Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Tudi v letu 2021 na mednarodne sejme v tujino

15. 10. 2020
Avtor: Eva Mihelič

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2021 organizirala skupinske predstavite slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini. Ob tem pa, kot poudarjajo v agenciji, v skladu s trenutnimi razmerami aktivno spremljajo razvoj novih oblik izvedbe sejemskih  in drugih poslovnih dogodkov.

Agencija že vrsto let organizira skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na izbranih sejmih v tujini. Na ta način podjetjem omogoča večjo prepoznavnost in opaznost na posameznem sejmu in znižuje stroške predstavitve in nastopa na tujih trgih. Agencija namreč krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, zakupa tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog ter same organizacije sejemske predstavitve. Poleg tega se s sejmišči dogovarja za najboljšo možno lokacijo razstavnega prostora, in podjetjem svetuje, kako se na sejemsko predstavitev kar najbolje pripraviti. Podjetja krijejo stroške postavitve stojnice, službenih poti zaposlenih in prisotnosti osebja na stojnici.

SPIRIT Slovenija vabi podjetja, da do 19. junija 2020 prijavijo svojo udeležbo na  skupinski sejemski predstavitvi na vseh sejmih, ki so navedeni v tabeli. Prijavnice so objavljene na spletni strani www.izvoznookno.si/pomoc-izvoznikom/sejmi/.

Podjetja lahko do 26. junija 2020 posredujejo tudi interes za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2021 in v prvi četrtini leta 2022, saj bo agencija 022 organizirala še nekaj dodatnih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini. Povabilo je objavljeno na spletni strani www.izvoznookno.si/aktualno.

Malim in srednje velikim podjetjem, ki se udeležujejo skupinskih sejemskih nastopov v organizaciji SPIRIT Slovenija, je na voljo tudi vavčer za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini. Vavčer, kot dodaten instrument podpore izvaja Slovenski podjetniški sklad, podjetjem pa omogoča, da pridobijo dodatna finančna sredstva za predstavitev na mednarodnih sejmih.

 

SKUPINSKE PREDSTAVITVE SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA NA SEJMIH V TUJINI V LETU 2021
(seznam ni dokončen in se bo dopolnjeval)

 

Naziv sejma              

Termin                       

Mesto

Država               

1.

IMM

18. - 24. januar 2021

Köln

Nemčija

2.

ARAB HEALTH*

1. - 4. februar 2021

Dubaj

Združeni Arabski Emirati

3.

STOCKHOLM FURNITURE AND LIGHT FAIR

9. - 13. februar 2021

Stockholm

Švedska

4.

IDEX

21. - 25. februar 2021

Abu Dhabi

Združeni Arabski Emirati

5.

TRANSPORT LOGISTIC

4. - 7. maj 2021

München

Nemčija

6.

MOULDING EXPO

8. - 11. junij 2021

Stuttgart

Nemčija

7.

ANUGA

9. - 13. oktober 2021

Köln

Nemčija

8.

IBA

24. - 28. oktober 2021

München

Nemčija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Pripravo in izvedbo skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmu ARAB HEALTH 2021 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (Projekt SPOT Global).