Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
INTERNACIONALIZACIJA

Aktualno s področja internacionalizacije

01. 02. 2024
Avtor: Edina Zejnić
INTERNACIONALIZACIJA

Internacionalizacija oz. mednarodno poslovanje je ključnega pomena za rast in razvoj podjetij. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, tudi s pomočjo članstva v največji svetovni podporni mreži Enterprise Europe Network (EEN) in s sodelovanjem z ostalimi deležniki, zagotavlja celovite storitve in podporo ter pomoč podjetjem pri vstopu na tuje trge. V nadaljevanju so zanimive aktualne vsebine s pomočjo katerih lahko podjetja krepijo svoje kompetence in konkurenčnost podjetij:

Razpis za mlade podjetnike - v celoti financiran program s strani ZDA (jeseni 2024): Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI) Fellowship Program

Mednarodni program, ki ga financira ameriško zunanje ministrstvo (State Department) je namenjen mladim podjetnikom v starosti od 25 do 35 let, pri čemer morajo ti imeti najmanj 2 leti delovnih izkušenj in status zaposlene osebe.  Program traja 6 tednov (predvidoma med 17. 9. 2024 in 25. 10. 2024), poteka v ZDA (v Washingtonu in izven), vse stroške krije State Department. Prijave so individualne, preko spleta, rok je 30. 1. 2024: https://ais.americancouncils.org/ytili.

Gospodarske delegacije v tujino

Izobraževanje

B2B dogodki mreže EEN za nova poslovna partnerstva in poslovne priložnosti

Sejmi v Sloveniji

Sejmi v tujini

Javni razpisi

Ostalo: aktualni krediti SID Banke preko Sklad skladov in financiranje ter zavarovanje izvoznih poslov in izhodnih investicij v tujini za MSP


Več na: https://www.ozs.si/o-zbornici/projekti/razpisi

***

Ekonomska diplomacija – brezplačna pomoč podjetjem pri vstopu na tuje trge

slika