Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Obrtnikov svetovalec 2011 Oktober


novica Obrtnikov Svetovalec v PDF

V priponki je celoten Obrtnikov Svetovalec v PDF formatu.

novica Stečaji, likvidacije in prisilne poravnave

V priponkah so zbrani podatki o podjetjih, ki so v postoku stečaja, likvidacije ali prisilne poravnave.

novica Plače za zasebni sektor - oktober 2011

V priponki so tabele s podatki o izhodiščnih plačah, najnižjih osnovnih plačah ter o najnižjih izplačanih plačah ter minimalni plači po kolektivnih pogodbah dejavnosti.

novica Novi predpisi, objavljeni v Uradnem listu v septembru

V tabeli niso zajeti vsi novi predpisi. Povzeta je zgolj bistvena vsebina novega predpisa.

novica Vprašanja in odgovori - Zaseg delavčevih dohodkov zaradi povzročene škode

Delavec, ki je odšel od nas v začetku letošnjega septembra, nam je povzročil dokazano škodo, ki jo je tudi sam priznal, in sicer v višini 3000 €. Letošnjega regresa mu še nismo izplačali. Zanima nas, ali lahko napišemo medsebojni sporazum, da od tega dolga odbijemo njegov regres v bruto znesku, ostalo pa bo plačal na obroke, kot je obljubil, torej ali lahko regres kompenziramo.

novica Iz sodne prakse - Pomen dobrih poslovnih običajev v storitvenih dejavnostih

Pravniki vemo, da pravni sistem ni samozadovoljna statična celota, ki jo sestavljajo le zakoni oziroma pravne norme, ampak je del zelo dinamičnega mehanizma, ki je pravzaprav v stalnem nastajanju, spreminjanju in razlaganju. Prav tako dobro vemo, da se prava ne da učinkovito uporabljati, ne da bi upoštevali obnašanje naslovnikov pravnih norm.

novica Razveza zakonske zveze s tožbo

Kako lahko razveževa zakonsko zvezo, če ne moreva doseči sporazuma? Kdo lahko zahteva razvezo zakonske zveze zaradi nevzdržnosti? Ali je tudi pri razvezi s tožbo obvezen svetovalni pogovor na centru za socialno delo? ...

novica S 1. septembrom iz trgovin umaknjene 60-vatne žarnice

Klasične žarnice z žarilnimi nitkami naj bi skladno z določili evropske uredbe, ki predpisuje zahteve za okoljsko primerno zasnovo svetil, postopoma zamenjali z učinkovitejšimi, kot so varčna, halogenska in LED svetila. S prvim septembrom 2011 tako trgovci v Evropski uniji na prodajne police ne smejo več dajati klasičnih 60-vatnih žarnic.
Pišite nam