Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Priprava načrta denarnega toka za banke in javne razpise

 • Vse o dogodku
 • Kraj: TRŽAŠKA CESTA 207
 • Datum: 17.05.2023
 • Ura: 09:00 - 12:30
 • Cena: Cena tečaja - 130,00€
 • Član z dodatnimi storitvami - 65,00€

Priprava načrta denarnega toka za banke in javne razpise


Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič vabi na seminar: Priprava načrta denarnega toka za banke in javne razpise


Priprava načrta denarnega toka za banke in javne razpise
 

Termin: 17. maj 2023 ob 9. uri
Lokacija: OOZ Ljubljana Vič in spletna aplikacija ZOOM

 

Računovodski izkazi (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, izkaz denarnih tokov) so slika poslovanja vsake organizacije. Zato je zelo pomembno, da vemo, kakšno sliko kažemo naši poslovni javnosti. V današnjem razvoju podjetništva je zelo pomembno, da sami vemo kdo smo, kam se lahko uvrščamo, kaj lahko zahtevamo od poslovnih partnerjev in kaj lahko damo bančnikom ter da znamo pravilno oceniti in izbrati prave poslovne partnerje.
Pomembno je razumeti glavne informacije, ki nam dajo sliko o poslovni in finančni stabilnosti poslovanja, kreditni sposobnosti in likvidnosti ter s tem znižujemo tveganje denarnega poslovanja za notranje in  zunanje uporabnike računovodskih in finančnih informacij. Ob začetku leta moramo narediti načrte denarnega toka, plačilne sposobnosti in likvidnosti. To ne velja samo za začetek leta ampak tudi za razne javne razpise in finančne institucije.

 

Vsebina:

 1. Predstavitev posameznih postavk iz bilance stanja in izkaza poslovnega izida, ki vplivajo na izdelavo načrta denarnih tokov.
 2. Računovodski predpisi in interni akti glede vrednotenja premoženja in dolgov ter njihov vpliv na poslovni rezultat, davčni obračun, denarni tok in boniteto poslovanja.
 3. Pomen poslovno nepotrebnega premoženja na računovodske izkaze, davčni obračun in izkaz denarnih tokov.
 4. Načrt poslovnega izida in načrt denarnih tokov.
 5. Izdelava, spremljanje in analiziranje načrtov in doseženih rezultatov.
 6. Poročilo poslovanja z vidika poslovnega izida in denarnih tokovih za različne uporabnike (lastniki, poslovodstvo, financerji, investitorji, javni razpisi).
 7.  Predstavitev izbranih kazalnikov poslovanja s komentarji (likvidnost, plačilna sposobnost, zadolženost, finančna neodvisnost, neto obratni kapital, neto upnik ali dolžnik).
 8. Odgovori na vprašanja udeležencev ter strokovna diskusija.

Komu so seminarji namenjeni:
 • Direktorjem organizacij
 • Samostojnim podjetnikom
 • Vodjem računovodskih servisov
 • Računovodjem
 • Vodjem financ
 • Finančnim analitikom
 • Začetnikom v finančno- računovodskih službah

Seminarje bo vodila doc. dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon., samostojna podjetnica, ki se ukvarja z svetovanjem in izobraževanjem. Je dolgoletna izvajalka najrazličnejših strokovnih predavanj in delavnic s področja računovodstva, davkov, podjetništva in financ. Pripravlja najrazličnejše strokovne in znanstvene članke ter povezuje teorijo in prakso na konkretnih primerih. Predava na različnih fakultetah, visokih in višjih šolah. Je urednica različnih praktikumov.


Cena seminarja je 130 EUR (za naše člane 65 EUR), ob prijavi na vse tri seminarje upoštevamo 10% popust.
 Dodatne informacije:
OOZ Ljubljana Vič
tel: 01 200 52 50
gsm: 051 698 000
info@ooz-ljvic.si


Prijava na dogodek