Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
INTERNACIONALIZACIJA

Aktualno s področja internacionalizacije

15. 04. 2024
Avtor: Edina Zejnić
INTERNACIONALIZACIJA

Internacionalizacija oz. mednarodno poslovanje je ključnega pomena za rast in razvoj podjetij. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, tudi s pomočjo članstva v največji svetovni podporni mreži Enterprise Europe Network (EEN) in s sodelovanjem z ostalimi deležniki, zagotavlja celovite storitve in podporo ter pomoč podjetjem pri vstopu na tuje trge. V nadaljevanju vam pošiljamo zanimive aktualne vsebine s pomočjo katerih lahko naši člani krepijo svoje kompetence in konkurenčnost podjetij.

 

Gospodarske delegacije v tujino

Ostali poslovni dogodki

Skupinske sejemske predstavitve slovenskega gospodarstva v tujini

Izobraževanje

B2B dogodki mreže EEN za nova poslovna partnerstva in poslovne priložnosti

 

Ostalo: poiščite poslovne priložnosti v tujini preko mednarodne borze poslovnih priložnosti EEN


Sejmi v Sloveniji

Javni razpisi

Ostalo: aktualni krediti SID Banke preko Sklad skladov in financiranje ter zavarovanje izvoznih poslov in izhodnih investicij v tujini za MSP

Več na: https://www.ozs.si/o-zbornici/projekti/razpisi

***

OZS je skupaj s projektnimi partnerji iz Slovenije in Avstrije uspešno pridobila triletni čezmejni projekt Mobita SI-AT (Interreg SI AT) - pilotno mobilno testiranja talentov, katerega namen je zagotoviti večjo dostopnost karierne orientacije učencem in dijakom, po vzoru TalentCentra v Gradcu, ki je tudi projektni partner v projektu (WKO Steiermark). Za izvedbo takšnega mobilnega testiranja pa moramo najprej analizirati naše trenutno stanje in potrebe. Zato želimo z vami, kot trenutnim in bodočim delodajalcem, skupaj sooblikovati pravi temelj, da se bodo za poklice in področja odločali mladi, ki bodo imeli ne samo želje, temveč tudi ustrezne sposobnosti in talente. Tako boste tudi vi v prihodnosti lahko zaposlovali nove sodelavce, ki so svoj talent in spretnosti odkrili ravno v vaši panogi in bodo poklic opravljali z veseljem. Zato vas vljudno naprošam, da si vzamete 15 minut čas in izpolnite anketo, ki jo najdete na tej povezavi Mobita SI-AT - Vprašalnik za podjetja - 1KA | Spletne ankete Rezultati ankete bodo uporabljeni izključno in samo v namene raziskave.

***

Gospodarska diplomacija – brezplačna pomoč podjetjem pri vstopu na tuje trge

een logo

Preberite tudi