Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Obrtnikov svetovalec 2012 Julij


novica Stečaji, likvidacije in prisilne poravnave

V priponkah so zbrani podatki o podjetjih, ki so v postoku stečaja, likvidacije ali prisilne poravnave.

novica Prispevki za socialno varnost za družbenike zasebnih družb

V pripeti tabeli so prispevki za socialno varnost za družbenika zasebnih družb, ki so poslovodne osebe za junij 2012.

novica Obrtnikov Svetovalec, julij 2012 v PDF

V priponki je celoten Obrtnikov Svetovalec v PDF formatu.

novica Plačila prispevkov ni mogoče odložiti, odpisati ali jih plačati v obrokih

Davčna uprava Republike Slovenije je OZS obvestila o odločbi ustavnega sodišča, objavljeni v Uradnem listu RS, št. 105/2011, v kateri razveljavlja prvi odstavek 228. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-1), ki dovoljuje odpis, delni odpis, odlog ali obročno odplačilo prispevkov za obvezno zavarovanje.

novica Vprašanja in odgovori - julij 2012

Tokrat obravnavamo škodo zaradi napačnih materialov, prodajo na obroke, gradbena dovoljenja za male čistilne naprave, primere, ko gradbeno dovoljenje ni potrebno in povrnitev stroškov zaradi odstopa od pogodbe.

novica Iz sodne prakse: Povrnitev bodoče škode

V odškodninskem pravu se običajno veliko govori predvsem o povrnitvi materialne ali nematerialne škode, ki je že nastala in se jo da tudi ustrezno dokazati in sorazmerno lahko ovrednotiti. Laična javnost pa ne ve prav veliko o tako imenovani bodoči škodi, ki so jo v nekaterih primerih povzročitelji škode prav tako dolžni povrniti oškodovancem.

novica Preverite veljavnost identifikacijske številke za DDV kupca blaga iz druge države članice pred opravljeno dobavo!

Kadar opravljate dobave blaga, ki so oproščene plačila DDV, v druge države članice, je pomembno preveriti veljavnost identifikacijske številke za DDV vašega kupca. To lahko najlažje in najhitreje opravite preko spletne strani Evropske komisije na naslovu http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/.

novica Povezane osebe v davčni zakonodaji

Pravilna opredelitev in obravnava povezanih oseb je v davčni zakonodaji pomembna z vidika ugotavljanja prihodkov in odhodkov v poslovanju med njimi. Povezane osebe so v medsebojnem poslovanju dolžne prilagoditi svoje cene do višine, pri kateri bi jih v enakih ali primerljivih okoliščinah dosegle na trgu med nepovezanimi osebami (v nadaljevanju: primerljiva tržna cena).
Pišite nam