Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Obrtnikov svetovalec 2011 November


novica Vprašanja in odgovori - Pritožba na delovno sodišče, Subvencija za zaposlitev

Pred dnevi sem dobila odločbo zdravstvene komisije z dne 1. 9. 2011, ki mi je bila vročena 6. 9. 2011, tako da bo pritožba zapadla v četrtek, 6. 10. 2011. Sem invalidsko upokojena za polovični delovni čas (4 ure) zaradi hude bolezni. Dne, 30. 6. 2011, sem padla in si zlomila desno roko, zato sem bila v bolniškem staležu, ki mi je pripadal od 30. 6. do 12. 8. 2011.

novica Iz sodne prakse - Nepremoženjska škoda

Prav nobeno delovno okolje ni imuno za nastanek take ali drugačne poškodbe. Spomnim se primera, ko si je neka tajnica poškodovala glavo, ker ji je med pospravljanjem omare na glavo padlo več fasciklov, ki so bili nerodno položeni na tej omari. V nekih konferenčnih prostorih si je obiskovalka v salonarjih poškodovala koleno, ker ji je spodrsnilo na spolzkih marmornatih tleh.

novica Vprašanja in odgovori - november 2011

Odgovarjamo na vprašanja o nesorazmerni pogodbai, razveljavitvi pogodbe zaradi oderuštva, zamudi pri izročitvi nepremičnine, roku za odpravo napak, (ne)ustrezni embalaži in plačilu storitve.

novica Zakonodajne novosti na področju varstva pred požarom

V letu 2011 so bili sprejeti oziroma dopolnjeni trije predpisi s področja varstva pred požarom, katerih določbe se večinoma začnejo uporabljati 1. 1. 2012.

novica Obrtnikov Svetovalec v PDF

V priponki je celoten Obrtnikov Svetovalec v PDF formatu.

novica Novi predpisi, objavljeni v Uradnem listu v oktobru

V tabeli niso zajeti vsi novi predpisi. Povzeta je zgolj bistvena vsebina novega predpisa.

novica Novosti na področju davka na dodano vrednost

V mesecu oktobru so bile v Uradnem listu RS, št. 78/2011, objavljene spremembe zakona o davku na dodano vrednost, v Uradnem listu RS, št. 82/2011, pa še pravilnik. Povzemamo nekaj najpomembnejših sprememb.

novica Cene bencina

Objavljamo gibanje cen bencina, ki bodo v pomoč pri obračunavanju kilometrin.
Pišite nam