdelek slovenske obrti. Z njo želijo slovenski tekstilci dolgoročno graditi prepoznavnost slovenskih tekstilnih izdelkov in informirati potrošnike o izdelkih, ki so izdelani z njihovimi rokami. Nosilec in lastnik kolektivne znamke je OZS, ki je torej edini izdajatelj oznak te blagovne znamke.

 

Na voljo so natisnjene obešanke in nalepke, ki jih lahko tekstilci, ki bodo ustrezali kriterijem za uporabo kolektivne znamke Izdelek slovenske obrti, in vsi, ki jo želite uporabljati, lahko kupite na OZS. Logotip kolektivne znamke je pripravljen v obliki obesnih etiket v dveh velikostih, nalepk in všivnih etiket. Obešanko je mogoče pripeti k oblačilu oziroma proizvodu skupaj z oznakami vzdrževanja ali lastnega logotipa podjetja. Ker so njihove velikosti različne, bodo uporabne tudi za proizvajalce nogavic, spodnjega perila itd.
Znamka tekstilcem služi kot sredstvo identifikacije, hkrati pa omogoča tudi razločevanje njegovih izdelkov od drugih, na primer tistih z bližnjega vzhoda.  
Člani upravnega odbora sekcije vabijo člane, naj uporabljajo kolektivno znamko Izdelek slovenske obrti in tako širijo glas o kakovostnih domačih izdelkih. Več informacij lahko dobijo pri sekretarki sekcije Adrijani Poljanšek (telefon: 01 5830 826) in tukaj.

 

Preberite tudi