Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Obrtnikov svetovalec 2011 December


novica Obrtnikov Svetovalec v PDF

V priponki je celoten Obrtnikov Svetovalec v PDF formatu.

novica Stečaji, likvidacije in prisilne poravnave

V priponkah so zbrani podatki o podjetjih, ki so v postoku stečaja, likvidacije ali prisilne poravnave.

novica Novi predpisi, objavljeni v Uradnem listu v novembru

V tabeli niso zajeti vsi novi predpisi. Povzeta je zgolj bistvena vsebina novega predpisa.

novica Vprašanja in odgovori - december 2011

Vprašanja in odgovori se nanašajo na zapiranje dejavnosti, stroške javnega prevoza, reševanje reklamacij, zaposlitev za določen čas, (ne)upravičeno reklamacijo in nepoštena pogajanja.

novica Iz sodne prakse: Klavzula videno - kupljeno

Prvi primer: Avgusta letos je državljan nekemu posamezniku, ki se bojda ukvarja tudi s preprodajo rabljenih vozil v Ljubljani, prodal svoje vozilo, ki je imelo 150.000 prevoženih kilometrov in po sistemu »staro za novo« kupil novo vozilo istega proizvajalca.

novica Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo

V priponki je objavljen čistopis Kolektivne pogodbe za obrt in podjetništvo.

novica Odpravljen obratovalni monitoring emisij snovi v zrak za kemične čistilnice

V letu 2011 so bili sprejeti trije novi predpisi (Uredba o mejnih vrednostih emisije halogeniranih hlapnih organskih spojin v zrak iz naprav, v katerih se uporabljajo organska topila, Uredba o emisiji snovi pri odvajanju odpadne vode iz naprav za pranje in kemično čiščenje tekstilij ter Pravilnik o prvih meritvah in obratovalnem monitoringu odpadnih voda ter o pogojih za njegovo izvajanje), ki določajo mejne vrednosti emisije halogeniranih hlapnih organskih spojin iz naprav, v katerih se uporabljajo organska topila, predpis o emisijah snovi pri odvajanju odpadne vode iz naprav za pranje in kemično čiščenje tekstilij ter predpis o prvih meritvah in obratovalnem monitoringu.

novica Pravice iz zdravstvenega zavarovanja tudi otrokom podjetnikov neplačnikov prispevkov

OZS je v zahteve slovenske obrti že vrsto zadnjih let med drugim postavljala tudi zahtevo, da naj morebitno neplačilo prispevkov za zdravstveno zavarovanje ne bo razlog za zadržanje zdravstvenih storitev in denarnih dajatev, še posebej pa je opozarjala, da je takšna ureditev krivična za otroke podjetnika, saj na tovrstno plačilno sposobnost staršev nimajo nikakršnega vpliva.
Pišite nam