Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Še do 15.1.2021 lahko uveljavljate povračilo nekritih fiksnih stroškov za obdobje oktober - december 2020

14. JANUAR 2021  |   OZS

Naj vas ponovno spomnimo, da lahko davčni zavezanci še do 15. 1. 2021 uveljavljajo povračilo nekritih fiksnih stroškov za obdobje oktober - december 2020.

 

PKP7 je prinesel tudi ugodnejše pogoje za ugotavljanje upravičenosti do delnega povračila nekritih fiksnih stroškov in upravičenega zneska te pomoči. V tej zvezi se širi oziroma spreminja metodologija izračuna upada prihodkov in števila zaposlenih.

 

  1. Zavezanci, ki po PKP6 niso bili upravičeni do pomoči, in posledično niso oddali izjave za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov 4. kvartala 2020, so pa do pomoči upravičeni po PKP7, na eDavkih do 15. 1. 2021 oddajo prvo izjavo.
  2. Zavezanci, ki so oddali izjavo po PKP6 za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov 4. kvartala 2020, so pa po PKP7 upravičeni do višje pomoči kot po PKP6, na eDavkih do 15. 1. 2021 oddajo popravek prvotne izjave.
  3. Zavezanci, ki so oddali izjavo po PKP6 za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov 4. kvartala 2020, PKP7 pa ne izboljšuje njihovega položaja z vidika višine pomoči, ne popravljajo že oddane izjave niti  ne oddajajo nove.

 

Več informacij je objavljenih v pogostih vprašanjih in odgovorih (poglavje VII.) na strani: https://www.fu.gov.si/datoteka.php?src=fileadmin/Internet/Poslovni_dogodki/Pogosta_vprasanja_interventni_ukrepi_PKP7.docx

 

VIR: FURS

Preberite tudi:

Pišite nam