Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DOHODNINA TUDI NA OBROKE

Rok za doplačilo dohodnine se izteče 2. junija 2023

23. 05. 2023
Avtor: Anton Šijanec
DOHODNINA TUDI NA OBROKE

FURS davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. marca 2023 in imajo doplačilo dohodnine, obvešča, da se rok za plačilo izteče 2. junija 2023.

Rok doplačila je seveda natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Zavezanci, ki so prejeli elektronsko vročen informativni izračun dohodnine, si lahko plačilni nalog pripravijo tudi v eDavkih. Napotki so prikazani tudi v posebnem videu >>>

Ugovor zadrži izvršitev

Zavezancem, ki ste zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, se je rok iztekel 3. maja 2023, njim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Dohodnina tudi na obroke

Odmerjeni davek se lahko poravna tudi v več obrokih >>>. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve (obrazca >>>) ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni, vseeno pa FURS priporoča, da ga zavezanec vloži čim hitreje, najbolje kar takoj, ko prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku.

 

Vir: FURS